reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@Naomi_24 do mnie raz przemawia pH, a raz nie. Z jednej strony mam ochote sobie podnieść pH np sodą, a z drugiej strony mówią żeby nie zaburzać środowiska naturalnego. Zresztą nie wiem jakie pH mają drogi rodne, które są najważniejsze bo to, tam plemniki pokonują drogę, a pH pochwy mam ciągle 5.

@martoosia04 a Ty czasem nie miałaś wyższego pH ? Bo jeśli dobrze pamiętam to, użyłaś żelu, a żele tego typu mają pH 7,5.

@SalsaPL ja raczej luźno podchodzę do tematu. Mam córkę 3,5 letnią, która była poczęta nieświadomie przed owulacja, teraz chciałabym syna i chce spróbować w sam szczyt owulacji, a według wielu teorii z owulacji rodzi się więcej synów. Czy się uda ? Nie wiem. Po drugim dziecku będę mogła się więcej wypowiedzieć.

reklama
@Naomi_24 do mnie raz przemawia pH, a raz nie. Z jednej strony mam ochote sobie podnieść pH np sodą, a z drugiej strony mówią żeby nie zaburzać środowiska naturalnego. Zresztą nie wiem jakie pH mają drogi rodne, które są najważniejsze bo to, tam plemniki pokonują drogę, a pH pochwy mam ciągle 5.

@martoosia04 a Ty czasem nie miałaś wyższego pH ? Bo jeśli dobrze pamiętam to, użyłaś żelu, a żele tego typu mają pH 7,5.

@SalsaPL ja raczej luźno podchodzę do tematu. Mam córkę 3,5 letnią, która była poczęta nieświadomie przed owulacja, teraz chciałabym syna i chce spróbować w sam szczyt owulacji, a według wielu teorii z owulacji rodzi się więcej synów. Czy się uda ? Nie wiem. Po drugim dziecku będę mogła się więcej wypowiedzieć.

W chwili kiedy aplikowałam miałam 4ph. Po zaaplikowaniu żelu nie badałam już pH. Odpuściłam bo czułam, że i tak nic z tego nie wyjdzie. A jednak!

Ano trafiło w jajeczko na jajeczko [emoji6] dokladnie w wielkanoc hehehe na czilałcie bez starań i cisnienia bo odpusciłam na dobre wlasnie od tego cyklu
13 tydzien [emoji173]. Nifty od wtorku już sprawdzam czy jest wynik. A we czwartek genetyczne
@SalsaPL w ciąży jesteś ? Dopiero co mówiłaś ze planujesz :) super ! Na kiedy masz termin ? Teraz czekasz na wyniki nifty ?

Hej dziewczyny. Ja planuję trzecie, dziewczynkę. Mam już syna i córkę. W tym miesiącu zbliżyłam się do 11dc i pilnowałam pH. Nie wiem czy ze stresu czy z czego ale odczuwałam wcześniej bole owulacyjne. Zobaczymy może coś z tego wyniknie. Jak nie to zbliżę się do 12dc i chyba tak zostanie. Do mnie najbardziej przemawia teoria z pH a Wy co siądziecie ? Suple tez łykam.
A w którym dniu masz owu? Ja mam dopiero ok 17-18dc,więc taka odległość jest nie do przeskoczenia w moim przypadku.
Do mnie najbardziej przemawia odległośc od owu,pewnie dlatego że mam dwóch synów z owu

@milla1982 coś mi się wydaje, że mamy podobne organizmy :) ja owulacje też mam ok 17-18 dzień. Mam nadzieje, że u Ciebie odstęp zaowocuje różem, tak jak w moim przypadku, a u mnie szczyt błękitem, jak u Ciebie :)

@milla1982 coś mi się wydaje, że mamy podobne organizmy :) ja owulacje też mam ok 17-18 dzień. Mam nadzieje, że u Ciebie odstęp zaowocuje różem, tak jak w moim przypadku, a u mnie szczyt błękitem, jak u Ciebie :)
Oby :) Wczoraj byliśmy u mojego kuzyna. Ma córkę 22,syna 21,corkę 12,córkę 3 latka. Pytam jak Wy to zrobiliście? A oni śmiejąc się mówią,że sami nie wiedzą,że nie kombinowali,nie nastawiali się na nic. Mój kuzyn zażartował do mojego M.,że przydałaby nam się córka,a mój M na to,całkiem poważnie,że jak się tylko wyleczę,to On nie ma problemu :D Chyba się pogodził z tym,że chce trzecie dzieciątko. W końcu:)

reklama
Do góry