reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja jeszcze pamietam, że jak byłam na patologi kilka tyg przed porodem, to na sali leżała ze mną dziewczyna, która miała 2 cesarki za sobą i przy mnie umawiała się na 3 cesarke, wybierała sobie sama dzień i godzine porodu. Więc jak piszecie, że tak nie jest to, mam wrażenie, że macie do czynienia z jakimiś prehistorycznymi szpitalami.
to co innego niz po jednym cc.
Po dwóch cc bardzo małe szansę że urodz i się sn. Zdarza się ale to naprawdę zadko. U mnie nie ma umawianie się na cc bo poród musi się zacząć sam.To jest lepsze dla dziecka. Mówię o przypadkach bez wskazania. Ja zaczęłam rodzić w 3 ciąży w35tc odkleilo się.łożysko od razu po usg wzięli mnie na cięcie.

reklama
@cytrusowa85 przerażające jest to, co piszesz. Nie wiem co, to za szpital. Na szczęście u mnie nie ma z tym problemu. Drugą cesarkę dostaje się od kopa, jeżeli tylko kobieta chce.
No u mnie nie dostaje sie drugiej cesarki bo tak się chce. Nawet z tego chociazby wzgledu ze jest jeden anestezjolog na cały szpital. Pamiętam jak mi wypadła cc jak latały za nim poszukiwania po wszystkich oddzialach. Nawet jak.chcesz znieczulenie przy porodzie sn to tysiąc trzeba zapłacić anastozjologowi i to załatwią.się wcześniej. Ja nie mieszkam w dużym miescie

Hej dziewczyny. Nie mialam cc wiec nie powiem z doświadczenia ale z obserwacji w otoczeniu raczej obserwuje tendencje na to ze jak pierwsze cc to drugie tez. Rzadko kiedy kobieta rodzi SN. Raz słyszałam ze na własna odpowiedzialność kobieta chciała rodzic SN.
Ja wczoraj miałam test owu pozytywny. I bole w okolicach jajników. U mnie po pozytywnym teście owu dość szybko przychodzi owu. Ostatnio miałam owu w dniu pozytywu. Czy to faktycznie możliwe ?

Hej dziewczyny. Nie mialam cc wiec nie powiem z doświadczenia ale z obserwacji w otoczeniu raczej obserwuje tendencje na to ze jak pierwsze cc to drugie tez. Rzadko kiedy kobieta rodzi SN. Raz słyszałam ze na własna odpowiedzialność kobieta chciała rodzic SN.
Ja wczoraj miałam test owu pozytywny. I bole w okolicach jajników. U mnie po pozytywnym teście owu dość szybko przychodzi owu. Ostatnio miałam owu w dniu pozytywu. Czy to faktycznie możliwe ?

No jasne, że to możliwe :)

Wiecie dla mnie tak regularne cykle to cud :) w sumie owulacja jest 13-15 dc pierwszy raz w życiu miałam tak wcześnie 13dc.
@martoosia04 przypomnisz mi jaka będziesz miała różnice między dziećmi ?

To ja jakbym urodziła w przyszłym roku to będzie 7 i 11 lat. Jakoś wewnętrznie uważam ze to ostatni dzwonek na trzecie dziecko bo chciałabym uniknąć posiadania dwójki i jednego jedynaka. M narazie nieugięte ale wiem ze mogę nim trochę posterować w tym temacie. Mówi ze nie chce a mniej uważa ode mnie ;)

My dojrzewaliśmy rok do decyzji o dziecku. Potem niestety pół roku starań i teraz 9 miesięcy ciąży. Czas ucieka [emoji849] choć ja się cieszę z tej różnicy, bo mam dwóch samodzielnych panów, których pozbędę się we wrześniu bo wrócą do szkoły i przedszkola i zostanę tylko z małą :) luksus!

Mi już myśli o trzecim dziecku przyszły w 2017 mi nie przeszło a M nadal nie zmienia zdania. Ahhh czas leci a mnie aż serce ściska jak widzę małe bobasy szczególnie dziewczynki. Bardzo bym chciała jeszcze raz to poczuć. Oby nam się udało. chciałabym aby córka miała siostrę. Zobaczymy co los przyniesie. Marzy mi się poród w maju może ....

reklama
Mi już myśli o trzecim dziecku przyszły w 2017 mi nie przeszło a M nadal nie zmienia zdania. Ahhh czas leci a mnie aż serce ściska jak widzę małe bobasy szczególnie dziewczynki. Bardzo bym chciała jeszcze raz to poczuć. Oby nam się udało. chciałabym aby córka miała siostrę. Zobaczymy co los przyniesie. Marzy mi się poród w maju może ....

Tu musicie być pewni oboje na 100%! Nie może być tak, by mąż nawet przez sekundę się wahał.

Do góry