reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jeśli starasz się według BDM to tam bardzo ważny jest odstęp: dwa stosunki jeden 24 h po „szczytowym” teście owu, a drugi stosunek 48 h po tymże teście. Czyli nie po pierwszym teście, który wykaże dni płodne, ale 24/48 po najmocniejszej kreseczce. Nie wiem oczywiście, czy to zadziała, grunt ze w BDM najistotniejszy jest pik LH i odstęp 24/48 od tego piku. Powodzenia, trzymam kciuki!
Dzięki za wskazówki. Dzis mam 2 dzień okresu🙈 cykle mam 30-34dniowe

reklama
Przypomnij mi bo skleroza mnie dopadła😂 o synka czy córkę starasz sie.? Ja lada dzien dostane okres i planuje w kolejnym cyklu starać sie o synka. Kobietki jakies wskazówki dostane? Sex 24godz po pozytywnym teście, pozycja od tyłu😂 maz uwielbia tą pozycje ,ja nie haha cos jeszcze??
Ja staram się już przedewszystkim o ciąże ;) bo nam już długo nie wychodzi... i myśle ze będzie to długa walka, lekarz nawet przebąkuje coś o in vitro. Ale fajnie by było gdyby teraz się udało dziewczynkę ucelować :) mam już dwóch synków. Do staran na synka to potas- jeść dużo bananów, pomidorów, solić potrawy. Sex blisko owulacji - ale tu różnie wychodzi, pozycja od tylu... wysokie pH pochwy, są żele podnoszące pH - a tak naprawdę to chyba i tak wszystko loteria! Wysyłam Ci dużo niebieskich fluidów 💙💙💙

Przyznam, ze nie znam żadnego żelu podnoszącego PH - jest coś takiego na polskim rynku? Ja widzę tylko takie obniżające, zakwaszające.

Ja staram się już przedewszystkim o ciąże ;) bo nam już długo nie wychodzi... i myśle ze będzie to długa walka, lekarz nawet przebąkuje coś o in vitro. Ale fajnie by było gdyby teraz się udało dziewczynkę ucelować :) mam już dwóch synków. Do staran na synka to potas- jeść dużo bananów, pomidorów, solić potrawy. Sex blisko owulacji - ale tu różnie wychodzi, pozycja od tylu... wysokie pH pochwy, są żele podnoszące pH - a tak naprawdę to chyba i tak wszystko loteria! Wysyłam Ci dużo niebieskich fluidów 💙💙💙
Życzę aby ta walka nie była zbyt długa. I ta dziewczynka się udała 🤗
Tez mam dwóch synów i pragnienie córki. Ale po poronieniach tez staram się o ciążę 😉 Oby było wszystko ok.

Cześć dziewczyny... byłam na monitoringu i niestety mimo skoku temperatury nie było owulacji :(stwierdzono LUF i lekarz zapisał mnie na drilling jajników i laparoskopię zwiadowcza z hsg. Po drillingu ponoć szanse na ciąże mam duże o ile jajowody będą ok. Troszkę mi smutno ze w tym cyklu sie nie udało i prawdopodobnie w następnym tez nic z tego nie będzie :( miała któraś z was drilling jajników?
@Hope_2807 ja tez już teraz w ogóle marze o ciąży, byle zdrowe dziecko było tylko. Reszta nie jest ważna ❤️ Długa walka przede mną...

Cześć dziewczyny... byłam na monitoringu i niestety mimo skoku temperatury nie było owulacji :(stwierdzono LUF i lekarz zapisał mnie na drilling jajników i laparoskopię zwiadowcza z hsg. Po drillingu ponoć szanse na ciąże mam duże o ile jajowody będą ok. Troszkę mi smutno ze w tym cyklu sie nie udało i prawdopodobnie w następnym tez nic z tego nie będzie :( miała któraś z was drilling jajników?
@Hope_2807 ja tez już teraz w ogóle marze o ciąży, byle zdrowe dziecko było tylko. Reszta nie jest ważna ❤ Długa walka przede mną...
Życzę szczęścia, dużo szczęścia w tej walce
🤗🤗🤗 Oby jak najkrócej trwała!
szkoda, że nie było owulacji 😔

@Hope_2807 ja tez już teraz w ogóle marze o ciąży, byle zdrowe dziecko było tylko. Reszta nie jest ważna ❤ Długa walka przede mną...
Widziałam już niejeden pozytywny test ciążowy z takiego bezowulacyjnego cyklu ;)
Nie znam się na drillingach ale trzymam kciuki za krótką walkę :)

Czy któraś z Was miała problemy z nadciśnieniem w ciąży? Jest tak to jak to wszystko wyglądało tzn leczenie itd
Tak, ja miałam. Kilka razy dziennie pomiary i leki. Zdarzało się też leżeć na patologii ciąży w celu regulowania leczenia, ale najbardziej polecam zapisać się do kardiologa i robić raz na trymestr holter ciśnieniowy. Dzięki temu od razu można ładnie ustawić leczenie, a bez niego dużo umyka. Ja np. miałam w nocy różne skoki ciśnienia i w życiu bym tego nie odkryła, gdyby nie wynik holtera. Lekarz mi potem ustalił leczenie i było ok, chociaż w każdym trymestrze potrafi się to zmieniać. Na szczęście miałam świetnego kardiologa i udało się szybko zdiagnozować kiedy jest źle i ustawić leczenie, a to jest najważniejsze, żeby szybko to wyrównać.
Życzę powodzenia i szczęśliwej ciąży 😋

reklama
Tak, ja miałam. Kilka razy dziennie pomiary i leki. Zdarzało się też leżeć na patologii ciąży w celu regulowania leczenia, ale najbardziej polecam zapisać się do kardiologa i robić raz na trymestr holter ciśnieniowy. Dzięki temu od razu można ładnie ustawić leczenie, a bez niego dużo umyka. Ja np. miałam w nocy różne skoki ciśnienia i w życiu bym tego nie odkryła, gdyby nie wynik holtera. Lekarz mi potem ustalił leczenie i było ok, chociaż w każdym trymestrze potrafi się to zmieniać. Na szczęście miałam świetnego kardiologa i udało się szybko zdiagnozować kiedy jest źle i ustawić leczenie, a to jest najważniejsze, żeby szybko to wyrównać.
Życzę powodzenia i szczęśliwej ciąży 😋
Dzięki za informacje😃

Do góry