reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczyny,czy ktoras z Was robi testy owu? Z ciekawości robię czasamin
testy przez kilka dni. Zawsze jest tak,że po owu jaśnieja coraz bardziej aż do zaniku drugiej kreski w dniu @. Dzisiaj jestem 5 dzień po owu i mam znowu mega tłusta kreskę testowa na teście (w 18 dc miałam wszystkie objawy,pozytywny test owu,skok temp,śluz i szyjka ksiazkowo,ale bez monitoringu,ale zakładam,że owu się odbyla). Miała tak któraś z Was? W ciąży z młodszym synkiem sprawdziłam i test owu rzeczywiscie pokazał II kreski na ciążę,ale teraz jest stanowczo za wcześnie. Czyżby drugi raz owu?
jak sie staraliśmy to robiłam testy owu niemal cały cykl...chore..wiem wiem i nawet 3 razy byly tłuste, w tym nawet 1 dzień przed okresem..dlatego owu robi się tylko w okolicach domniemanej owu i później juz nie;) Przez te kilka miesięcy nie zaszlam..choć na podstawie obserwacji te owu byly chyba:/ rzucilismy palenie, zaczelam pić dużo ziół, jeść dużo warzyw i owoców i zaraz zaszlam w ciąże;)

To u nas mimo tego że się nie staraliśmy, to celowanie się sprawdziło. Synów mam z owulacji, bo wiem kiedy ona jest.
Teraz się nie staraliśmy, a że plemniki mojego M nigdy nie żyły dłużej jak 2 dni, tak wychodziło z obserwacji przy staraniach o syna, to tylko 2 dni przed nie owu bylo[emoji173] Balam sie świadomie zdecydować na kolejną ciążę, po poronieniu, a nie chciałam się zabezpieczać bo jednak cały czas myślałam o dziecku i tym sposobem mamy córkę z 3-4 dni przed owu.
W ciaze zaszlam po 8 miesiacach takiego "zabezpieczania. "
@Anga79 zazdroszczę:) Co oznacza u Ciebie 2 dni przed owu? Robisz testy i do dnia pozytywnego testu ♡,czy kończycie starania wcześniej?
Doczytalam że już test pozytywny.
Gratuluję[emoji177]

reklama
Do góry