Cześć dziewczyny!
Obserwowałam ten watek juz dość długo ale teraz zdecydowałam się dołączyć. Zaczęliśmy starania o wymarzona córkę
mam już dwóch cudnych chłopców - 6 i 4 lata. ucelowani jeden w sama owulacje a drugi dzień przed. Wcześniej byłam w ciąży z córka ze starań 3 dni przed Owu ale niestety poroniłam... wszystkie ciąże ze złotego strzału z duża abstynencja. kiedy zaszłam w pierwsza ciąże pracowałam jako modelka wiec dieta była bardzo rygorystyczna - jak najbardziej dziewczynkowa. Bez śniadań, mało kalorii, dużo coli dietetycznej. Przy drugim synku ważyłam 4 kilo więcej niż w pierwszej ale dieta bez zmian a mimo to chłopczyk. W tym cyklu biorę Clomid 5-9 dni cyklu, suplementy z żurawiny i kwas foliowy a mąż lukrecję. Przytulanka od 9 dnia cyklu codziennie tak do 2 dni przed owu celujemy. Używam tez Replens na obniżenie pH pochwy bo tego nigdy nie robiłam a może mieć znaczenie. Wiem ze metoda na króliczki wg niektórych jest bardziej na chłopca, ale chce osłabić plemniki o zrobić wszystko odwrotnie niż w poprzednich staraniach
u nas niestety abstynencja nie działa różowo.
Pozdrawiam wszystkie staraczki i jadę na monitoring owulacji, może mi się poszczęści i będę miała dwa jajeczka - bo bardzo bym chciała bliźniaki