reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No planujemy robić wakacje z iui także wiesz!!! Zaklepuje Ci miejsce, jeśli Teoś pod serduchem siedzi!
Ale trzymam kciuki z Tosię
emoji1307.png
emoji1307.png
emoji1307.png
Może za miesiac czy dwa sie dowiemy ;)

reklama
No planujemy robić wakacje z iui także wiesz!!! Zaklepuje Ci miejsce, jeśli Teoś pod serduchem siedzi!
Ale trzymam kciuki z Tosię [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Zdecydowanie widać różnice, tym zakwaszeniem to taki kłopot ze u mnie do 5 i wyszło umiera. Wiec max 6 i wtedy xx jest dużo i wydaje mi się, ze maja szanse!

Z racji tego że jestem tu od niedawna ? Przyblizysz mi info na temat tej metody z mikroskopem ? Ang nie znam i z tłumaczem ciężko się czyta. Gdybym chciała zbadać w domu nasienie męża pod mikroskopem to jak musiałabym to zrobić ? Chodzi MI o plemniki a dokładniei y:)

Wg GD to ilość stosunków ma znaczenie, a timing jest obalony czyli cały Shettles.
Przecież raport baby compa to potwierdza że więcej córek jest z owu[emoji2370], a maja oni dostęp do temperatur i pomiarów kobiet więc bardzo miarodajne to jest.
Dlatego bdm na chłopca w sama owu... To bardzo, bardzo niebezpieczne.
Leeleeth [emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Z racji tego że jestem tu od niedawna ? Przyblizysz mi info na temat tej metody z mikroskopem ? Ang nie znam i z tłumaczem ciężko się czyta. Gdybym chciała zbadać w domu nasienie męża pod mikroskopem to jak musiałabym to zrobić ? Chodzi MI o plemniki a dokładniei y:)

Metoda egs opiera się na różnicach w ruchu plemników, szybkie i poruszające się w miare prosto to xy, a te kręcące się w kółko jakby kluczy szukały to właśnie babeczki [emoji6]
Egs- znaczy jajko.

Potrzeba mikroskop z dużym powiększeniem, szkiełka, i kubeczki.
Pasteryzowane białko jajka kurzego,
Zakwaszacz ( dowolnie douche z limonki czy cutryny, vinegar, lub eve)
Paski do pomiaru pH
Inkubator
Pipetki
Strzykawaki

Po pobraniu próbki sperma na szkiełko i widzimy co i jak! U nas mega dużo chłopczyków! Wiec szanse na corke z pewnością nie są standardowe 50/50 na oko powiedziałabym, ze 70/30.
W strzykawkę wciągasz białko plus sperme, wkłada się do inkubatora na godzinę w temp 37-37.2*
Po wyjęciu wyciska się 1/3 próbki, na szkiełko kropelkę i widzimy, ze zmieniły się stosunki xx/xy. Jest więcej dziewczynek, zakwaszam. I sprawdzam.
I jest większość xx, w pozostałej próbce zdecydowana większość jest xy ( ponieważ xy leca do białka)

Tak to wyglada!

A co do supli lukrecja, żurawina tabletki plus sok, clostibegyt,

Planowane seksy dwa dni przed owulacja, według metody babydust ( zakłada, ze na dziewczynkę tylko jeden stosunek 3-2 dni przed owu, na chłopca dwa stosunki 24 i 48h po pierwszym pozytywnym teście)

Metoda egs opiera się na różnicach w ruchu plemników, szybkie i poruszające się w miare prosto to xy, a te kręcące się w kółko jakby kluczy szukały to właśnie babeczki [emoji6]
Egs- znaczy jajko.

Potrzeba mikroskop z dużym powiększeniem, szkiełka, i kubeczki.
Pasteryzowane białko jajka kurzego,
Zakwaszacz ( dowolnie douche z limonki czy cutryny, vinegar, lub eve)
Paski do pomiaru pH
Inkubator
Pipetki
Strzykawaki

Po pobraniu próbki sperma na szkiełko i widzimy co i jak! U nas mega dużo chłopczyków! Wiec szanse na corke z pewnością nie są standardowe 50/50 na oko powiedziałabym, ze 70/30.
W strzykawkę wciągasz białko plus sperme, wkłada się do inkubatora na godzinę w temp 37-37.2*
Po wyjęciu wyciska się 1/3 próbki, na szkiełko kropelkę i widzimy, ze zmieniły się stosunki xx/xy. Jest więcej dziewczynek, zakwaszam. I sprawdzam.
I jest większość xx, w pozostałej próbce zdecydowana większość jest xy ( ponieważ xy leca do białka)

Tak to wyglada!

A co do supli lukrecja, żurawina tabletki plus sok, clostibegyt,

Planowane seksy dwa dni przed owulacja, według metody babydust ( zakłada, ze na dziewczynkę tylko jeden stosunek 3-2 dni przed owu, na chłopca dwa stosunki 24 i 48h po pierwszym pozytywnym teście)
Leeleeth brzmi to naprawdę bardzo obiecująco [emoji7] Jeny jak Ci się uda, to podrzucam pomysł mojej koleżance, właśnie jest w ciąży z 4 synkiem i mówi, ze dla niej też już nie ma nadzieji...

Leeleeth dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) napewno spróbuję je zbadać co mój mąż ma :)
A myślisz ze w laboratorium można zbadać sperme pod kątem plemników x / y procentowo ? Żeby dostać wynik na papierku od jakiegoś genetyka ? Coś takiego rzetelnego

Leeleeth dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) napewno spróbuję je zbadać co mój mąż ma :)
A myślisz ze w laboratorium można zbadać sperme pod kątem plemników x / y procentowo ? Żeby dostać wynik na papierku od jakiegoś genetyka ? Coś takiego rzetelnego

Ja nie znalazłam w Polsce takiego badania.
Selekcja płci w Polsce jest nie legalna.

reklama
Kitka- zasada bdm polega na tym ze 2 stosunki zeby trafic w sama owu- ale zwiekszyc ph w srodku i ilosc nasienia , plus zakladaja ze 24 h po pozytywie jesy owu, a ja np mam ,2 dni po pozytywie :) , stad 2 stosunki, zeby po prostu trafic , jak bym miala o chlopca sie starac to bym zaczela od nich bo naprawde dziewczyny maja dobre wyniki , po 4-5 corek i chlopak metoda bdm, takze ja polecam, jesli nie chce sie nikomu bawic w jakies skomplikowane rzeczy- naprawde , dodac , czerwone mieso, zrezygnować z redbulli (mezczyzna bo to ponoc plemniki uszkadza ) ,

Sory dziewczyny ale macie mega podobne nicki - kotkowe i teraz nie wiem ktorej mam co odpisac [emoji85][emoji85] lol

Do góry