reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jeśli starasz się według BDM to tam bardzo ważny jest odstęp: dwa stosunki jeden 24 h po „szczytowym” teście owu, a drugi stosunek 48 h po tymże teście. Czyli nie po pierwszym teście, który wykaże dni płodne, ale 24/48 po najmocniejszej kreseczce. Nie wiem oczywiście, czy to zadziała, grunt ze w BDM najistotniejszy jest pik LH i odstęp 24/48 od tego piku. Powodzenia, trzymam kciuki!
Dzięki za wskazówki. Dzis mam 2 dzień okresu🙈 cykle mam 30-34dniowe

reklama
Przypomnij mi bo skleroza mnie dopadła😂 o synka czy córkę starasz sie.? Ja lada dzien dostane okres i planuje w kolejnym cyklu starać sie o synka. Kobietki jakies wskazówki dostane? Sex 24godz po pozytywnym teście, pozycja od tyłu😂 maz uwielbia tą pozycje ,ja nie haha cos jeszcze??
Ja staram się już przedewszystkim o ciąże ;) bo nam już długo nie wychodzi... i myśle ze będzie to długa walka, lekarz nawet przebąkuje coś o in vitro. Ale fajnie by było gdyby teraz się udało dziewczynkę ucelować :) mam już dwóch synków. Do staran na synka to potas- jeść dużo bananów, pomidorów, solić potrawy. Sex blisko owulacji - ale tu różnie wychodzi, pozycja od tylu... wysokie pH pochwy, są żele podnoszące pH - a tak naprawdę to chyba i tak wszystko loteria! Wysyłam Ci dużo niebieskich fluidów 💙💙💙

Przyznam, ze nie znam żadnego żelu podnoszącego PH - jest coś takiego na polskim rynku? Ja widzę tylko takie obniżające, zakwaszające.

Ja staram się już przedewszystkim o ciąże ;) bo nam już długo nie wychodzi... i myśle ze będzie to długa walka, lekarz nawet przebąkuje coś o in vitro. Ale fajnie by było gdyby teraz się udało dziewczynkę ucelować :) mam już dwóch synków. Do staran na synka to potas- jeść dużo bananów, pomidorów, solić potrawy. Sex blisko owulacji - ale tu różnie wychodzi, pozycja od tylu... wysokie pH pochwy, są żele podnoszące pH - a tak naprawdę to chyba i tak wszystko loteria! Wysyłam Ci dużo niebieskich fluidów 💙💙💙
Życzę aby ta walka nie była zbyt długa. I ta dziewczynka się udała 🤗
Tez mam dwóch synów i pragnienie córki. Ale po poronieniach tez staram się o ciążę 😉 Oby było wszystko ok.

Cześć dziewczyny... byłam na monitoringu i niestety mimo skoku temperatury nie było owulacji :(stwierdzono LUF i lekarz zapisał mnie na drilling jajników i laparoskopię zwiadowcza z hsg. Po drillingu ponoć szanse na ciąże mam duże o ile jajowody będą ok. Troszkę mi smutno ze w tym cyklu sie nie udało i prawdopodobnie w następnym tez nic z tego nie będzie :( miała któraś z was drilling jajników?
@Hope_2807 ja tez już teraz w ogóle marze o ciąży, byle zdrowe dziecko było tylko. Reszta nie jest ważna ❤️ Długa walka przede mną...

Cześć dziewczyny... byłam na monitoringu i niestety mimo skoku temperatury nie było owulacji :(stwierdzono LUF i lekarz zapisał mnie na drilling jajników i laparoskopię zwiadowcza z hsg. Po drillingu ponoć szanse na ciąże mam duże o ile jajowody będą ok. Troszkę mi smutno ze w tym cyklu sie nie udało i prawdopodobnie w następnym tez nic z tego nie będzie :( miała któraś z was drilling jajników?
@Hope_2807 ja tez już teraz w ogóle marze o ciąży, byle zdrowe dziecko było tylko. Reszta nie jest ważna ❤ Długa walka przede mną...
Życzę szczęścia, dużo szczęścia w tej walce
🤗🤗🤗 Oby jak najkrócej trwała!
szkoda, że nie było owulacji 😔

@Hope_2807 ja tez już teraz w ogóle marze o ciąży, byle zdrowe dziecko było tylko. Reszta nie jest ważna ❤ Długa walka przede mną...
Widziałam już niejeden pozytywny test ciążowy z takiego bezowulacyjnego cyklu ;)
Nie znam się na drillingach ale trzymam kciuki za krótką walkę :)

Czy któraś z Was miała problemy z nadciśnieniem w ciąży? Jest tak to jak to wszystko wyglądało tzn leczenie itd
Tak, ja miałam. Kilka razy dziennie pomiary i leki. Zdarzało się też leżeć na patologii ciąży w celu regulowania leczenia, ale najbardziej polecam zapisać się do kardiologa i robić raz na trymestr holter ciśnieniowy. Dzięki temu od razu można ładnie ustawić leczenie, a bez niego dużo umyka. Ja np. miałam w nocy różne skoki ciśnienia i w życiu bym tego nie odkryła, gdyby nie wynik holtera. Lekarz mi potem ustalił leczenie i było ok, chociaż w każdym trymestrze potrafi się to zmieniać. Na szczęście miałam świetnego kardiologa i udało się szybko zdiagnozować kiedy jest źle i ustawić leczenie, a to jest najważniejsze, żeby szybko to wyrównać.
Życzę powodzenia i szczęśliwej ciąży 😋

reklama
Tak, ja miałam. Kilka razy dziennie pomiary i leki. Zdarzało się też leżeć na patologii ciąży w celu regulowania leczenia, ale najbardziej polecam zapisać się do kardiologa i robić raz na trymestr holter ciśnieniowy. Dzięki temu od razu można ładnie ustawić leczenie, a bez niego dużo umyka. Ja np. miałam w nocy różne skoki ciśnienia i w życiu bym tego nie odkryła, gdyby nie wynik holtera. Lekarz mi potem ustalił leczenie i było ok, chociaż w każdym trymestrze potrafi się to zmieniać. Na szczęście miałam świetnego kardiologa i udało się szybko zdiagnozować kiedy jest źle i ustawić leczenie, a to jest najważniejsze, żeby szybko to wyrównać.
Życzę powodzenia i szczęśliwej ciąży 😋
Dzięki za informacje😃

Do góry