reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

53BEDC7D-9941-4A25-8FAD-C6553A1CC194.jpg

Dziewczyny a sprawdzalyscie czy Wam się zgadza w poprzednich ciążach ten kalendarz księżycowy? Podobno na zagranicznych stronach ma bardzo duża sprawdzalność i u mnie faktycznie z synami dobrze pokazuje ze zostali poczęci w tych dniach miesiąca co pokazuje boy a nie girl 😃

reklama
Zobacz załącznik 1258979
Dziewczyny a sprawdzalyscie czy Wam się zgadza w poprzednich ciążach ten kalendarz księżycowy? Podobno na zagranicznych stronach ma bardzo duża sprawdzalność i u mnie faktycznie z synami dobrze pokazuje ze zostali poczęci w tych dniach miesiąca co pokazuje boy a nie girl 😃
Wg tego kalendarza mam 3 córki :D Czyli zupełnie na odwrót, jak ze wszystkim haha

Czyli nic Ci się w sumie nie sprawdziło bo masz 3 synków tak? I pewnie każda ciaza zupełnie inna? A jak ze stosunkami i częstotliwością tez były inne przy każdym dziecku? Ja może poznam już za 2 tygodnie płeć maluszka na prenatalnych 😃
Dwie pierwsze ciąże podobne. Pierwsze z boboseksów co drugi dzień łącznie z dniem owulacji, Druga z codziennych zakończonych ok.2 do 3 dni przed owu :)
Trzecia zupełnie inna, różniła się wszystkim poza płcią haha Wszelkie parametry, księżyce,jonasy, chińczyki,ph i co tylko dziewczynkowe, tętno, beta, ramzi też i wg niektórych nawet nub, owulację miałam z "żeńskiej" strony pierwszy raz od dawna a boboseksy codziennie albo i dwa razy dziennie od 7dc do 3dpo ;) a co najważniejsze zawiodła mnie intuicja! Pierwszy raz ;) od początku czułam dziewczynkę i już zdążyłam spanikować bo mój świat to chłopaki haha
Ja wierzę już tylko w przeznaczenie :D
Czwarty też będzie Syn :D

reklama
Ja nie badałam nigdy bety więc w tej ciąży było to bez sensu 😉 byłam na usg dokładnie 6+1tc i było tylko ciałko żółte, rozmiarowo się zgadzało 6tc, tydzień później było już serduszko 😊 No i u mnie chłopcy byli z prawego jajnika a teraz lekarz od razu powiedział, że owu była z lewego.
Chociaż to z którego jajnika też tak naprawdę co do płci nie ma znaczenia 😉
Z całego serca życzę różu, a przede wszystkim zdrowego dzieciątka 😊
U mnie pracował tylko jeden - prawy jajnik i mam synów a teraz po stymulacji gonadotropinami ruszył lewy i jest córka :D niby nie ma znaczenia ale ciekawe..

Do góry