reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ale co robić z tym kalendarzem ? Jak myślicie ? Najchętniej poszłabym za ciosem, ale w sumie coś w tym kalendarzu może być. Wczoraj miałam doła, ale dzisiaj już się z tego wszystkiego śmieje co my w ogóle robimy 😁
Myślę, że powinnaś to olać. To zabobony, nie poparte niczym. Tym którym się to sprawdziło są w grupie 50% którym udało się mieć tą płeć co chcieli i tyle :) o wiele bardziej wierze w odcięcie od owulacji, pH i diete :)

Hej. Gratulacje dla Ciebie olasw1!! :) my mieliśmy się zacząć starać od czerwca, niestety chyba nic z tego nie wyjdzie ze względu na mój stan zdrowia. Weronika nie załamuj się, podobno o dziewczynkę trzeba się dłużej starać :)
My dłużej staraliśmy się o syna, w ciążę z córką zaszłam grubo szybciej, nie wiem co ma jedno do drugiego :) I tu i tu starania były 2 dni przed owu i w trakcie bólu owulacyjnego.

Dziewczyny macie racje, przecież tak naprawdę będzie to, co nam pisane, tylko że w głowie siedzi mi to, że ten nieszczęsny kalendarz sprawdził mi się przy synku, moja przyjaciółka zaszła w ciążę i też się sprawdziło, również chłopiec, koleżance 2 razy, kuzynce raz, mamie 2 razy na 2 ciążę również się sprawdziło, szwagierce też, natomiast babci 2/3 a teściowej 2/4 . Wiem jak to brzmi, ale tak. Obliczalam to i sprawdzałam 🤣🤣🤣
Jeżeli tak mocno w to wierzysz to pozostaje dac sobie więcej czasu, zastosować odstęp, dietę plus kalendarz i w końcu może się uda.

Wychodzi na to ze nie ma reguły a jest to przypadek.
Niestety obawiam się, że tak 😅 Chociaż oczywiście może być tak, że syn począł się z plemników w owulację, bo te z 2 dni wcześniej nie przeżyły, a u córki przeżyły i zapłodniły, ale to w sumie jest nie do zweryfikowania :D Równie dobrze obydwoje mogą być z 2 dni przed.

Hej, dzisiaj z rana temp 36,5. Po południu dostałam miesiączkę. Także tyle :) szkoda ...najgorsze jest to, że skoro dzisiaj dostałam miesiączkę, to równe 14 dni temu miałam owulację, nie pomyliłam się, czułam ból i inne objawy. A od kilku miesięcy nie miałam tak regularnego cyklu, jak teraz, więc mogło się cudnie udać, ale nie udało. 🤷🤷
Hej. Jak starania?

Hej. Jak starania?
Hej, wchodzę właśnie w dni płodne. Dziwnie się w tym cyklu czuje. Miesiączkę miałam inna, niż zwykle. Bardziej obfitą i ,, gęsta,, . Trwała nieco dłużej, tzn około 6 dni, ale zwykle te ostatni dni były bardzo skąpe, a teraz do ostatniego dnia raczej mocno. Teraz boli mnie podbrzusze, temperaturę mierzę odkąd skończyłam okres, jest dziwna. Jednego dnia 36.54, następnego już 36,8, a następnego znowu 36.4. Nie nakręcam się na ten cykl. :)

reklama
Do góry