reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magic_87 a jak długo Twój mąż przyjmował Licorice root ? Bo podobno można tylko 6 mc i potem przerwa musi być miesiąc. Bo ty Castagnus tego Vitexa to rok brałaś ? Ten inozytol to razem braliście rok czy tylko Ty ? I cały rok te suplementy w takich dużych ilościach ? I rok takiej diety bez żadnych wyjątków ?

Dużo tych pytań, ale na świeżo się najlepiej pamięta. 😋
Hania z Licorice maz miał przerwę chyba w marcu 1,5 miesiąca a ja vitexa brałam cały rok miałam tylko przez ten okres 1,5 miesiąca przerwy jakość przełom stycznia lutego bo wyjeżdżaliśmy też na ferie inozytol cały czas i cały cyk zdążało mi się właśnie w styczniu że przez kilka dni nie wzięłam. Dieta była cały rok ale z odstępstwami np w wigilię itp ale na 8 miesięcy przed to już nie było odstępstw natomiast taka typowo niskokaloryczna to 8 tyg no i najlepiej 6 miesięcy z niskim IG ja tego najbardziej pilnowałam na 4 tyg przed no a głodówka 😋 to można tylko przez 3 dni bo później już może się zmienić pH organizmu 😁
Dziewczyny robiłyście sobie przyrosty bety ja chce ale nie wiem czy w sobotę mi się uda bo chciałabym w 13 i 15dp zrobić i jak to u was wyglądało
PragneSyna ja dopiero po badaniach chce umówić się do gina ale ty faktycznie masz późno wizytę jak u Ciebie wyglądały starnka

reklama
Hania z Licorice maz miał przerwę chyba w marcu 1,5 miesiąca a ja vitexa brałam cały rok miałam tylko przez ten okres 1,5 miesiąca przerwy jakość przełom stycznia lutego bo wyjeżdżaliśmy też na ferie inozytol cały czas i cały cyk zdążało mi się właśnie w styczniu że przez kilka dni nie wzięłam. Dieta była cały rok ale z odstępstwami np w wigilię itp ale na 8 miesięcy przed to już nie było odstępstw natomiast taka typowo niskokaloryczna to 8 tyg no i najlepiej 6 miesięcy z niskim IG ja tego najbardziej pilnowałam na 4 tyg przed no a głodówka 😋 to można tylko przez 3 dni bo później już może się zmienić pH organizmu 😁
Dziewczyny robiłyście sobie przyrosty bety ja chce ale nie wiem czy w sobotę mi się uda bo chciałabym w 13 i 15dp zrobić i jak to u was wyglądało
PragneSyna ja dopiero po badaniach chce umówić się do gina ale ty faktycznie masz późno wizytę jak u Ciebie wyglądały starnka
a teraz gdy juz sa 2 kreseczki to odpuscilas z dieta ??

a teraz gdy juz sa 2 kreseczki to odpuscilas z dieta ??
Oj tak i już przez to mam problemy żołądkowe ale raczej odpycha mnie od słodyczy i nadal jak jem chleb to tylko dla cukrzyków pomału wprowadziłam makarony ale ziemniakow i pomidorow jeszcze nie ruszyłam i chyba nie ruszę bo po prostu nie mam na nie ochoty tak samo banany itp

Bebaby ja już nie mialam z czego 😂 tyle ile się dalo to schudłam myślę że nie dużo bo ważyłam 55kg na 170cm a schudłam 4 kg
A nie dodałam wam że też ćwiczyłam codziennie więc trochę mięśnie się wyrobiły
Jak czytam te Twoje starania to musi byc córka 🥰 trzymam kciuki! zdziwilabym sie jakby nie.

Choc u mnie np wiem ze im mniej waze tym większa szansa na syna :p bo ciążę z córką zaczynam od największej wagi, fakt ze to różnica 1-2 kg niz ciaze z synami wiec minimalna. I np przed ciąża z corka mialam przyrost wagi bo wtedy odstawiłam syna od piersi i przybrałam z 63 na 68 kg w przeciagu 3-4 msc. A przed oostatnia ciąża liczylam kcal bo tez byl etap miedzy 2 a 3 ciąża keidy to się odchudzalam i nauczylam sie liczyc kcal wiec mialam kcal na wodzy. Wiec u mnie chyba na odwrót to dziala :p jakbym miala corke planowac to napewno więcej jesc i mniej ćwiczyć :-)
Teraz patrze ze w cyklu staraniowym mialam ustawiona kaloryczności 1700 kcal :-)
20201008_132207.jpg

Ostatnia edycja:
Ja z córka też byłam (tylko zdecydowanie) grubsza niż z synem i miałam większa glikemię. Teraz planuję zacząć starania z najniższą wagą. Ale nie wiem, czy to będzie miało wpływ, bo w sumie mężczyzna jest kluczowy i u mnie z wagą taka jak przed córką. Liczę, że to jakoś nie przeważa, bo chciałabym mieć i chłopca i dziewczynkę, a wagę już taką zostawić na stałe. 😀

Moja " dieta" jeżeli chodzi o dzieciaki była zawsze taka sama. Słodycze zawsze bo je lubię. Druga ciążę zaczynałam mając 3 kg więcej niż pierwsza, 3 miałam 4 kg więcej niż przed 2. Teraz mam jeszcze kg więcej niż przed 3 ciąża. Różnica jedyna była chyba taka, że przed córka i synem w ogóle kawy nie piłam a przed ostatnia córka sporadycznie

reklama
Do góry