reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Właśnie czytałam o tym badaniu. A chorujesz na PCOS? Ta chorobę można podejrzewać przy podwyższonym wyniku tego badania. Wiem że czekanie jest najgorsze ale cierpliwość czasami po płaca. Czasami sama bym wolała wszystko od razu wiedzieć i chcieć zrobić.

reklama
Megi_Meg - wczytaliśmy się w grupę lady comp baby. Faktem jest, że pomaga z planowaniem płci (opinie użytkowników), ale faktem też jest, że potrzeba około roku jego "nauki", aby dobrze prognozował płeć dziecka. Wiele jest wypowiedzi w internecie o skutecznym poczęciu chłopca w owu, dlatego póki co lcb służy za dokładny termometr i z apką (mam taką nadzieję) przewidzi jak najcelniej owu. Ten lipiec to rezultat naszych rozmów. Jak wspominałem - jeśli plany pójdą pomyślnie to będzie to możliwe. Różnica wieku między dziećmi też byłaby wtedy idealna, a i my od pieluch nie zdążylibyśmy się zbytnio odzwyczaić. Kupimy testy owu, lcb, apka...i OBY. Z Ż jesteśmy dzielni i pełni optymizmu :) czy któraś z Was może mi potwierdzić spotkaną opinię, że synom sprzyja prawy jajnik?

Jajniki nie maja chyba za wiele wspolnego z płcią. Tośka jest z prawego jajnika na bank bo bolało przy owu jak cholera [emoji33] chłopców nie kojarzę w ogole [emoji23] ale wtedy pierwszy syn okazał sie niespodzianka od Losu, drugi robiony na luzaku.

Megi_Meg - wczytaliśmy się w grupę lady comp baby. Faktem jest, że pomaga z planowaniem płci (opinie użytkowników), ale faktem też jest, że potrzeba około roku jego "nauki", aby dobrze prognozował płeć dziecka. Wiele jest wypowiedzi w internecie o skutecznym poczęciu chłopca w owu, dlatego póki co lcb służy za dokładny termometr i z apką (mam taką nadzieję) przewidzi jak najcelniej owu. Ten lipiec to rezultat naszych rozmów. Jak wspominałem - jeśli plany pójdą pomyślnie to będzie to możliwe. Różnica wieku między dziećmi też byłaby wtedy idealna, a i my od pieluch nie zdążylibyśmy się zbytnio odzwyczaić. Kupimy testy owu, lcb, apka...i OBY. Z Ż jesteśmy dzielni i pełni optymizmu :) czy któraś z Was może mi potwierdzić spotkaną opinię, że synom sprzyja prawy jajnik?
Mój jeden syn jest z prawego, a drugi lewego jajnika... ;) To też nie ma znaczenia...

Dziewczyny nie wiem jak wy, ale jak dla mnie to najważniejsze aby dziecko było całe i zdrowe. A czy będzie syn czy córka to zostawiam losowi. Teraz najważniejsze abym zaszła w ciążę i by ciaza przebiegła bez problemowo.
To jest oczywiste, nie ma nic ważniejszego niż zdrowie :) jeśli tylko możemy choć odrobinę wpłynąć na płeć to dlaczego nie...

Halo halo niebieska strona mocy [emoji4] Zapomnieliście o mnie [emoji16] Mam nadzieję że zapoczątkuję rzut niebieskości [emoji4][emoji4][emoji4]
Co do pozycji też się na tym skupiałam, bo póki co córka była z pozycji klasycznej, a syn od tyłu [emoji16] Teraz też tak działaliśmy plus O oczywiście. Martwię się tylko że dwa dni przed owu było za szybko [emoji1787] Ale śluz był idealny.

Halo halo niebieska strona mocy [emoji4] Zapomnieliście o mnie [emoji16] Mam nadzieję że zapoczątkuję rzut niebieskości [emoji4][emoji4][emoji4]
Co do pozycji też się na tym skupiałam, bo póki co córka była z pozycji klasycznej, a syn od tyłu [emoji16] Teraz też tak działaliśmy plus O oczywiście. Martwię się tylko że dwa dni przed owu było za szybko [emoji1787] Ale śluz był idealny.

W najgorszym wypadku będziesz miała druga córkę ;)

Nie wiem czy można jakoś zaplanować płeć... :p Dla mnie też najważniejsze by było, żeby dziecko było zdrowe, a czy będzie chłopiec czy dziewczynka to już drugorzędna sprawa. Poza tym wolę się nie nastawiać na chłopca czy na dziewczynkę, bo potem bym czuła jakieś takie dziwne rozczarowanie (jakby to w miało jakieś znaczenie i mogło coś zmienić), ale jednak takie nastawienie by już zostało. Dlatego wolę unikać takiego myślenia i po prostu starać się o malucha :)

reklama
Linecza ja wychodzę z tego samego założenia. Staram się już długo czas i naprawdę zobaczenie fasolki na usg i dwuch kresek na teście ciążowym to byłby dla mnie cud i radość.

Do góry