reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Na tym wątku widać, że to nadal loteria ;) Kiedyś próbowałam spisać te statystyki ale odpuściłam :) Przeważnie te, które celowaly w syna w samą owulację i po mają córki hahaha A te , które chciały córkę i celowały przed mają Synów ;) Ten odstęp sprawdza się bardziej przy pierwszym dziecku kiedy płeć jest zupełnie obojętna :)
Może postarajcie się o Syna jednak i wyjdzie na odwrót :D
Tez jakiś pomysł ale przede wszystkim trzeba się postarać o zdrowe dziecko. Żeby znów nie przechodzić tych poronień. Ach. Zobaczymy. Jestem pełna obaw. Bardzo chce a zarazem boje się 🤷🏻‍♀️ I tak na zmianę. Dzisiaj 8dc. I ciagle wahania. Jest dzień ze się człowiek płodnych nie może doczekać a na drugi dzień w głowie „chyba jednak trzeba odpuścić”. Widocznie ja taka dziwna jestem

reklama
Tez jakiś pomysł ale przede wszystkim trzeba się postarać o zdrowe dziecko. Żeby znów nie przechodzić tych poronień. Ach. Zobaczymy. Jestem pełna obaw. Bardzo chce a zarazem boje się 🤷🏻‍♀️ I tak na zmianę. Dzisiaj 8dc. I ciagle wahania. Jest dzień ze się człowiek płodnych nie może doczekać a na drugi dzień w głowie „chyba jednak trzeba odpuścić”. Widocznie ja taka dziwna jestem
Nieee, ja też z tych dziwnych w takim razie bo od listopada mieliśmy przecież pauzę ;) A powrót do starań planowaliśmy w kwietniu albo czerwcu no i patrz, jak się Nam ta pauza przydała haha
Oczywiście, że najważniejsze jest zdrowe dzieciątko i chęć posiadania dziecka w ogóle, nie określonej płci bo to może być kłopotem później.

Nieee, ja też z tych dziwnych w takim razie bo od listopada mieliśmy przecież pauzę ;) A powrót do starań planowaliśmy w kwietniu albo czerwcu no i patrz, jak się Nam ta pauza przydała haha
Oczywiście, że najważniejsze jest zdrowe dzieciątko i chęć posiadania dziecka w ogóle, nie określonej płci bo to może być kłopotem później.
Widać, że pauza się przydała 🤗
Jeśli chodzi o płeć to wiadomo mając dwóch synów marzy się ta córka ale po tylu stratach naprawdę chciałabym trzecie dziecko. 😉

@Elenaa jak sytuacja na froncie? :)
Tak, my od niedzieli rozpakowani, synek urodzony sn w 39+1, 4270 i 61 cm. Skradł serca całej rodzinie, dzieci zachwycone z braciszka ❤❤❤ poród porownywalny czasowo do drugiego porodu, miło wspominam, udało się narodzić bez naciecia i bez pęknięcia ;-) ;) umawialiśmy się z naszą Położną która odbierała naszą trójeczke na czwarte bobo za kilka lat...hehe.
20200606_131847.jpg

Ostatnia edycja:
Tak, my od niedzieli rozpakowani, synek urodzony sn w 39+1, 4270 i 61 cm. Skradł serca całej rodzinie, dzieci zachwycone z braciszka ❤❤❤ poród porownywalny czasowo do drugiego porodu, miło wspominam, udało się narodzić bez naciecia i bez pęknięcia ;-) ;) umawialiśmy się z naszą Położną która odbierała naszą trójeczke na czwarte bobo za kilka lat...hehe.
Zobacz załącznik 1129527
Super! Gratulacje :) Cudownie, że już jesteście razem :) I trzymam kciuki za powodzenie planu ;)

Zobacz załącznik 1129527
Gratulacje !!! 🤗🤗🤗
A jak synek ma na imię?
pewnie pisałaś wcześniej...ale ja nie na bieżąco ;)

Super! Gratulacje :) Cudownie, że już jesteście razem :) I trzymam kciuki za powodzenie planu ;)
Dziękuję. Ale powiem że to niesamowite bo na niektórych zdjęciach jest on dosłownie kopiuj+wklej syn, a na niektórych kopiuj+wklej córka :-) podobny bardzo do rodzeństwa. Syn to taki dumny jak paw że ma brata, wczoraj powiedzial : "moj braciszek jest slodki, slodszy niz lwiątko" :-) córka z kolei to caluje i non stop przytula.

Słodziuchne małe stupki i rąsiuni[emoji4][emoji173]
Caluj i przytulaj to maleństwo bo dzieci za szybko rosną.
@Elenaa ogromne gratulacje[emoji8]
Super ze poród łatwy i dobrze wspominasz. Łatwiej będzie i decyzję o czwartym[emoji6]
Cieszcie się sobą.
Tak, my od niedzieli rozpakowani, synek urodzony sn w 39+1, 4270 i 61 cm. Skradł serca całej rodzinie, dzieci zachwycone z braciszka [emoji173][emoji173][emoji173] poród porownywalny czasowo do drugiego porodu, miło wspominam, udało się narodzić bez naciecia i bez pęknięcia ;-) ;) umawialiśmy się z naszą Położną która odbierała naszą trójeczke na czwarte bobo za kilka lat...hehe.
Zobacz załącznik 1129527

Słodziuchne małe stupki i rąsiuni[emoji4][emoji173]
Caluj i przytulaj to maleństwo bo dzieci za szybko rosną.
@Elenaa ogromne gratulacje[emoji8]
Super ze poród łatwy i dobrze wspominasz. Łatwiej będzie i decyzję o czwartym[emoji6]
Cieszcie się sobą.
Oj tak szybko, wczoraj minął juz tydzień :-)
Włoski ma jasniejsze i mniej gęste niz rodzeństwo, ale i tak sie wytrą znając życie i zostanie grzywka :p
Oczka ma narazie też inne bo grafitowo-czarne. Syn miał po porodzie brązowo-szare, a córka granatowe :p więc każde moje dziecko będzie miało inny kolor oczu zapewne :-)
20200608_124123.jpg

reklama
Oj tak szybko, wczoraj minął juz tydzień :-)
Włoski ma jasniejsze i mniej gęste niz rodzeństwo, ale i tak sie wytrą znając życie i zostanie grzywka :p
Oczka ma narazie też inne bo grafitowo-czarne. Syn miał po porodzie brązowo-szare, a córka granatowe :p więc każde moje dziecko będzie miało inny kolor oczu zapewne :-)
Zobacz załącznik 1130412
Cudo :)
Mojemu Młodszemu (5l) dopiero teraz z niebieskich oczu zrobiły się zielone ;) A urodził się z takimi granatowymi właśnie :)

Do góry