reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Bebaby, córka była pierwsza, a ja zachodząc w ciążę myślałam o tym by zajść, a reszta niewazna;-). I dlatego nie pamiętam, jak z nią zaszlam...🙊, z kolei planowałam, jako trzecie dziecko, drugą córkę, to wyszedł synek;-)
Mama_malarka, rozumiem Twoje obawy, myślę, że połowa z forum ma takie, jednak uważam rowniez, że w rodzinie sila:-)). Obstawiasz jakaś konkretna plec?😀
Tzn.chcialabys synka dla chłopców, a wewnętrznie też?:-)

Bebaby, córka była pierwsza, a ja zachodząc w ciążę myślałam o tym by zajść, a reszta niewazna;-). I dlatego nie pamiętam, jak z nią zaszlam...[emoji87], z kolei planowałam, jako trzecie dziecko, drugą córkę, to wyszedł synek;-)
Mama_malarka, rozumiem Twoje obawy, myślę, że połowa z forum ma takie, jednak uważam rowniez, że w rodzinie sila:-)). Obstawiasz jakaś konkretna plec?[emoji3]
Mam dwóch synów ;) więc marzenie to córka. Moj lekarz kiedyś powiedział, że z takim chłopem to nie będę mieć córki...mąż ma 194cm i 120 kilo wagi [emoji16] ale ja jestem drobna, on ma trzy siostry, a moja mama miała dwie córki. Nadzieję nam

Być może, to akurat traktuje z przymrużeniem oka😊, ale wszystkie czynniki składają się na określoną plec, więc może i jakieś tam znaczenie ma w stosunku do chorych na tarczyce;-).
Widzę Magic_87, że jesteś w temacie. Rozumiem, że dzialalas na dziewczynkę?🥰
Heh dokładnie chyba przejzalam wszystkie możliwe info na ten temat 😂

Boszsz.... Bije się z myślami okropnie. Wewnętrznie chce tego 3go dziecka, mój mąż też. Chłopcy zapowiadają, że chcą mieć małego brata [emoji2960] ale...jak Wy się zapatrujecie na obecną sytuację? Na covida, sytuację na świecie, problemy gospodarcze i niepewne jutro? Ja się tylko o to boję... Ale mam już te 32 lata i z kolejnej strony jak nie teraz to kiedy...
To samo powiedziałam mojemu gin a on na to kobito przestań, z tą sytuacją w Polsce to do 40 bys nie mogła zajść w ciążę. Covidem nie kazał się w ogóle przejmować 😉

reklama
Wklejam ponownie
Ok to moje starania trochę trwały bo przygotowywałam się od razu po porodzie czyli 4 lata temu
1 Dieta od roku jestem na diecie mąż od 8 miesięcy ostatnie 8 tyg jeszcze niskokaloryczna
2 suplementy brałam lekko ponad rok mąż 9 miesięcy
ja zurawine w cyklach nie staraniowych cały czas a w cyklu staraniowym tylko do owu w mega dawkach mąż caly cykl, saw palmetto, vitexa, kw. foliowy, Mg, Ca, co drugi dzień Wit C 1000mg, inozytol 3 g dziennie, acard do owu, B 100mg + B-Complex 100
Maz olive leaf, licorice root, szyszki chmielu i zurawine
3 odstęp u mnie był 45h (potwierdzone teraz na usg wielkością dzidzi)
4 pH w dniu staranek przed 4ph po starankach skoczyło do 5 delikatnie zakwasilam i spadło do 4.5 rano następnego dnia 4.5 w dniu owu z rana spadło do 4 i tak zostało pH monitorowałam co 2 3h
5 jony mąż kupił jakiś lepszy jonizator powietrza także cały czas był włączony
6 warunki przed stara kami ja i mąż gorąca kąpiel no i stara ka oczywiście bez O 😊
7 elektrolity i hormony Na i K mieliśmy na pograniczu dolnej normy ja w sumie poniżej normy
8 hormony u mnie i u męża typowo dziewczynkowe robiliśmy wyniki w cyklu staraniowym
9 dodałam jeszcze niski poziom glukozy we krwi u mnie i męża uważam że jest to ważne dlatego w tygodniu stsraniowym byliśmy na ostrej diecie a dzień przed i w dniu stsraniowym byliśmy na samej wodzie taka restrykcyjna dieta silnie zakwasza organizm w ciągu 3 dni później już idzie w drugą stronę także staralam się wstrzelić w te dni no i pomogło bo pH było bardzo niskie moczu też ja taka dietę bez jedzenia trzymałam do owu po owu stopniowo wprowadzałam delikatne pokarmyniskokaloryczne mężowi dałam luz 😁😋
10 śluz nie miałam go praktycznie w ogóle aby zmierzyć pH musiałam się na męczyć i głęboko sięgać bo tylko przy szyjce był
U nas było 12 dni wstrzemiezliwosci
Powiem Wam dziewczyny że obiektywnie patrząc na swoje stara ka to naprawdę więcej nie mogłam zrobić i jeżeli by się nie udało to obalę wszystko
A do mierzenia glukozy mąż kupił mi glukometr nie wyobrażam sobie latać 5 razy dziennie badać glukoze a musi być nad tym kontrola nie wystarczy nie dojadać i nie jeść sniadan
A i jeszcze jedno modlitwa należę do osób wierzących 🙂

Do góry