reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jeżeli maSz hemofilię, która jest choroba genetyczna dziedziczna to na pewno możesz poprosić. Na naszym sierpniowkowym wątku jest jedna laska po in vitro z PGD, której podano żeński zarodek ze względu na chorobę genetyczna (szczegółów nie znam).
Dziękuję, jak będę miała wizytę, zapytam o to hematolog i dam Wam znać, czy moja chroba wlicza się do in vitro dziewczynkowego:p

reklama
Szczerze to myślę, że to naprawdę szczęście😉 ale napiszę Wam co robiliśmy:
Suplementy: saw palmetto, olive leaf, cytrynian wapnia i magnezu, żurawina i kwas foliowy. Mąż saw palmetto, olive leaf i lukrecja.
Ja wprowadziłam do diety białe pieczywo, kawę i colę zero. Przytyłam kilka kilogramów. Oprócz tego ph na poziomie 4-4,5 i BDM czyli odstęp od owulacji i tylko jeden stosunek w cyklu. U nas były dwa, ale ten drugi kilka dni po owulacji i z zabezpieczeniem. Z metod takich z przymrużeniem oka, była sukieneczka i drewniana łyżka pod materacem i lawenda pod pod poduszką 😉 to tyle, udało się w 4 cyklu starań jak skróciliśmy odstęp od owulacji 😉

Suplementy: saw palmetto, olive leaf, cytrynian wapnia i magnezu, żurawina i kwas foliowy. Mąż saw palmetto, olive leaf i lukrecja.
Ja wprowadziłam do diety białe pieczywo, kawę i colę zero. Przytyłam kilka kilogramów. Oprócz tego ph na poziomie 4-4,5 i BDM czyli odstęp od owulacji i tylko jeden stosunek w cyklu. U nas były dwa, ale ten drugi kilka dni po owulacji i z zabezpieczeniem. Z metod takich z przymrużeniem oka, była sukieneczka i drewniana łyżka pod materacem i lawenda pod pod poduszką 😉 to tyle, udało się w 4 cyklu starań jak skróciliśmy odstęp od owulacji 😉
o matko, moj nie da rady jeden raz w miesiacu hehee. Zreszta ja tez ;)

a w jakich dawkach lykaliscie suple?? Uzywalas normalnie soli ??? No i czy badalas stezenie hormonow, pierwiastok u siebie i meza ??? Sorki, ze tyle pytan ale my od lutego zaczniemy dzialac na powaznie :D

a w jakich dawkach lykaliscie suple?? Uzywalas normalnie soli ??? No i czy badalas stezenie hormonow, pierwiastok u siebie i meza ??? Sorki, ze tyle pytan ale my od lutego zaczniemy dzialac na powaznie :D
Nie badałam żadnych hormonów i pierwiastków. Nam też było ciężko z wstrzemięźliwością, ale czego się nie robi 😉 tak naprawdę to daliśmy sobie czas do listopada i mieliśmy odpuścić, ale październik okazał się szczęśliwy 🙂

Nie badałam żadnych hormonów i pierwiastków. Nam też było ciężko z wstrzemięźliwością, ale czego się nie robi 😉 tak naprawdę to daliśmy sobie czas do listopada i mieliśmy odpuścić, ale październik okazał się szczęśliwy 🙂
Reszta diety bez zmian, sól normalnie, ale ja nie daję dużo soli. Jedynie to pieczywo jasne zamiast ciemnego No i cola i kawa, których normalnie nie piję 😉 i w okolicach owulacji pilam wino

Reszta diety bez zmian, sól normalnie, ale ja nie daję dużo soli. Jedynie to pieczywo jasne zamiast ciemnego No i cola i kawa, których normalnie nie piję 😉 i w okolicach owulacji pilam wino
ooo to z winem mi sie podoba :D hehe ja uwielbiam! Podalabys Kochana jeszcze dawki suplementow. ALe fajne, ze komus w koncu sie udalo! To mozesz juz imie wybierac :D

reklama
Do góry