reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Dwa+Trzy - masz już jakieś imiona wybrane ? czy jest to dla Ciebie zdecydowanie za wcześnie ? Ja jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to byłam tak zafascynowana tym stanem, że w 7 tyg zaczęłam kupować białe ubranka, teraz czekałabym z tym do potwierdzenia płci.

reklama
I masz racje Megi! I to we wszystkim ci piszesz[emoji28] normalnie jak byś mi słowa wyciągała z ust[emoji87]
Dodam tylko, ze ma dwie małe dziewczynki i jedna szybko się unosi i na nic nie zgadza a druga nie ma fochów i się słucha[emoji1326]‍♀️ także nie ma co generalizować, jazdy jest inny. Ja tam się cieszę ze córka ma własne zdanie, silny charakter, nawet jak mnie często krew zalewa [emoji28] to niech uczy się na władnych błędach bo wiem! że poradzi sobie w życiu. I żaden chłop jej na głowę nie wlezie[emoji1303]
Nie bez przyczyny kobiety często maja „problem” z matka męża....🤣 Ja tez nie lubie teściowej [emoji23] ona mnie pewnie tez[emoji1326]‍♀️ wiec... pewnie moja synowa tez by nie miała lekko🤭

Oj ja też będę okropna teściowa dla synowych, juz to wiem, dla zięcia niekoniecznie :-)
Zięcia wiem że mogłabym traktować jako mojego syna, a synowe jako corke raczej nie.
Mnie ogólnie obecnie młodzież przeraża, i nie wiem jak to będzie. Zaczne sie modlić aby dzieci wdały się w nas rodziców bo akurat bylismy najmniej problemowi z rodzeństwa, zarówno ja i mąż :p najgorzej że teraz duzy na młodzież ma wplyw otoczenia...

Ostatnia edycja:
Święta prawda :p
Bo to że postaram się nauczyć wszystkie moje dzieci obowiązków domowych, a chłopaki mam nadzieje ze podlapią jeszcze od męża umiejętności złotej rączki (mój mąż dosłownie wszystko potrafi w domu zrobic bo tak tez jego nauczyl ojciec) to mam nadzieję ze ich drugie połówki nie beda to nadto wykorzystywać :p

jak-tam-dzieci-corka-wyszla-za-maz-dobrze-trafila-syn-zle-trafil-zolza-karze-mu-sprzatac-myc-o...jpg

Załączniki

• jak-tam-dzieci-corka-wyszla-za-maz-dobrze-trafila-syn-zle-trafil-zolza-karze-mu-sprzatac-myc-o...jpg
    jak-tam-dzieci-corka-wyszla-za-maz-dobrze-trafila-syn-zle-trafil-zolza-karze-mu-sprzatac-myc-o...jpg
    79,7 KB · Wyświetleń: 56
@Dwa+Trzy - masz już jakieś imiona wybrane ? czy jest to dla Ciebie zdecydowanie za wcześnie ? Ja jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży to byłam tak zafascynowana tym stanem, że w 7 tyg zaczęłam kupować białe ubranka, teraz czekałabym z tym do potwierdzenia płci.
Imiona mieliśmy już wybrane w trakcie starań ;) Trochę się pozmieniały i obrcnie Synek będzie po prostu "Synkiem" bo nie mamy ani jednego wspólnego typu haha
A jak tylko Beta potwierdziła ciążę zamówiłam opaskę dla dziewczynki hahaha Najwyżej będę miała piękną gumkę do włosów ;) Jakoś ta intuicja od początku podsuwa mi dziewczynkowe zakupy ;) Tylko po tym USG jakoś częściej myślę o moim małym Wojowniku :)
W poprzednich ciążach długo się broniłam przed zakupami, żeby nie zapeszyć, teraz tylko czekam na potwierdzenie płci :D

Święta prawda :p
Bo to że postaram się nauczyć wszystkie moje dzieci obowiązków domowych, a chłopaki mam nadzieje ze podlapią jeszcze od męża umiejętności złotej rączki (mój mąż dosłownie wszystko potrafi w domu zrobic bo tak tez jego nauczyl ojciec) to mam nadzieję ze ich drugie połówki nie beda to nadto wykorzystywać :p

Zobacz załącznik 1088837
Ja już się martwię o mojego Starszaka bo On jest bardzo pomocny i oddałby ostatni kawałek chleba a dzieciaki potrafią to wykorzystywać :/ a już szczególnie kobiety w przyszłości.. Z resztą już teraz zbierał pieniądze na pierścionek :ninja2: Musiałam to Jemu wybić z głowy. Teraz jeszcze coś tam posłucha ale później to już tylko sercem będzie się kierował a nie złotymi radami MatkiWariatki ;)

Co do PCOS i córek to moja mama ma straszne PCOS i dwie córki :) dało się ale zajście w każda ciąże zajmowało jej 2 lata starań. Czyli chyba można ale ja mam PCOS i dwóch synków w tym jeden sprzed OWU. Laski z PCOS rodzą córki na CLO i na innych gonadotropinach. Czyli jak jest stymulacja jajników to wzrastają szanse na córkę, tak mówi mój gin.

Też słyszałam, że po CLO jest więcej dziewczynek.

Dziewczyny moje Kochane, z okazji naszego święta życzę Wam wymarzonych dzieciaczków, dużo zdrowia i cierpliwości 😘👣

Ogólnie nie wiem do końca jak jest z synem, widzę tylko to u moich koleżanek, po mimo, że dzieci są małe to, relacje już teraz widać. Gdyby dało się iść do sklepu kupić dzieci, to kupiłabym 2 córki i syna 😂;)
Ale wiesz jak to jest, zawsze syn może chcieć miec brata, a córka siostre, wiec najlepiej 2x parka 😄 a ja dzis widziałam w kościele rodzinę 2+5.
3 pierwszych chłopców i potem 2 dziewczynki, w tym Ostatnie takie maleństwo chyba z miesiąc miało, sądząc po ubiorze to byla chyba dziewczynka.

reklama
Ale wiesz jak to jest, zawsze syn może chcieć miec brata, a córka siostre, wiec najlepiej 2x parka 😄 a ja dzis widziałam w kościele rodzinę 2+5.
3 pierwszych chłopców i potem 2 dziewczynki, w tym Ostatnie takie maleństwo chyba z miesiąc miało, sądząc po ubiorze to byla chyba dziewczynka.

O nie nie nie, u mnie raczej 2 to max, 3 fajnie, ale jak się ma duże mieszkanie / dom, nie wyobrażam sobie mieszkać na "kupie" lub zaciągać kredyt na dom lub większe mieszkanie. Wiem, że się da mieszkać w małym mieszkaniu z gromadką dzieci, ale póki mam wybór, stanowczo mówię nie.
Kiedyś byłam nad wodą i była obok mnie rodzina z 5 dzieci, przez pierwsze 20 min byłam zapatrzona na nich, a po 20 min czar prysł, totalny chaos i brak wychowania. Mam też znajomego który ma 6 rodzeństwa, rodzina wydawała się ok do czasu kiedy nie dorośli, każdy z nich szybko "uciekł" na swoje, bo mieli dość siebie nawzajem, mało to, nikomu nie spieszy się do zakładania rodziny.

Do góry