reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magic_87 ja jeszcze karmie wiec zacznę dopiero w styczniu, lutym . Ale jestem tutaj wiec dawaj znać jak ci idzie. Mocno Ci kibicuję. Zresztą po takich przygotowaniach to na pewno wszystko się uda i po 9 msc bedzies, tulić córeczkę !
Bebaby oj też mam taką nadzieję ale też mam stracha jak nigdy
PragneSyna jak dla mnie testowa jest ciut ciemniejsza od kontrolnej także chyba pik działajcie po 12h 😉
Mecenasowa ja cały czas trzymam ✊ ale jakby się nie udało to razem zaczynamy

reklama
@Dwa+Trzy co tam u Was? Jak synek? Jak chłopcy zareagowali na braciszka? 😉
Hej :D Synek cudowny, moja kolejna wielka miłość :) Nie wiem co na to mąż ale Ci trzej faceci totalnie zawladneli moim sercem :D
Malutki wczoraj skończył tydzień i dał ostro w kość przez ten czas i sprowadził Nas szybko na ziemię bo przecież to Trzecie miało być takie spokojne hahaha
Śpi po 20,40,60 i max 90minut ;) Na spacerze płacze tak, że chyba cała dzienica Go słyszy - na szczęście uspokaja się po jakichś 10minutach ;)
Chłopcy szczęśliwi ale chyba też inaczej sobie to wszystko wyobrażali. Szczególnie mój Malutki Cyc ;) Nie do końca rozumie, dlaczego ten brat tylko śpi i płacze a moje hormony każą mi mieć wyrzuty sumienia, że tak Im życie skomplikowalismy. No ale jeszcze chwila i mam nadzieję na stabilizację :)
A co u Was? Szczęśliwie do przodu?

@PragneSyna trzymam kciuki za dwie kreski! A jeśli uda się spełnić marzenie o Synku to w ogóle super :) Ja bym mogła a nawet chciała jeszcze jednego ale wspomnienie porodu.skutecznie zniechęca :/

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a co z testami zrobionymzrobionymi rano?wiarygodny czy nie bardzo? wstałam o godz 5 na siku i potem nie piłam i zrobiłam test o godz 8. /GROUP]

Załączniki

• 20200912_081620.jpg
    20200912_081620.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 43
O 11.10 zrobiłam kolejny test. Dziewczyny doradzcie kiedy działać na chłopca🙈😱
Hmmm u nie tak bywało, że kika dni był "pik" A kiedy wg Ciebie powinna być owu? Od piku niby 24godziny po trzeba odczekać. Ale wiesz.. Napisała to Matka Trójki chłopaków i Pierwszy z Boboseksów co drugi dzień , w tym dzień owulacji, Drugi z odstępu ok.2-3 dni a Trzeci z króliczków do samej owu ;) Także tego ;) Powodzenia :D

Magic kciuki za starania i spełnienia marzenia o córeczce. W sumie to najprzyjemniejszy punkt programu, więc niech mąż Cię odstresowuje. 🤗Niedługo będą dwie kreseczki i po. 👌
Dwa+trzy to faktycznie masz teraz trzeciego muszkietera pełną parą, żądnego przygód i wrażeń. 😁 Na pewno niedługo się ustabilizuje, Wy wpadniecie w rytm i będzie super. Wszyscy potrzebują czasu. Trzymam kciuki, żeby to było jak najszybciej i żeby te podboje świata Cię nie wykończyły. 😀
Mecenasowa, oby okres już nie przyszedł. A jeśli przyjdzie to następny cykl musi być Twój i Magic.
PragneSyna ja bym działała dziś, chociaż lepiej jest podobno z rana, bo wyższy testosteron, ale myślę, że dziś jest idealnie. Chociaż ja w odstęp niebardzo wierzę.

@PragneSyna na chłopaka starania rozpoczyna się 24 h po pierwszym pozytywnym teście owulacyjnym. Nie zrażaj się że nie udało się za pierwszym podejściem ja o pierwszego synka starałam się 5 cykli tak czasami bywa.
A stosujesz jakąś dietę "chłopczykową "?

reklama
Może część z Was mnie pamięta pisałam na przełomie roku że chcę starać się o drugiego syna. I dzisiaj przychodzę do Was z iskierką nadzieji ( zwłaszcza do dziewczyn, które pragną syna ), że czasami się udaje. Jestem w 21 tc i na badaniu połówkowym potwierdzony chłopiec ( mam nadzieję że już się noc nie zmieni bo ciągle nie mogę w to uwierzyć 😉 ).
Któraś z dziewczyn napisała na pierwszej stronie tego wątku że starania + modlitwa ( ja jestem osobą wierząca i szczerze polecam modlitwę ) mogą zdziałać cuda i to jest prawda 😊

Do góry