reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kasia ja też nie widzę nuba chociaż jak lekarz ma dobry sprzęt to nie ocenia po nubie mi przy moim 2 synku zaglądał od dołu i sprawdziło się przed 13 tc a ten sam lekarz u mojej kuzynki powiedział już w 9 tc że chłopiec a potwierdził w 12 tc i 5 dni
Dwa + Trzy jak się trzymasz? Jak tam maluszek pewnie już Ci ciężko bo teraz mamy skoki temperatury
To nawet nie od sprzętu zależy bo między nogami w 13tc mogą odstawać i łechtaczka i penis a równie dobrze może być jeszcze "ukryty" sprzęcior i żaden sprzęt tego nie wyłapie :)
Rozwój na tym etapie wygląda tak, jak na załączonej focie, to ostatnie porównanie to ok.15tc :)

My zaczęliśmy 36tc (nie mam pojęcia kiedy to zleciało!) i od tygodnia już faktycznie czuję się jak ciężarna ;) a od wczoraj totalny hardcore przez te upały, ratuje mnie basen i wentylator ;)
Malutki uspokoił się z wagą bo wreszcie insulinę dopasowałam :) Na chwilę obecną prognozują średniaka, bez cech makrosomii :) Za 3tyg dostanę skierowanie na indukcję :) Będzie wesoło ;)

A jak u Was? Starania trwają?
Ciężarne potwierdziły płeć? :)

Załączniki

• aZcacF8AdbzZUeeZ5B.jpg
    aZcacF8AdbzZUeeZ5B.jpg
    51 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Ja stara ka zaczynam we wrześniu 🙂 a przygotowania to już rok także tego wszystkiego to mam dość 😋 U mnie i kuzynki gin nie oceniał po nubie tylko drobnych różnicach stąd kuzynce w 9 tc już nadmienił płeć podobno są jakieś minimalne różnice no ale słyszałam też o wielu pomyłkach na tak wczesnym etapie myślę że dużo zależy właśnie od sprzętu i dobrego oka ginka 🙂
Te upały dają w kość także współczuję
Kurka to za chwilkę już będziesz tuliła swojego maluszka, a jak dajecie na imię?

Miło, ze pytasz. U nas wszystko ok. A jak Twoje samopoczucie? My jesteśmy od 9 dni w Polsce. Za 1.5 tygodnia wracamy do domu, już odliczam 😉🙃🙃🙃 nie ma jak w domu...
Denerwuje mnie wszystko i gorąco 🥵 właśnie dzisiaj zauważyłam ze w jedne spodenki się ledwo zapinam 😱 a jak już się zapielam to siadając muszę je odpiąć 🤣🤣🤣

edit. Doczytałam ze czujesz się jak ciężarna 😊 zazdroszczę ze dopiero teraz 😂

Załączniki

• FF1DCF21-33EC-4C6F-AD34-121BC483E7F1.jpeg
    FF1DCF21-33EC-4C6F-AD34-121BC483E7F1.jpeg
    508,4 KB · Wyświetleń: 79
Ja stara ka zaczynam we wrześniu 🙂 a przygotowania to już rok także tego wszystkiego to mam dość 😋 U mnie i kuzynki gin nie oceniał po nubie tylko drobnych różnicach stąd kuzynce w 9 tc już nadmienił płeć podobno są jakieś minimalne różnice no ale słyszałam też o wielu pomyłkach na tak wczesnym etapie myślę że dużo zależy właśnie od sprzętu i dobrego oka ginka 🙂
Te upały dają w kość także współczuję
Kurka to za chwilkę już będziesz tuliła swojego maluszka, a jak dajecie na imię?
Cały czas jestem w szoku, że to już bo chyba nie jestem gotowa haha ;) Czekamy na Kajetana <3

Miło, ze pytasz. U nas wszystko ok. A jak Twoje samopoczucie? My jesteśmy od 9 dni w Polsce. Za 1.5 tygodnia wracamy do domu, już odliczam 😉🙃🙃🙃 nie ma jak w domu...
Denerwuje mnie wszystko i gorąco 🥵 właśnie dzisiaj zauważyłam ze w jedne spodenki się ledwo zapinam 😱 a jak już się zapielam to siadając muszę je odpiąć 🤣🤣🤣

edit. Doczytałam ze czujesz się jak ciężarna 😊 zazdroszczę ze dopiero teraz 😂
O rety jaki Okruszek <3 Który u Was tydzień?
Taaaak :D Poza bardzo kiepskim początkiem ta ciąża jest wyjątkowo łaskawa :) Poprzednie nie były tak rewelacyjne ;)

Cały czas jestem w szoku, że to już bo chyba nie jestem gotowa haha ;) Czekamy na Kajetana <3

O rety jaki Okruszek <3 Który u Was tydzień?
Taaaak :D Poza bardzo kiepskim początkiem ta ciąża jest wyjątkowo łaskawa :) Poprzednie nie były tak rewelacyjne ;)
Mój brat ma na imię Kajetan - dorosły facet już!
11 tydzień u nas się wczoraj zaczął. Oj ja tez kiepski początek - przede wszystkim wieczny bol brzucha i ogólne osłabienie to może będzie łaskawie później jak u Ciebie.

Mój brat ma na imię Kajetan - dorosły facet już!
11 tydzień u nas się wczoraj zaczął. Oj ja tez kiepski początek - przede wszystkim wieczny bol brzucha i ogólne osłabienie to może będzie łaskawie później jak u Ciebie.
Ja wymiotowałam 24 na dobę przez okrągłe 3 miesiące , masakra. Ale od 4mc jakbym w ciąży nie była ;) Brzuch się pokazał dopiero w 6mc więc mało Kto w ogóle podejrzewał ;) Z chłopakami kondycje miałam zerową a w tej ciąży jeszcze niedawno ogród kosiłam :D
I fajny człowiek z tego Twojego brata? Bo patrząc na imiennik to był strzał w kolano hahaha

Ja wymiotowałam 24 na dobę przez okrągłe 3 miesiące , masakra. Ale od 4mc jakbym w ciąży nie była ;) Brzuch się pokazał dopiero w 6mc więc mało Kto w ogóle podejrzewał ;) Z chłopakami kondycje miałam zerową a w tej ciąży jeszcze niedawno ogród kosiłam :D
I fajny człowiek z tego Twojego brata? Bo patrząc na imiennik to był strzał w kolano hahaha
Hmm, cwaniak straszny z niego ale ogólnie dobry i pomocny człowiek. Jak chodził do podstawówki to często wracał z płaczem bo go przezywali „kajtek bez majtek” ale jako dorosły to zadowolony bardzo z imienia i ludziom się podoba to imię. Moja koleżanka dała tez tak na imię synkowi. Mały ma dopiero dwa latka wiec mówią tylko Kajtus do Niego 😊

pamietam te Twoje wymioty. Ja w żadnej ciąży nie miałam ale przy chłopakach czułam się naprawdę rewelacyjnie, w tej ciąży na samym początku tez a teraz takie osłabienie ze ciężko umyć kubek po sobie 🤦‍♀️🤷🏻‍♀️ Jeszcze pogoda robi swoje. I stres na pewno. W głowie mi się często kręci, muszę usiąść jak jakaś starsza kobieta. No ale jak pomyśle o Twoich przejściach to narzekać nie powinnam

Myślałam że testy w tym cyklu zwariowaly. Zwatpilam w ich działanie. A tu moj organizm oszalał🙉kiedy działać na chłopca?

Załączniki

• 20200809_200426.jpg
    20200809_200426.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 86
  • 20200809_200502.jpg
    20200809_200502.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 81
  • 20200810_105833.jpg
    20200810_105833.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 84
reklama
dziewczyny moja kolezanka będzie mieć drugą córkę, a ma wysokie cukry i wysoki testosteron. A to niby powinno sprzyjać chłopcu ;-)

Do góry