reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tak, progesteron robiłam. Mam idealny. Robiłam tez na początku ostatniej ciąży. Wszystko było ok. A przy wcześniejszej ciąży robiłam nie wiedząc jeszcze ze jestem. I był wysoki.
Żadnych problemów z pierwszą i drugą ciążą nie miałam. Później się zaczęły cyrki
To widocznie Maluszek wybrał sobie inny termin :) Te trzecie chyba szczególne zaproszenie potrzebują ;)

reklama
To widocznie Maluszek wybrał sobie inny termin :) Te trzecie chyba szczególne zaproszenie potrzebują ;)
Hm, pozamaciczna, dwa poronienia zatrzymane, dwie biochemiczne...rzeczywiście zaproszenia potrzebuje. Zobaczymy co będzie dalej.
dzisiaj mnie strasznie boli ząb 😩😩😩 dodatkowo @ wiec jest „super”.

Hm, pozamaciczna, dwa poronienia zatrzymane, dwie biochemiczne...rzeczywiście zaproszenia potrzebuje. Zobaczymy co będzie dalej.
dzisiaj mnie strasznie boli ząb 😩😩😩 dodatkowo @ wiec jest „super”.
To już chyba wystarczy tych przykrych doświadczeń..
Niech się ogarnia ten Nr3 i na wiosnę zawita cały i zdrowy :)

Hej dziewczyny, ciężko mi ogarnąć kiedy najlepiej przytulać się aby spłodzić dziewczynkę. Koleżance się udało od pierwszego dnia cyklu codziennie do @. Czytałam u Was na forum że komuś też się w ten sposób udało. Co myślicie? Mam dwóch synów bez specjalnych starań i marzy mi się córeczka. To będzie moja ostatnia ciaza, chcę trochę pomóc losowi;) podzielicie się opiniami?:)

Hej dziewczyny, ciężko mi ogarnąć kiedy najlepiej przytulać się aby spłodzić dziewczynkę. Koleżance się udało od pierwszego dnia cyklu codziennie do @. Czytałam u Was na forum że komuś też się w ten sposób udało. Co myślicie? Mam dwóch synów bez specjalnych starań i marzy mi się córeczka. To będzie moja ostatnia ciaza, chcę trochę pomóc losowi;) podzielicie się opiniami?:)
Witaj w klubie :) tez będziemy celować w córeczkę ale tak szczerze, to chyba jest loteria. Dziewczyny płodzą synów i córki we wszystkie możliwe dni cyklu i przy roznej częstotliwości stosunków... ja tak dla świetego spokoju kontroluje pH i biorę OLE a mąż OLE i lukrecję. Co do czasu to będziemy regularnie aż do dnia przed owu, im bliżej tym więcej żelu obniżającego pH. Tyle z planów a jak będzie to się okaże ;) Najważniejsze żeby w ogóle zajść w ciąże...
powodzenia w staraniach!

Jesli pamiętasz w które dni cyklu zaszłaś z chłopcami to spróbuj odwrotnie, u mnie akurat to się sprawdziło.

Ja szczerze mówiąc nie wierze w jakiekolwiek metody planowania płci... ;) gdybym mogła łatwo zajść w ciąże to pewnie byśmy próbowali zrobić 3-4 dni cut off ale ja już tyle czasu nie mogę w ogóle zajść, ze będę się cieszyć z tego co wylosuje :D na razie tylko 3 miesiące starań a potem badania i nawet rozważam laparoskopię jeżeli miała by pomoc mi zaciążyć. Zrosty mam na bank...
Kciuki żeby udało się w najbliższym czasie[emoji110][emoji110][emoji110]

Hej Dziewczyny.
Kojarzycie mnie w ogóle jeszcze? Odpuściłam całkowicie forum.

@Dwa+Trzy który to już tydzień? Cieszę się, ze wszystko w porządku.
@princess_88 powodzenia!
@Anga79 ale fajnie syn odpowiedział. [emoji4]
Nic więcej nie trzeba było dodawać jak piszesz.

Ja ostatni cykl całkowicie odpuściłam, dzisiaj 1dc i się zastanawiam czy ten tez odpuszczać czy jednak próbować?! w styczniu poroniłam, luty marzec i kwiecień próbowaliśmy ale nic z tego. W maju zrezygnowałam. W sumie sama zastanawiam się dlaczego. Nerwy, stres, wkurzyłam się ze przytyłam [emoji23] i powiedziałam sobie ze przerwa. Ale teraz znów kusi.
Jak nadal kusi, to trzeba próbować , może akurat się uda być mamą na wiosnę.

reklama
Śliczny buzial[emoji7]
Moja znajoma będzie miała drugą córke, a sex byl jeden 2-3 dni przed owu. No czasem ta metoda bdm się sprawdza, a czasem nie [emoji14] loteria...
A u mnie na ostatnim usg 10 dni przed terminem dziecko równe 4 kg [emoji846] Pasowaloby do terminu urodzic coby nie upasić bardziej [emoji23] choc narazie 0 symptomow, szyjka dluga i zamknięta, tyle że miękka. Moje dzieci mialy nieco ponad 4 kg, wiec trzecie nie chce być gorsze [emoji16]Zobacz załącznik 1126321

Do góry