reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jeżeli maSz hemofilię, która jest choroba genetyczna dziedziczna to na pewno możesz poprosić. Na naszym sierpniowkowym wątku jest jedna laska po in vitro z PGD, której podano żeński zarodek ze względu na chorobę genetyczna (szczegółów nie znam).
Dziękuję, jak będę miała wizytę, zapytam o to hematolog i dam Wam znać, czy moja chroba wlicza się do in vitro dziewczynkowego:p

reklama
Szczerze to myślę, że to naprawdę szczęście😉 ale napiszę Wam co robiliśmy:
Suplementy: saw palmetto, olive leaf, cytrynian wapnia i magnezu, żurawina i kwas foliowy. Mąż saw palmetto, olive leaf i lukrecja.
Ja wprowadziłam do diety białe pieczywo, kawę i colę zero. Przytyłam kilka kilogramów. Oprócz tego ph na poziomie 4-4,5 i BDM czyli odstęp od owulacji i tylko jeden stosunek w cyklu. U nas były dwa, ale ten drugi kilka dni po owulacji i z zabezpieczeniem. Z metod takich z przymrużeniem oka, była sukieneczka i drewniana łyżka pod materacem i lawenda pod pod poduszką 😉 to tyle, udało się w 4 cyklu starań jak skróciliśmy odstęp od owulacji 😉

Suplementy: saw palmetto, olive leaf, cytrynian wapnia i magnezu, żurawina i kwas foliowy. Mąż saw palmetto, olive leaf i lukrecja.
Ja wprowadziłam do diety białe pieczywo, kawę i colę zero. Przytyłam kilka kilogramów. Oprócz tego ph na poziomie 4-4,5 i BDM czyli odstęp od owulacji i tylko jeden stosunek w cyklu. U nas były dwa, ale ten drugi kilka dni po owulacji i z zabezpieczeniem. Z metod takich z przymrużeniem oka, była sukieneczka i drewniana łyżka pod materacem i lawenda pod pod poduszką 😉 to tyle, udało się w 4 cyklu starań jak skróciliśmy odstęp od owulacji 😉
o matko, moj nie da rady jeden raz w miesiacu hehee. Zreszta ja tez ;)

a w jakich dawkach lykaliscie suple?? Uzywalas normalnie soli ??? No i czy badalas stezenie hormonow, pierwiastok u siebie i meza ??? Sorki, ze tyle pytan ale my od lutego zaczniemy dzialac na powaznie :D

a w jakich dawkach lykaliscie suple?? Uzywalas normalnie soli ??? No i czy badalas stezenie hormonow, pierwiastok u siebie i meza ??? Sorki, ze tyle pytan ale my od lutego zaczniemy dzialac na powaznie :D
Nie badałam żadnych hormonów i pierwiastków. Nam też było ciężko z wstrzemięźliwością, ale czego się nie robi 😉 tak naprawdę to daliśmy sobie czas do listopada i mieliśmy odpuścić, ale październik okazał się szczęśliwy 🙂

Nie badałam żadnych hormonów i pierwiastków. Nam też było ciężko z wstrzemięźliwością, ale czego się nie robi 😉 tak naprawdę to daliśmy sobie czas do listopada i mieliśmy odpuścić, ale październik okazał się szczęśliwy 🙂
Reszta diety bez zmian, sól normalnie, ale ja nie daję dużo soli. Jedynie to pieczywo jasne zamiast ciemnego No i cola i kawa, których normalnie nie piję 😉 i w okolicach owulacji pilam wino

Reszta diety bez zmian, sól normalnie, ale ja nie daję dużo soli. Jedynie to pieczywo jasne zamiast ciemnego No i cola i kawa, których normalnie nie piję 😉 i w okolicach owulacji pilam wino
ooo to z winem mi sie podoba :D hehe ja uwielbiam! Podalabys Kochana jeszcze dawki suplementow. ALe fajne, ze komus w koncu sie udalo! To mozesz juz imie wybierac :D

reklama
Do góry