reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja właśnie 9 maja byłam u Endo i powiedział że wyniki hormonalne są ok. Nawet gdy miałam zle wyniki hormonalne za wysokie lub za niskie to plamienia się u mnie nie pojawiały choć nie mówię że nie mogą się pojawić plamienia. Ale max za 17-18dni się okaże.

Więc mam nadzieje, że to jest właśnie to, na co mocno czekasz :)

reklama
Więc mam nadzieje, że to jest właśnie to, na co mocno czekasz :)
Jakoś tak ten cykl mi się ciągnie jak nigdy. A wolałabym już wiedzieć czy okres przyjdzie czy nie. Ale mam nadzieję że gin we wtorek mi powie czy szykuje się do @ czy nie bo to wtedy będzie 24dc więc myślę że powinien coś widzieć na usg.

Dzięki Dziewczny za wsparcie :) od kilku dni jestem na faszerowana jakimiś lekami, jeszcze dostałam lek na wywołanie miesiączki, bo wszytko się zatrzymało i właśnie ją dostałam i mam strasznego doła.

@Jivka podobno największą płodność kobiety osiągają na 2 dni przed owulacją, a z największej płodności częściej są synowie :) więc może to był właśnie Wasz czas :) albo sprawdzi się mit - mała różnica wieku między dziećmi, to płeć lubi być ta sama ;)

@młoda1994 u mnie takie plamienie oznaczało spadek jakiegoś hormonu. Ale u Ciebie może zupełnie coś innego oznaczać, za co trzymam mocno kciuki :)

@belle81 w którym jesteś już tygodniu ? Przypomnisz nam na kiedy masz termin ? Wyprawka przygotowana ? :)
Dziś skończony 29tydz. Czas leci nieubłaganie. A ja tak się cieszę tą ciążą. Żartuje z moją ginka ze mogłabym ją nosić jak słoń,tak mi dobrze :D
A termin na 2 sierpnia.
Z wyprawką tak pół na pół. Jakoś mi nie spieszno. Chyba podświadomie czekam na ostateczne potwierdzenie czy to na pewno gwiazdeczka.
Zdrówka kochana. Pamiętaj że po największej burzy wychodzi słońce[emoji8]

Dziś skończony 29tydz. Czas leci nieubłaganie. A ja tak się cieszę tą ciążą. Żartuje z moją ginka ze mogłabym ją nosić jak słoń,tak mi dobrze :D
A termin na 2 sierpnia.
Z wyprawką tak pół na pół. Jakoś mi nie spieszno. Chyba podświadomie czekam na ostateczne potwierdzenie czy to na pewno gwiazdeczka.

No co ty, daj spokój! Nie ma innej opcji niż córeczka!

Hej Dziewczyny. Ja wczoraj zaczęłam @. Cykle jak w zegarku 28 dni. Nigdy takich regularnych nie miałam. U mnie testy owulacyjne pokazują owu w dniu owu. Wiem bo równo po 2 tygodniach dostaje @. W tym cyklu podziałałymy do 10 dc. Myśle ze nic z tego nie będzie ale może owu się przesunie na 13 dc to wtedy jakaś szansa będzie. Warto zapisywać wszystkie objawy i potem je analizować. Dużo mi dają moje zapiski. Jak już wiem kiedy na 100 % była owu to analizuje co zapisywałam w dniach przed owu. Wtedy wiem na jakie objawy zwrócić uwagę.

@Naomi_24 trzymam kciuki za owocne starania zakończone różową fasolką :)
Ja też sobie wszytko zawsze zapisywałam i chyba dopiero po pół roku byłam wstanie określić dokładny moment owulacji. Mam nadzieje, że moja wiedza przyda mi się znacznie szybciej niż mi się wydaje ;)

W synka [emoji170] Ale to był słaby cel bo wyszło 2 dni przed owu [emoji1787] Bazowałam tylko na śluzie. Jak wcześniej celowałam jak bolało na owu to nic nie wychodziło. Potem zaczęłam czytać ze boli po owu bo robi się stan zapalny więc zmieniłam taktykę i bach była ciąża [emoji4]
A mnie boli wg monitoringu dwa dni przed owu :) Ciekawe z czego wynikają takie różnice.

Hej Dziewczyny. Ja wczoraj zaczęłam @. Cykle jak w zegarku 28 dni. Nigdy takich regularnych nie miałam. U mnie testy owulacyjne pokazują owu w dniu owu. Wiem bo równo po 2 tygodniach dostaje @. W tym cyklu podziałałymy do 10 dc. Myśle ze nic z tego nie będzie ale może owu się przesunie na 13 dc to wtedy jakaś szansa będzie. Warto zapisywać wszystkie objawy i potem je analizować. Dużo mi dają moje zapiski. Jak już wiem kiedy na 100 % była owu to analizuje co zapisywałam w dniach przed owu. Wtedy wiem na jakie objawy zwrócić uwagę.
Jesteś moze na ovufriend? Ja właśnie też zaczęłam nowy cykl.

A termin na 2 sierpnia.
ha, to dzieli nas dwa dni, mam termin na 31 lipiec, ciekawe czyja księżniczka kiedy wyjdzie:)
Nie ukrywam, że chciałabym aby moja wyszła już po 38 tygodniu

reklama
38 tydzień na poród to, marzenie, będę chciała się umówić tak na cesarkę w przyszłości. Córkę rodziłam w 42 tygodniu i to, było zdecydowanie za długo. Pod koniec czułam się jak słonica i po 38 tygodniu mała strasznie szybko zaczęła tyć.

Do góry