reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Właśnie czytałam o tym badaniu. A chorujesz na PCOS? Ta chorobę można podejrzewać przy podwyższonym wyniku tego badania. Wiem że czekanie jest najgorsze ale cierpliwość czasami po płaca. Czasami sama bym wolała wszystko od razu wiedzieć i chcieć zrobić.

reklama
Megi_Meg - wczytaliśmy się w grupę lady comp baby. Faktem jest, że pomaga z planowaniem płci (opinie użytkowników), ale faktem też jest, że potrzeba około roku jego "nauki", aby dobrze prognozował płeć dziecka. Wiele jest wypowiedzi w internecie o skutecznym poczęciu chłopca w owu, dlatego póki co lcb służy za dokładny termometr i z apką (mam taką nadzieję) przewidzi jak najcelniej owu. Ten lipiec to rezultat naszych rozmów. Jak wspominałem - jeśli plany pójdą pomyślnie to będzie to możliwe. Różnica wieku między dziećmi też byłaby wtedy idealna, a i my od pieluch nie zdążylibyśmy się zbytnio odzwyczaić. Kupimy testy owu, lcb, apka...i OBY. Z Ż jesteśmy dzielni i pełni optymizmu :) czy któraś z Was może mi potwierdzić spotkaną opinię, że synom sprzyja prawy jajnik?

Jajniki nie maja chyba za wiele wspolnego z płcią. Tośka jest z prawego jajnika na bank bo bolało przy owu jak cholera [emoji33] chłopców nie kojarzę w ogole [emoji23] ale wtedy pierwszy syn okazał sie niespodzianka od Losu, drugi robiony na luzaku.

Megi_Meg - wczytaliśmy się w grupę lady comp baby. Faktem jest, że pomaga z planowaniem płci (opinie użytkowników), ale faktem też jest, że potrzeba około roku jego "nauki", aby dobrze prognozował płeć dziecka. Wiele jest wypowiedzi w internecie o skutecznym poczęciu chłopca w owu, dlatego póki co lcb służy za dokładny termometr i z apką (mam taką nadzieję) przewidzi jak najcelniej owu. Ten lipiec to rezultat naszych rozmów. Jak wspominałem - jeśli plany pójdą pomyślnie to będzie to możliwe. Różnica wieku między dziećmi też byłaby wtedy idealna, a i my od pieluch nie zdążylibyśmy się zbytnio odzwyczaić. Kupimy testy owu, lcb, apka...i OBY. Z Ż jesteśmy dzielni i pełni optymizmu :) czy któraś z Was może mi potwierdzić spotkaną opinię, że synom sprzyja prawy jajnik?
Mój jeden syn jest z prawego, a drugi lewego jajnika... ;) To też nie ma znaczenia...

Dziewczyny nie wiem jak wy, ale jak dla mnie to najważniejsze aby dziecko było całe i zdrowe. A czy będzie syn czy córka to zostawiam losowi. Teraz najważniejsze abym zaszła w ciążę i by ciaza przebiegła bez problemowo.
To jest oczywiste, nie ma nic ważniejszego niż zdrowie :) jeśli tylko możemy choć odrobinę wpłynąć na płeć to dlaczego nie...

Halo halo niebieska strona mocy [emoji4] Zapomnieliście o mnie [emoji16] Mam nadzieję że zapoczątkuję rzut niebieskości [emoji4][emoji4][emoji4]
Co do pozycji też się na tym skupiałam, bo póki co córka była z pozycji klasycznej, a syn od tyłu [emoji16] Teraz też tak działaliśmy plus O oczywiście. Martwię się tylko że dwa dni przed owu było za szybko [emoji1787] Ale śluz był idealny.

Halo halo niebieska strona mocy [emoji4] Zapomnieliście o mnie [emoji16] Mam nadzieję że zapoczątkuję rzut niebieskości [emoji4][emoji4][emoji4]
Co do pozycji też się na tym skupiałam, bo póki co córka była z pozycji klasycznej, a syn od tyłu [emoji16] Teraz też tak działaliśmy plus O oczywiście. Martwię się tylko że dwa dni przed owu było za szybko [emoji1787] Ale śluz był idealny.

W najgorszym wypadku będziesz miała druga córkę ;)

Nie wiem czy można jakoś zaplanować płeć... :p Dla mnie też najważniejsze by było, żeby dziecko było zdrowe, a czy będzie chłopiec czy dziewczynka to już drugorzędna sprawa. Poza tym wolę się nie nastawiać na chłopca czy na dziewczynkę, bo potem bym czuła jakieś takie dziwne rozczarowanie (jakby to w miało jakieś znaczenie i mogło coś zmienić), ale jednak takie nastawienie by już zostało. Dlatego wolę unikać takiego myślenia i po prostu starać się o malucha :)

reklama
Linecza ja wychodzę z tego samego założenia. Staram się już długo czas i naprawdę zobaczenie fasolki na usg i dwuch kresek na teście ciążowym to byłby dla mnie cud i radość.

Do góry