reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Naomi_24 do mnie raz przemawia pH, a raz nie. Z jednej strony mam ochote sobie podnieść pH np sodą, a z drugiej strony mówią żeby nie zaburzać środowiska naturalnego. Zresztą nie wiem jakie pH mają drogi rodne, które są najważniejsze bo to, tam plemniki pokonują drogę, a pH pochwy mam ciągle 5.

@martoosia04 a Ty czasem nie miałaś wyższego pH ? Bo jeśli dobrze pamiętam to, użyłaś żelu, a żele tego typu mają pH 7,5.

@SalsaPL ja raczej luźno podchodzę do tematu. Mam córkę 3,5 letnią, która była poczęta nieświadomie przed owulacja, teraz chciałabym syna i chce spróbować w sam szczyt owulacji, a według wielu teorii z owulacji rodzi się więcej synów. Czy się uda ? Nie wiem. Po drugim dziecku będę mogła się więcej wypowiedzieć.

reklama
@Naomi_24 do mnie raz przemawia pH, a raz nie. Z jednej strony mam ochote sobie podnieść pH np sodą, a z drugiej strony mówią żeby nie zaburzać środowiska naturalnego. Zresztą nie wiem jakie pH mają drogi rodne, które są najważniejsze bo to, tam plemniki pokonują drogę, a pH pochwy mam ciągle 5.

@martoosia04 a Ty czasem nie miałaś wyższego pH ? Bo jeśli dobrze pamiętam to, użyłaś żelu, a żele tego typu mają pH 7,5.

@SalsaPL ja raczej luźno podchodzę do tematu. Mam córkę 3,5 letnią, która była poczęta nieświadomie przed owulacja, teraz chciałabym syna i chce spróbować w sam szczyt owulacji, a według wielu teorii z owulacji rodzi się więcej synów. Czy się uda ? Nie wiem. Po drugim dziecku będę mogła się więcej wypowiedzieć.

W chwili kiedy aplikowałam miałam 4ph. Po zaaplikowaniu żelu nie badałam już pH. Odpuściłam bo czułam, że i tak nic z tego nie wyjdzie. A jednak!

Ano trafiło w jajeczko na jajeczko [emoji6] dokladnie w wielkanoc hehehe na czilałcie bez starań i cisnienia bo odpusciłam na dobre wlasnie od tego cyklu
13 tydzien [emoji173]. Nifty od wtorku już sprawdzam czy jest wynik. A we czwartek genetyczne
@SalsaPL w ciąży jesteś ? Dopiero co mówiłaś ze planujesz :) super ! Na kiedy masz termin ? Teraz czekasz na wyniki nifty ?

Hej dziewczyny. Ja planuję trzecie, dziewczynkę. Mam już syna i córkę. W tym miesiącu zbliżyłam się do 11dc i pilnowałam pH. Nie wiem czy ze stresu czy z czego ale odczuwałam wcześniej bole owulacyjne. Zobaczymy może coś z tego wyniknie. Jak nie to zbliżę się do 12dc i chyba tak zostanie. Do mnie najbardziej przemawia teoria z pH a Wy co siądziecie ? Suple tez łykam.
A w którym dniu masz owu? Ja mam dopiero ok 17-18dc,więc taka odległość jest nie do przeskoczenia w moim przypadku.
Do mnie najbardziej przemawia odległośc od owu,pewnie dlatego że mam dwóch synów z owu

@milla1982 coś mi się wydaje, że mamy podobne organizmy :) ja owulacje też mam ok 17-18 dzień. Mam nadzieje, że u Ciebie odstęp zaowocuje różem, tak jak w moim przypadku, a u mnie szczyt błękitem, jak u Ciebie :)

@milla1982 coś mi się wydaje, że mamy podobne organizmy :) ja owulacje też mam ok 17-18 dzień. Mam nadzieje, że u Ciebie odstęp zaowocuje różem, tak jak w moim przypadku, a u mnie szczyt błękitem, jak u Ciebie :)
Oby :) Wczoraj byliśmy u mojego kuzyna. Ma córkę 22,syna 21,corkę 12,córkę 3 latka. Pytam jak Wy to zrobiliście? A oni śmiejąc się mówią,że sami nie wiedzą,że nie kombinowali,nie nastawiali się na nic. Mój kuzyn zażartował do mojego M.,że przydałaby nam się córka,a mój M na to,całkiem poważnie,że jak się tylko wyleczę,to On nie ma problemu :D Chyba się pogodził z tym,że chce trzecie dzieciątko. W końcu:)

reklama
Do góry