reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
@Julkova różnie bywa i tak na prawdę przepisu nie ma. Na każdego działa co innego. Koleżanka marzyła o córce, a ma syna z częstych sexów sprzed owulacji i z pozycji klasycznej.

Dziewczyny nie wiem jak wy, ale jak dla mnie to najważniejsze aby dziecko było całe i zdrowe. A czy będzie syn czy córka to zostawiam losowi. Teraz najważniejsze abym zaszła w ciążę i by ciaza przebiegła bez problemowo.

Dziewczyny nie wiem jak wy, ale jak dla mnie to najważniejsze aby dziecko było całe i zdrowe. A czy będzie syn czy córka to zostawiam losowi. Teraz najważniejsze abym zaszła w ciążę i by ciaza przebiegła bez problemowo.

W tym temacie nie ma dyskusji w ogóle. Ale każdy z nas ma jednak jakieś marzenia co do płci dziecka. Wiadomo, że każde będziemy kochać bezwarunkowo.

Właśnie zgadzam się. Ja bym się cieszyła chociaż z jednego dziecka i dla mnie nie ma różnicy czy byłby to syn czy córka. Samo zajście w ciążę i odnoszenie jej bezproblemowo było by dla mnie największym cudem.

Właśnie zgadzam się. Ja bym się cieszyła chociaż z jednego dziecka i dla mnie nie ma różnicy czy byłby to syn czy córka. Samo zajście w ciążę i odnoszenie jej bezproblemowo było by dla mnie największym cudem.

Ja przy pierwszym dziecku też nie miałam żadnych preferencji. Pojawiły się te marzenia dopiero od drugiego.

Chyba u większości kobiet tak jest że od drugiego dziecka już by chcieli przeciwna płeć od pierwszego dziecka. Ja narazie nie mam żadnego więc dla mnie to bez różnicy. Ale życzę wam wszystkim by się udało tak jak sobie zamarzylyscie. Trzymam za Was kciuki i mocno tule[emoji110][emoji110][emoji847][emoji847]

@mis0890 LCB pewnie potrzebuje tyle czasu na poznanie kobiety, ile kobieta sama potrzebuje czasu na poznanie siebie. Ja od ponad pół roku próbuje wyczuć moment owulacji i marnie mi to idzie, a jak już wiem, że faktycznie jest, to apka pokazuje zupełnie coś innego. A kiedy planujecie zacząć ?
Zapisujemy pomiary lcb w apce. Też próbujemy w ten sposób
@mis0890 LCB pewnie potrzebuje tyle czasu na poznanie kobiety, ile kobieta sama potrzebuje czasu na poznanie siebie. Ja od ponad pół roku próbuje wyczuć moment owulacji i marnie mi to idzie, a jak już wiem, że faktycznie jest, to apka pokazuje zupełnie coś innego. A kiedy planujecie zacząć ?
Zapisujemy pomiary lcb w apkach i próbujemy określić owu. U nas też w tym cyklu apka opóźniła owu o jakieś dwa dni. Liczymy, że lcb pomoże nam w jej określeniu. Jeśli wszystkie dla nas sprawy się ułożą jak planujemy, to poważnie myślimy o lipcu tego roku :) OBY...OBY... :)

reklama
Do góry