reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny woda źródlana wyszła najbardziej zasadowa najlepiej wyszła przefiltrowana z filtra....
A wiecie tak swoją drogą ze na instaragramie jedna biochemiczka robila test wody z filtra po 3 dniach od nowego wkładu i tyle tam bakterii było w tym e-coli że bez gotowania to balabym się to pić. Więc najlepiej dzbanek trzymać w lodówce aby nie namnazaly się tak szybko te bakterie.

reklama
Wodę też sprawdzałam, u mnie ma wysokie pH (kranówa) z filtra niższe, a najniższe wyszło u mojej mamy i u mnie w biurze. Kiedyś miałam taką fazę, że sprawdzałam dosłownie wszytko [emoji23]

Mam pytanie do kobietek które doczekały się córki ☺️ jak wyglądały wasze obiady? Czy jadlyście obiad normalnie bez zastanawiania się czy są tam ziemniaki które są na chłopca czy może nie dam pietruszki koperku czy nie zrobię mizeria bo przecież jest tam dużo potasu a to na chłopca .. wiadomo że staram się jeść dużo nabiału mało soli ograniczyłam ja przynajmniej o połowę nie jem pomidorów i bananow ale obiad... Hmmm

Ja nie mam córki. Mam dwóch synów. Oczywiście teraz są starania na córkę ale obiady jem normalnie. Nie wyobrażam sobie odmówić soli akurat prawie w ogóle nie używam ale nie użyć koperku czy nie zjeść mizerii - hmm nie wyobrażam sobie.

Też tak uważam, wogole to chyba nie są takie ilości, bo ile można sobie dostarczyć tych pierwiastków z jednego ogórka czy 2 plasterków pomidora itp
Np dziś wg tej tabeli od @Sabrina32 .jadłam na obiad brązowy ryż do tego gulasz z indyka w sosie pomidorowym i ph moczu wieczorem 5.5 ! W między czasie kawa, cisteczka..kanapka z rybą (morszczuk, jesli ma to znaczenie)
Ja stawiam na zakwaszanie w cyklu staraniowym organizmu i pochwy z naciskiem na dni płodne i utrzymywaniem ph w owulacje ( już sama owu też zwiększa ph, kiedyś wychwycilam ten skok)
Bo co mogę więcej zrobić, hormony mam wszystkie po środku, testosteron niski, i biorę lukrecje, sluz nawet w dni płodne znikomy..
Odstęp u nas nie działa z więcej niż 2 dni nic nie ma..ostatnio nawet przy 2 dniach nic nie bylo:oo:
A z 2 dniowego odstępu mam synka:happy:..
Ehh..w następnym cyklu obrzeram się krewetami i popijam winem:rofl::laugh2: właśnie apropo które wino białe czy czerwone?

reklama
Do góry