reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czy u Was również to się sprawdziło?:-)
Screenshot_20201125-095511_Samsung Internet.jpg

reklama
@Truskawka11 - odnoście TSH, ja miałam niskie bo miałam niedoczynność i mam córkę, ale według mnie to nie ma nic wspólnego z płcią. Ja płci nie planowałam i mam córkę, przed ciążą miałam dietę "dziewczynkową" i ostatni stosunek zakończył się kilka dni przed owulacją, ale to wszystko co zrobiłam było zupełnie nieświadome :)

@Mecenasowa27 - lekarzem nie jestem, ale na badaniach wyszło Ci podwyższone ft3 i ft4 (jeśli dobrze pamiętam) więc ewidentnie jest coś nie tak, to że TSH wyszło ok, to nie oznacza, że tarczyca jest zdrowa, dlatego badania nie kończą się na samym określeniu TSH, ja na twoim miejscu udałabym się do endokrynologa. Sama mam problemy z tarczycą więc dla mnie Twoje wyniki nie są ok.

@Truskawka11 - odnoście TSH, ja miałam niskie bo miałam niedoczynność i mam córkę, ale według mnie to nie ma nic wspólnego z płcią. Ja płci nie planowałam i mam córkę, przed ciążą miałam dietę "dziewczynkową" i ostatni stosunek zakończył się kilka dni przed owulacją, ale to wszystko co zrobiłam było zupełnie nieświadome :)
Czyli ,,niechcący" wyszła Ci córka...😀😊

ja tsh mialam w niskiej normie i mam 2 synow

Moje TSH teraz 0,009... Mam problemy z tarczycą ,więc stąd to wynika. Teraz mam powtórzyć badania .
Byłaś u endo? Tu mi się nasuwa nadczynność tarczycy lub przedawnienie hormonu tarczycy. Mam niedoczynność i po braniu większej dawki, miałam taki wynik, jak Ty. A niektórzy mają takie wyniki w związku z nadczynnoscia.

reklama
Też bym się nie obraziła, gdyby u mnie tak było.
Masz jeszcze dzieci, innej plci?

Tak właśnie było, wyszła niechcący :) choć wtedy marzył mi się syn, wsumie nadal mi się marzy i mam zamiar go "stworzyć" 😂 widocznie u mnie tak musiało być, gdybym pierwszego miała syna, to nie poznałabym świata dziewczynki, teraz w córce jestem zakochana i fajna więź się tworzy matka - córka, w styczniu skończy 5 lat, a już teraz wiem, że będziemy najlepszymi przyjaciółkami :)

Do góry