reklama
Elenaa
Fanka BB :)
Taka stara jeszcze nie jestem, bo mam 33 lata ale zawsze mowilam ze do 35 lat chce urodzić ostatnie dziecko ale teraz myśle ze mogłabym przesunąć tę granice do 36-37 :-)@Elenaa ja nigdy nie sądziłam że będę mamą czwórki, wydawało mi się że dwójka to taki standard i wystarczy. Po urodzeniu trzeciego od razu zapragnęłam kolejnego maluszka to pragnienie nie zgasło przez 3 lata więc chyba to macierzyństwo jest moim powołaniem danym od Boga. Też chciałam " wpadki " ale ja chyba z tych co muszą sami decyzję podejmować, ale modliłam się nowenną pompejańską do matki boskiej i w pierwszym cyklu staraniowym zaraz się udało na dodatek zgodnie z moim pragnieniem i jest syn dla mnie to jest wielki cud.
Ty masz dopiero kilku miesięcznego synka daj sobie odpocząć i próbuj spełnić swoje pragnienie o czwartym. A ile masz lat że mówisz że wiek Cię goni ?
Tak teraz chce skupić się na najmłodszym i starszakach :-) młody skończył juz 3 mieisace, leci starsznie szybko nam ten czas. Juz się przekręca z pleców na brzuszek mimo swojej słusznej wagi 8 kg Nosi 74/80. Pediatra nam powiedzial że wygląda na conajmniej 6-7 msc dziecko :-) naprawdę jest dlugi, w gondoli to juz na styk :-) a ja mu kupilam będąc w ciąży body świąteczne na 74 na promocjach bo tak myslalam ze bedzie nosił w wieku 6-7 msc.
A przypomnij mi Ty masz corke, syna, corke i teraz synek tak?
Ostatnia edycja:
Magic_87
Elenaa to ty jesteś w moim wieku jak mi się uda teraz zajść w ciążę to to jest nasze ostatnie dzieciątko powiem ze i tak 3 to dla nas nie lada wyzwanie, cały czas zastanawiam się jak sobie damy radę zwłaszcza jak już jeden do szkoły chodziTaka stara jeszcze nie jestem, bo mam 33 lata ale zawsze mowilam ze do 35 lat chce urodzić ostatnie dziecko ale teraz myśle ze mogłabym przesunąć tę granice do 36-37 :-)
Tak teraz chce skupić się na najmłodszym i starszakach :-) młody skończył juz 3 mieisace, leci starsznie szybko nam ten czas. Juz się przekręca z pleców na brzuszek mimo swojej słusznej wagi 8 kg Nosi 74/80. Pediatra nam powiedzial że wygląda na conajmniej 6-7 msc dziecko :-) naprawdę jest dlugi, w gondoli to juz na styk :-) a ja mu kupilam będąc w ciąży body świąteczne na 74 na promocjach bo tak myslalam ze bedzie nosił w wieku 6-7 msc.
U mnie jeśli uda mi się zajść na przełomie roku to trzecie dziecko urodziloby się we wrześniu, akurat jak najstarszy poszedłby do szkoły i też mnie to przeraża. W dodatku wcześniej czeka nas przeprowadzka. Wszystko naraz. Też czasami przeraża mnie ta odpowiedzialność, chociaż chciałam mieć więcej dzieci i w planach też czwarte się znajduje. Duże rodziny są dla mnie po prostu cudne i ta więź z dzieckiem taka wyjątkowa, nie do zastąpienia. To jednak ciężka praca i duże zobowiązanie. To zupełnie naturalne, że się o tym myśli, ma wątpliwości i przeżywa. Dla mnie trzecie dziecko było zawsze w planach, a mimo to widzę, że jestem dojrzalsza, wszystko chcę zaplanować i przewidzieć, więcej od siebie oczekuje i coraz mniej pozwalam sobie na odpoczynek i ... przeżywam. Niestety na moje nieszczęście przeżywam strasznie i nie potrafię odpuścić. Podejrzewam, że z każdym dzieckiem decyzja jest trudniejsza i u mnie też tak będzie, chociaż pragnę więcej szczęścia.
PragneSyna
Zaangażowana w BB
Elenaa i Magic_87 ja też mam 33 lata
Szczęśliwa3
Mam 2 córki ale nie pomogę bo przy dziewczynach poprostu chciałam zajść w ciążęSzczęśliwa ty masz 3 córeczki? Pamiętasz może jak to u Ciebie wyglądało?
Szczęśliwa3
@Elenaa ja mam córkę, córkę, syna i teraz też chlopak.
Dziewczyny moja granica do rodzenia dzieci to była 30, jak mi się zechciało 3 dziecka to stwierdziłam że 35 to też nie jest za późno, a teraz chciałam do 40 zdążyć
Im większa różnica między dziećmi tym łatwiej uwierzcie mi nawet że szkołą spokojnie to ogarniecie.
Dziewczyny moja granica do rodzenia dzieci to była 30, jak mi się zechciało 3 dziecka to stwierdziłam że 35 to też nie jest za późno, a teraz chciałam do 40 zdążyć
Im większa różnica między dziećmi tym łatwiej uwierzcie mi nawet że szkołą spokojnie to ogarniecie.
Hope_2807
Dziękuję, leci leci. 16tc wczoraj zaczęliśmy. Może w piątek dowiemy się jaka płeć. ja mam mega apetyt i muszę się hamować bo inaczej zle to się skończyHej Synek cudowny, moja kolejna wielka miłość Nie wiem co na to mąż ale Ci trzej faceci totalnie zawladneli moim sercem
Malutki wczoraj skończył tydzień i dał ostro w kość przez ten czas i sprowadził Nas szybko na ziemię bo przecież to Trzecie miało być takie spokojne hahaha
Śpi po 20,40,60 i max 90minut Na spacerze płacze tak, że chyba cała dzienica Go słyszy - na szczęście uspokaja się po jakichś 10minutach
Chłopcy szczęśliwi ale chyba też inaczej sobie to wszystko wyobrażali. Szczególnie mój Malutki Cyc Nie do końca rozumie, dlaczego ten brat tylko śpi i płacze a moje hormony każą mi mieć wyrzuty sumienia, że tak Im życie skomplikowalismy. No ale jeszcze chwila i mam nadzieję na stabilizację
A co u Was? Szczęśliwie do przodu?
@PragneSyna trzymam kciuki za dwie kreski! A jeśli uda się spełnić marzenie o Synku to w ogóle super Ja bym mogła a nawet chciała jeszcze jednego ale wspomnienie porodu.skutecznie zniechęca :/
Ale fajnie, ze jesteście już w piątkę. Wszystko się ustabilizuje. Sama jestem ciekawa jak będzie u nas. Chłopcy super spali, wręcz czasami aż za długo zwłaszcza starszy. Zobaczymy czy trzecie nadrobi, straszą Znajomi ze może w końcu Zobaczymy co to nieprzespane noce itp.
trzymam kciuki za wszystkie starające się!!!
Mecenasowa27
mój synek też od początku był duży już w tarcie ciąży, mimo że wiedziałam kiedy mniej więcej doszło do zapłodnienia to tylko na początku wg usg wychodziło prawidłowo odliczanie tygodni, a później już cały czas dziecko było o 2 tygodnie wiedzie. Urodził się 4kg i 58cm. I właśnie też każdy mówił mniej więcej od 3 miesiąc życia że wygląda na starszego. Teraz ma już 2 lata i 4 miesiące a wygląda na 3-4latka. Ale myślę że nie ma się co dziwić, bo ma z ma 196cm a ja prawie 170 więc raczej w średniej krajowej wzrostu się nie miescimyTaka stara jeszcze nie jestem, bo mam 33 lata ale zawsze mowilam ze do 35 lat chce urodzić ostatnie dziecko ale teraz myśle ze mogłabym przesunąć tę granice do 36-37 :-)
reklama
Mecenasowa27
ja też chętnie dowiem się jak się robi córeczki chociaż ja tak ciągle o tej córeczkę myślę ale tak naprawdę nie ma to dla mnie aż tak wielkiego znaczenia. Nie ma nic ważniejszego od zdrowiaSzczęśliwa ty masz 3 córeczki? Pamiętasz może jak to u Ciebie wyglądało?
Podziel się: