reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@princess_88
Wczoraj robiłam porządek w fotach i znalazłam screen z ovufriend ;) Wg apki ostatnie boboseksy 2 dni przed ;) Ale nie sądzę. Tym bardziej, że termin porodu od pierwszego USG wypada tydzień szybciej! i taki mam wpisany w Kartę Ciąży. W co też nie wierzę bo wszelkie standardowe objawy miałam później.
Także tego.. Plany planami, testy testami a Syncio zaklimatyzował się wg własnego uznania :D I tak naprawdę to jedyny cykl w przeciągu roku, w którym nie byłam pewna konkretnej daty owulacji i nawet testy wariowały ;)

reklama
Ale 2 dni przed to my tez mamy synka :D Dlatego celowałbym sporo wcześniej, nawet 4-5 dni przed owu...ale u mnie nic nigdy nie dożywa owulacji a raz jak zaszłam z takiego odstępu to poroniłam :(
Musimy wiec sobie radzić inaczej. Cykl po tabsach, na wysokich hormonach, Trzymamy pH i biorę OLE a mąż OLE i lukrecję. Nic pozatym nie będziemy kombinować :)
Ty jeszcze troszkę i będziesz tulić synka w ramionach! Pewnie się nie możecie doczekać.
ja już zapomniałam jak się obchodzi z niemowlakami ;) tez już chce dzidzieeee.
Zdrówka!
@princess_88
Wczoraj robiłam porządek w fotach i znalazłam screen z ovufriend ;) Wg apki ostatnie boboseksy 2 dni przed ;) Ale nie sądzę. Tym bardziej, że termin porodu od pierwszego USG wypada tydzień szybciej! i taki mam wpisany w Kartę Ciąży. W co też nie wierzę bo wszelkie standardowe objawy miałam później.
Także tego.. Plany planami, testy testami a Syncio zaklimatyzował się wg własnego uznania :D I tak naprawdę to jedyny cykl w przeciągu roku, w którym nie byłam pewna konkretnej daty owulacji i nawet testy wariowały ;)

Ale 2 dni przed to my tez mamy synka :D Dlatego celowałbym sporo wcześniej, nawet 4-5 dni przed owu...ale u mnie nic nigdy nie dożywa owulacji a raz jak zaszłam z takiego odstępu to poroniłam :(
Musimy wiec sobie radzić inaczej. Cykl po tabsach, na wysokich hormonach, Trzymamy pH i biorę OLE a mąż OLE i lukrecję. Nic pozatym nie będziemy kombinować :)
Ty jeszcze troszkę i będziesz tulić synka w ramionach! Pewnie się nie możecie doczekać.
Zdrówka!
Ja ostatni cykl 4 dni przed dlatego tez już wiedziałam ze stracony. 😊 trzy dni przed już się bałam 😂😂 choć w duchu raz pomyślałam „a może zaskoczyło”. Ale na szczęście nie. Bo naprawdę nie chciałam. I dzisiaj @. I to dość konkretny a upał u nas straszny. I mam dość. I przeszło mi przez myśl „ a mogłam nie mieć @. Byłby spokój”. 🤣🤣🤣 nie wiem co się tak przestraszyłam nagle. Teraz chyba nie odpuszczę.

@Dwa+Trzy pamietam, pamietam. No tak całe lato przed Tobą. Ale nie Ty pierwsza, nie ostatnia 😉😉 a ja to się chyba najbardziej bałam tego ze test a później kolejne poronienie.

Zdrówka!
Młodszy jest z odstępu 3 dni i pierwszego cyklu po tabsach ;) A teraz to wychodzi, że nie dość że PH na poziomie 4 (mocz w labo 5) to jeszcze przy globulkach się udało (po króliczkach zawsze muszę się wspomagać czymś obniżającym ph). Przez te globulki myślałam, że nic już z tego nie wyjdzie ;) Mąż zdesperowany lukrecję w podwójnych dawkach łykał i OLE i szyszkę i gorący prysznic którego nienawidzi :) A Ty zamiast OLE Saw Palmetto powinnaś brać bo OLE i szyszka tylko dla chłopa :)
Oj tak! Szaleństwo jak za pierwszym razem, nie sądziłam że tak będę przeżywać trzecią ciążę! I Trzeciego Syna haha :D Bo wg ludzi dookoła powinnam siedzieć załamana losem Matki samych chłopców. Noe mają pojęcia jak bardzo ciessy mnie ta zdrowa ciąża :) Tym bardziej, że początki były beznadziejne i bez szans na utrzymanie tego mojego Syncia. Ale dzielny jest i silny za Nas wszystkich <3
Trzymam kciuki aby te najbliższe miesiące przyniosły 2 tłuste krechy :*

Ja ostatni cykl 4 dni przed dlatego tez już wiedziałam ze stracony. 😊 trzy dni przed już się bałam 😂😂 choć w duchu raz pomyślałam „a może zaskoczyło”. Ale na szczęście nie. Bo naprawdę nie chciałam. I dzisiaj @. I to dość konkretny a upał u nas straszny. I mam dość. I przeszło mi przez myśl „ a mogłam nie mieć @. Byłby spokój”. 🤣🤣🤣 nie wiem co się tak przestraszyłam nagle. Teraz chyba nie odpuszczę.

@Dwa+Trzy pamietam, pamietam. No tak całe lato przed Tobą. Ale nie Ty pierwsza, nie ostatnia 😉😉 a ja to się chyba najbardziej bałam tego ze test a później kolejne poronienie.
Ja się bardzo bałam .. Ale w grudniu od pierwszego dnia OM wiedziałam, że będzie dobrze. Do dzisiaj nie potrafię tego wytłumaczyć ;) Ale nawet Wam tu pisałam przed Wigilią, że wiem że się udalo a byłam max. 4dpo hahahahaha I mimo, że te pierwsze krechy były mniej widoczne od tamtych testów to byłam pewna, że to moja Klucha :D

Moja znajoma będzie miała drugą córke, a sex byl jeden 2-3 dni przed owu. No czasem ta metoda bdm się sprawdza, a czasem nie :p loteria...
A u mnie na ostatnim usg 10 dni przed terminem dziecko równe 4 kg 🙂 Pasowaloby do terminu urodzic coby nie upasić bardziej 😂 choc narazie 0 symptomow, szyjka dluga i zamknięta, tyle że miękka. Moje dzieci mialy nieco ponad 4 kg, wiec trzecie nie chce być gorsze 😁
20200527_170414.jpg

Moja znajoma będzie miała drugą córke, a sex byl jeden 2-3 dni przed owu. No czasem ta metoda bdm się sprawdza, a czasem nie :p loteria...
A u mnie na ostatnim usg 10 dni przed terminem dziecko równe 4 kg 🙂 Pasowaloby do terminu urodzic coby nie upasić bardziej 😂 choc narazie 0 symptomow, szyjka dluga i zamknięta, tyle że miękka. Moje dzieci mialy nieco ponad 4 kg, wiec trzecie nie chce być gorsze 😁Zobacz załącznik 1126321
Ale fajna buźka 😍😍😍
Mój starszy syn tez ponad 4 kg (4.300) młodszy 3.9 kg.
@Dwa+Trzy pamietam jak pisałaś niedługo po owu. Ale to zleciało 😱 ja w poprzedniej ciąży czułam ze nic z tego nie będzie, jadąc na usg to tak jakbym na potwierdzenie swoich przypuszczeń jechała - nie myliłam się. Byłam przygotowana na to a jednak przeżywałam strasznie.
moze następnym razem się uda?!

A u mnie na ostatnim usg 10 dni przed terminem dziecko równe 4 kg 🙂 Pasowaloby do terminu urodzic coby nie upasić bardziej 😂 choc narazie 0 symptomow, szyjka dluga i zamknięta, tyle że miękka. Moje dzieci mialy nieco ponad 4 kg, wiec trzecie nie chce być gorsze 😁Zobacz załącznik 1126321
10 dni!! Wow :D Trzymam kciuki, żeby łatwo poszło ;) Już pachnie Bobaskiem <3

Ale fajna buźka 😍😍😍
Mój starszy syn tez ponad 4 kg (4.300) młodszy 3.9 kg.
@Dwa+Trzy pamietam jak pisałaś niedługo po owu. Ale to zleciało 😱 ja w poprzedniej ciąży czułam ze nic z tego nie będzie, jadąc na usg to tak jakbym na potwierdzenie swoich przypuszczeń jechała - nie myliłam się. Byłam przygotowana na to a jednak przeżywałam strasznie.
moze następnym razem się uda?!
A robiliście jakieś badania? Progesteron chociaż? Bo on był u mnie główną przyczyną..

Moja znajoma będzie miała drugą córke, a sex byl jeden 2-3 dni przed owu. No czasem ta metoda bdm się sprawdza, a czasem nie [emoji14] loteria...
A u mnie na ostatnim usg 10 dni przed terminem dziecko równe 4 kg [emoji846] Pasowaloby do terminu urodzic coby nie upasić bardziej [emoji23] choc narazie 0 symptomow, szyjka dluga i zamknięta, tyle że miękka. Moje dzieci mialy nieco ponad 4 kg, wiec trzecie nie chce być gorsze [emoji16]Zobacz załącznik 1126321
Śliczny buziaczek. Ma piękne usteczka.
@Elenaa szczęśliwego rozwiązania.
Tory przetarte więc łatwo pójdzie[emoji110][emoji110][emoji110]
A teraz odpoczywaj i nabieraj sił.
I pokaż nam Nikosia jak tylko przywita ten świat[emoji4]

reklama
10 dni!! Wow :D Trzymam kciuki, żeby łatwo poszło ;) Już pachnie Bobaskiem <3

A robiliście jakieś badania? Progesteron chociaż? Bo on był u mnie główną przyczyną..
Tak, progesteron robiłam. Mam idealny. Robiłam tez na początku ostatniej ciąży. Wszystko było ok. A przy wcześniejszej ciąży robiłam nie wiedząc jeszcze ze jestem. I był wysoki.
Żadnych problemów z pierwszą i drugą ciążą nie miałam. Później się zaczęły cyrki

Do góry