reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Anulka jak nie chcesz za bardzo osłabiać plemniczkow to przytulanka co 4 dni to też niektóre dziewczyny stosowały na dziewczynkę i się udało [emoji6] Anulka wystarczy ja brałam więcej no ale to ja [emoji39] Jajniki bolą już przed owu to normalne, ja tak zawsze miałam, będzie dobrze ten cykl należy do Ciebie [emoji6][emoji39][emoji110] i nie zapomnij o inozytolu
Mecenasowa27 za Ciebie też trzymam kciuki
Kochane musi się wam udać ja w to wierzę i bardzo wam kibicuje [emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Kevinka ciekawe [emoji39] można się pobawić
Nie dziękuję żeby nie zapeszyc [emoji6] kochana wyprubj ten test z oliwka i daj znać [emoji28] ja jedynie słyszałam p teście z sodą
Zdrówka dla was [emoji847]

Powodzenia oby cykl udany [emoji847]

[emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106][emoji106] Oj zaciskam

Wypróbuj [emoji6]
Powiadasz, że sexik co 4 dni to dziewczynkowy [emoji848]
Czyli jeśli. Kalendarzyk pokauje mi że owulacja powinna być za tydzień w piątek (bo mam długie cykle 33 34)
Oczywiście od dziś zaczęłam testy owulacyjne. Spróbuję do mojego gina w poniedziałek lub wtorek podjechać jeśli będzie możliwość podglądu co tam się dzieje. No ale przypuszczalnie będzie w piątek to jak to zrobić kiedy najlepiej się postarać i ile razy ostatnie przytulanki były w poniedziałek.ostatnie dwa miesiące króliczki i nic.

Ja miałam ostatnio ciężki okres, byłam w Polsce na tydzień fajnie bo sama mąż z dziećmi został w Hamburgu [emoji16] Ale przeżyłam pogrzeb,duzo się wydarzyło ale to aż szkoda pisać...
Wierzycie? , przeżyłyście zjawiska paranormalne?
Co masz na myśli mówiąc zjawiska paranormalne? Coś Ci się przydarzyło takiego?

reklama
Zdrówka dla was 🤗

Powodzenia oby cykl udany 🤗

👍👍👍👍👍👍👍👍👍 Oj zaciskam

Wypróbuj 😉
Powiadasz, że sexik co 4 dni to dziewczynkowy 🤔
Czyli jeśli. Kalendarzyk pokauje mi że owulacja powinna być za tydzień w piątek (bo mam długie cykle 33 34)
Oczywiście od dziś zaczęłam testy owulacyjne. Spróbuję do mojego gina w poniedziałek lub wtorek podjechać jeśli będzie możliwość podglądu co tam się dzieje. No ale przypuszczalnie będzie w piątek to jak to zrobić kiedy najlepiej się postarać i ile razy ostatnie przytulanki były w poniedziałek.ostatnie dwa miesiące króliczki i nic.

Ja miałam ostatnio ciężki okres, byłam w Polsce na tydzień fajnie bo sama mąż z dziećmi został w Hamburgu 😁 Ale przeżyłam pogrzeb,duzo się wydarzyło ale to aż szkoda pisać...
Wierzycie? , przeżyłyście zjawiska paranormalne?
Kevinka ja wierzę ale czy przeżyłam różnie można to interpretować jak urodziłam pierwszego syna chwilkę mieszkaliśmy w pokoju babci mojego męża przywieźliśmy małego do domu a w nocy farelka sama się włączyła i torebka fruwała po suficie po chwili sama się wyłączyła. Pytałam o to elektryka czy to możliwe drapał się tylko po głowie drugiej takiej sytuacji nie mialam z tą farelja też nie była popsuta działała normalnie 🙊 także zależy od interpretacji

Hej!! Kupe lat ;)
Kiedy ruszacie ze staraniami? Pewnie już pisałaś ale jestem daleko w tyle ;)

Opowiedz jak mały i jak to jest być mamą trójki dzieci :) ja jak kocham dzieci, tak im starsza jestem tym coraz bardziej boje się je mieć haha. Starania? chyba Ty szybciej urodzisz czwarte niż ja drugie :) a tak poważnie to na dzień dzisiejszy żyje "co ma być to będzie" po prostu póki co nie mam ciśnienia, wpływ też ma na to pandemia i ten chory kraj w którym żyjemy. (za bardzo lubię to forum, żeby tak po prostu sobie odejść ).

zaczynamy 4 cykl starań 🤔 Teraz troszke ,,łyknełam,, informacji od Magic😍 i jeszcze jedna rzecz mnie zastanawia..wg kalendarzyka wczoraj zaczeyły sie dni płodne. Owulcja przypadałaby na 28 pazdziernika. Jajnik prawy zaczyna dziś pobolewac, ale test owulacyjny negatywny. Saranka codziennie nie ,,popsuja,,nasienia? Do tej pory wspołzylismy rzadko,liczac sie dwa czy trzy razy w dni płodne wystarczy..niestety w naszym przypadku nie wystarczyło..😞 Co byście sugerowały? Dzis raz było miło🥰(Ps: Magic acard, saw, zurawinke 2 tb na raz?(wystarczy), magnez łykam..
Nam lekarz zalecił seks co drugi dzień.

Opowiedz jak mały i jak to jest być mamą trójki dzieci :) ja jak kocham dzieci, tak im starsza jestem tym coraz bardziej boje się je mieć haha. Starania? chyba Ty szybciej urodzisz czwarte niż ja drugie :) a tak poważnie to na dzień dzisiejszy żyje "co ma być to będzie" po prostu póki co nie mam ciśnienia, wpływ też ma na to pandemia i ten chory kraj w którym żyjemy. (za bardzo lubię to forum, żeby tak po prostu sobie odejść ).
Mały to największy cwaniak z całej 3 ;) Owinął Nas sobie wokół palca i póki co tańczymy, jak Nam zagra a raczej zapłacze ;) Mój Średniak był wyzwaniem ale ten Grzdylosław Go przerósł 🙈Teraz naprawdę wiem, że mam Niemowlaka ;)
Nieprzespane nocki, dni nie lepsze. Właściwie to On od urodzenia tylko w pierwszej dobie spał jak Noworodek a tak to więcej u Niego czuwania niż snu.

Jako Matka Trójki dzieci i do tego Trójki Synów czuję się cudownie :D Żałuję, że tak późno zamarzyła mi się duża rodzina bo po ostatnich wydarzeniach ciężko się będzie zdecydować w moim wieku na kolejne dziecko. Mężowi już dawno się odwidziało i o żadnym czwartym Synu słyszeć nie chce bo ten Najmłodszy nadrabia za pięcioraczki :laugh2::laugh2:🙈
Starszaki pomagają choć mój MamySynuś oatatnio chciał oddać brata bo Go głowa od krzyków już boli ;) No i 2tyg po porodzie wyprawy rowerowe z Nim robiłam bo jednak ciężko było zaakceptować, że nie jestem już cały czas dla Niego .. Duży cieszy się bratem ale na spacery nie chodzi tak.chetnie, jak obiecywał ;).
Teraz znowu zdalne nauczanie weszło więc sama w domu.z Malutkim byłam może 5 dni a tak ciągle albo z chłopakami albo z mężem ;)

Skąd PCOS u Ciebie? Wcześniej chyba nie miałaś? Obawy niestety rozumiem :/

Mały to największy cwaniak z całej 3 ;) Owinął Nas sobie wokół palca i póki co tańczymy, jak Nam zagra a raczej zapłacze ;) Mój Średniak był wyzwaniem ale ten Grzdylosław Go przerósł 🙈Teraz naprawdę wiem, że mam Niemowlaka ;)
Nieprzespane nocki, dni nie lepsze. Właściwie to On od urodzenia tylko w pierwszej dobie spał jak Noworodek a tak to więcej u Niego czuwania niż snu.

Jako Matka Trójki dzieci i do tego Trójki Synów czuję się cudownie :D Żałuję, że tak późno zamarzyła mi się duża rodzina bo po ostatnich wydarzeniach ciężko się będzie zdecydować w moim wieku na kolejne dziecko. Mężowi już dawno się odwidziało i o żadnym czwartym Synu słyszeć nie chce bo ten Najmłodszy nadrabia za pięcioraczki :laugh2::laugh2:🙈
Starszaki pomagają choć mój MamySynuś oatatnio chciał oddać brata bo Go głowa od krzyków już boli ;) No i 2tyg po porodzie wyprawy rowerowe z Nim robiłam bo jednak ciężko było zaakceptować, że nie jestem już cały czas dla Niego .. Duży cieszy się bratem ale na spacery nie chodzi tak.chetnie, jak obiecywał ;).
Teraz znowu zdalne nauczanie weszło więc sama w domu.z Malutkim byłam może 5 dni a tak ciągle albo z chłopakami albo z mężem ;)

Ja mam nadzieję, że do kwietnia wreszcie unormuje moja anemię. Córkę w miarę wyleczymy po poparzeniu, i zrobi się cieplej i koronawirus się uspokoi to będziemy działać😁

Czyli ogólnie mówiąc - wesoło masz :) czasami tego "szaleństwa" mi brakuje. U mnie jakieś bunty 5-cio latki się włączyły. Jestem z nią 24h od 2 tyg bo niestety wirusek zaatakował nam przedszkole.
PCOS skąd mam? sama chciałabym wiedzieć. Możliwe że zawsze miałam ale nikt tego nie wiedział, bo żadnych dolegliwości nie miałam przed ciążą. Wszystkie zawirowania zaczęły się po porodzie, jakiś czas temu zrobiłam AMH i wyszło wysokie, więc wszystko się wyjaśniło. Starania powinnam zacząć od wizyty u ginekologa i endokrynologa, ale uwierz mi, że totalnie nie mam na to teraz ochoty.

@Dwa+Trzy - a mówią, że każde kolejne dziecko jest grzeczniejsze 😂 moja córka do świętych raczej nie należy i dość mocno dała mi popalić od momentu narodzin, więc strach myśleć jakie mogłoby być drugie 😂😂

reklama
To ja słyszałam że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego i mam nadzieję że przynajmniej częściowo tak jest bo mój synek od urodzenia do praktycznie 2 urodzin dał nam popalić że spaniem w nocy więc mam nadzieję że drugie dziecko będzie lepiej spać. A jeśli chodzi o zachowanie to w sumie jakis mocno niegrzeczny nie jest chociaż potrafi pokazać charakterek
@Dwa+Trzy - a mówią, że każde kolejne dziecko jest grzeczniejsze [emoji23] moja córka do świętych raczej nie należy i dość mocno dała mi popalić od momentu narodzin, więc strach myśleć jakie mogłoby być drugie [emoji23][emoji23]

Do góry