reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny jestem już po wizycie u ginekologa. Jeśli chodzi o moje wyniki to prolaktyna, testosteron, fsh i lh twierdzi że jest ok. Tsh też jest ładne więc dziwi go że przy takim ładnym tsh ft3 i ft4 jest ponad normę. On zakład że coś było nie tak, bo to nie możliwe i mam zrobić jeszcze raz to badanie w dowolnym dniu cyklu. Teraz nie mam jak bo pracuje od 6 do 14 a w przyszłym tygodniu mam nocki więc też mówił żeby poczekać bo najlepiej żebym była wyspana i na czczo oczywiście. No i mówił by zrobić tym razem w innym labo. Wg jego wynik powinien wyjść ok ale jeśli się myli to wtedy do Endo i pewnie on przypisze jakaś nieduża dawkę leku. Na usg mówił że widać pęcherzyk więc działać i za 10 dni mogę zrobić bete. Endometrium też ładne więc wszystko ładnie wygląda. Także dużo nadziei we mnie teraz mimo że te tsh martwilo.
Ale dla męża chyba nie powiem że lekarz kazał dzisiaj jeszcze działać i powinno się udać bo będzie czuł presję [emoji28] aaa no i jeszcze cytologie jednak mi zrobił i mówił że wczorajszy stosunek nie ma wpływu na wynik cytologii
To super trzymam kciuki za ten cykl jak dla mnie stsdounek LH do FSH jest za niski no ale to moje zdanie. Z prolaktyna wiem że lekarze bagatelizują dopiero jak sięga granicy 800 to wtedy przepisują a tak naprawdę powinno się ją robić z obciazeniem i wtedy wychodzi najbardziej miarodajnie
Powodzenia ten cykl musi się udać ✊

reklama
Czy u Was również to się sprawdziło?:-)
Zobacz załącznik 1206037
Czytałam to tylko nie ma oryginalnej treści bardziej w tych badaniach chodziło o spadek tsh w 1 trymestrze mi z chłopakami spadło tak 1. Przed ciąża 2.5 w 1 trymestrze 2.25 z drugim przed ciąża 2.25 w 1 trymestrze 1.8 a teraz przed ciąża 1.77 a w 8tc 0.4 także duży spadek zobaczymy czy się potwierdzi 😍 i badania nie dotyczą kobiet na lekach podejrzewam jedynie jak zanotowały duży spadek to może tak

Czytałam to tylko nie ma oryginalnej treści bardziej w tych badaniach chodziło o spadek tsh w 1 trymestrze mi z chłopakami spadło tak 1. Przed ciąża 2.5 w 1 trymestrze 2.25 z drugim przed ciąża 2.25 w 1 trymestrze 1.8 a teraz przed ciąża 1.77 a w 8tc 0.4 także duży spadek zobaczymy czy się potwierdzi 😍 i badania nie dotyczą kobiet na lekach podejrzewam jedynie jak zanotowały duży spadek to może tak
Być może, to akurat traktuje z przymrużeniem oka😊, ale wszystkie czynniki składają się na określoną plec, więc może i jakieś tam znaczenie ma w stosunku do chorych na tarczyce;-).
Widzę Magic_87, że jesteś w temacie. Rozumiem, że dzialalas na dziewczynkę?🥰

Ooo tak, pomadka to bardzo ważna rzecz 😂 ogólnie ja uwielbiam ubrania dla dzieci, ale mając 2 córki to mogłabym zbankrutować 😂 więc proszę o rady na płeć męską :)
Ja mam córkę i 2 synkow. Ostatni z Nich był robiony na ,,córke"😏, więc nie umiem odpowiedzieć, jak planuje się plec męska 😂 A co do żeńskiej, to również zachodzą w głowę, jak Ona powstała😀😉

no jak nie mieszka pod Twoim serduszkiem dziewczynka to przestane wierzyc w jakiekolwiek mozliwosci wplyniecia na plec ;)

Boszsz.... Bije się z myślami okropnie. Wewnętrznie chce tego 3go dziecka, mój mąż też. Chłopcy zapowiadają, że chcą mieć małego brata [emoji2960] ale...jak Wy się zapatrujecie na obecną sytuację? Na covida, sytuację na świecie, problemy gospodarcze i niepewne jutro? Ja się tylko o to boję... Ale mam już te 32 lata i z kolejnej strony jak nie teraz to kiedy...

Boszsz.... Bije się z myślami okropnie. Wewnętrznie chce tego 3go dziecka, mój mąż też. Chłopcy zapowiadają, że chcą mieć małego brata [emoji2960] ale...jak Wy się zapatrujecie na obecną sytuację? Na covida, sytuację na świecie, problemy gospodarcze i niepewne jutro? Ja się tylko o to boję... Ale mam już te 32 lata i z kolejnej strony jak nie teraz to kiedy...
jakos nie boje sie. mysle, ze w rodzinie sila :D. Zawsze chcialam miec ja duza :) Bardziej obawiam sie moich emocji jesli 3 dzieciatko byloby chlopcem. Kocham synow na zaboj ale no wlasnie brakuje tej wisienki :)

reklama
Bebaby, córka była pierwsza, a ja zachodząc w ciążę myślałam o tym by zajść, a reszta niewazna;-). I dlatego nie pamiętam, jak z nią zaszlam...🙊, z kolei planowałam, jako trzecie dziecko, drugą córkę, to wyszedł synek;-)
Mama_malarka, rozumiem Twoje obawy, myślę, że połowa z forum ma takie, jednak uważam rowniez, że w rodzinie sila:-)). Obstawiasz jakaś konkretna plec?😀

Do góry