reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No planujemy robić wakacje z iui także wiesz!!! Zaklepuje Ci miejsce, jeśli Teoś pod serduchem siedzi!
Ale trzymam kciuki z Tosię
emoji1307.png
emoji1307.png
emoji1307.png
Może za miesiac czy dwa sie dowiemy ;)

reklama
No planujemy robić wakacje z iui także wiesz!!! Zaklepuje Ci miejsce, jeśli Teoś pod serduchem siedzi!
Ale trzymam kciuki z Tosię [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Zdecydowanie widać różnice, tym zakwaszeniem to taki kłopot ze u mnie do 5 i wyszło umiera. Wiec max 6 i wtedy xx jest dużo i wydaje mi się, ze maja szanse!

Z racji tego że jestem tu od niedawna ? Przyblizysz mi info na temat tej metody z mikroskopem ? Ang nie znam i z tłumaczem ciężko się czyta. Gdybym chciała zbadać w domu nasienie męża pod mikroskopem to jak musiałabym to zrobić ? Chodzi MI o plemniki a dokładniei y:)

Wg GD to ilość stosunków ma znaczenie, a timing jest obalony czyli cały Shettles.
Przecież raport baby compa to potwierdza że więcej córek jest z owu[emoji2370], a maja oni dostęp do temperatur i pomiarów kobiet więc bardzo miarodajne to jest.
Dlatego bdm na chłopca w sama owu... To bardzo, bardzo niebezpieczne.
Leeleeth [emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Z racji tego że jestem tu od niedawna ? Przyblizysz mi info na temat tej metody z mikroskopem ? Ang nie znam i z tłumaczem ciężko się czyta. Gdybym chciała zbadać w domu nasienie męża pod mikroskopem to jak musiałabym to zrobić ? Chodzi MI o plemniki a dokładniei y:)

Metoda egs opiera się na różnicach w ruchu plemników, szybkie i poruszające się w miare prosto to xy, a te kręcące się w kółko jakby kluczy szukały to właśnie babeczki [emoji6]
Egs- znaczy jajko.

Potrzeba mikroskop z dużym powiększeniem, szkiełka, i kubeczki.
Pasteryzowane białko jajka kurzego,
Zakwaszacz ( dowolnie douche z limonki czy cutryny, vinegar, lub eve)
Paski do pomiaru pH
Inkubator
Pipetki
Strzykawaki

Po pobraniu próbki sperma na szkiełko i widzimy co i jak! U nas mega dużo chłopczyków! Wiec szanse na corke z pewnością nie są standardowe 50/50 na oko powiedziałabym, ze 70/30.
W strzykawkę wciągasz białko plus sperme, wkłada się do inkubatora na godzinę w temp 37-37.2*
Po wyjęciu wyciska się 1/3 próbki, na szkiełko kropelkę i widzimy, ze zmieniły się stosunki xx/xy. Jest więcej dziewczynek, zakwaszam. I sprawdzam.
I jest większość xx, w pozostałej próbce zdecydowana większość jest xy ( ponieważ xy leca do białka)

Tak to wyglada!

A co do supli lukrecja, żurawina tabletki plus sok, clostibegyt,

Planowane seksy dwa dni przed owulacja, według metody babydust ( zakłada, ze na dziewczynkę tylko jeden stosunek 3-2 dni przed owu, na chłopca dwa stosunki 24 i 48h po pierwszym pozytywnym teście)

Metoda egs opiera się na różnicach w ruchu plemników, szybkie i poruszające się w miare prosto to xy, a te kręcące się w kółko jakby kluczy szukały to właśnie babeczki [emoji6]
Egs- znaczy jajko.

Potrzeba mikroskop z dużym powiększeniem, szkiełka, i kubeczki.
Pasteryzowane białko jajka kurzego,
Zakwaszacz ( dowolnie douche z limonki czy cutryny, vinegar, lub eve)
Paski do pomiaru pH
Inkubator
Pipetki
Strzykawaki

Po pobraniu próbki sperma na szkiełko i widzimy co i jak! U nas mega dużo chłopczyków! Wiec szanse na corke z pewnością nie są standardowe 50/50 na oko powiedziałabym, ze 70/30.
W strzykawkę wciągasz białko plus sperme, wkłada się do inkubatora na godzinę w temp 37-37.2*
Po wyjęciu wyciska się 1/3 próbki, na szkiełko kropelkę i widzimy, ze zmieniły się stosunki xx/xy. Jest więcej dziewczynek, zakwaszam. I sprawdzam.
I jest większość xx, w pozostałej próbce zdecydowana większość jest xy ( ponieważ xy leca do białka)

Tak to wyglada!

A co do supli lukrecja, żurawina tabletki plus sok, clostibegyt,

Planowane seksy dwa dni przed owulacja, według metody babydust ( zakłada, ze na dziewczynkę tylko jeden stosunek 3-2 dni przed owu, na chłopca dwa stosunki 24 i 48h po pierwszym pozytywnym teście)
Leeleeth brzmi to naprawdę bardzo obiecująco [emoji7] Jeny jak Ci się uda, to podrzucam pomysł mojej koleżance, właśnie jest w ciąży z 4 synkiem i mówi, ze dla niej też już nie ma nadzieji...

Leeleeth dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) napewno spróbuję je zbadać co mój mąż ma :)
A myślisz ze w laboratorium można zbadać sperme pod kątem plemników x / y procentowo ? Żeby dostać wynik na papierku od jakiegoś genetyka ? Coś takiego rzetelnego

Leeleeth dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) napewno spróbuję je zbadać co mój mąż ma :)
A myślisz ze w laboratorium można zbadać sperme pod kątem plemników x / y procentowo ? Żeby dostać wynik na papierku od jakiegoś genetyka ? Coś takiego rzetelnego

Ja nie znalazłam w Polsce takiego badania.
Selekcja płci w Polsce jest nie legalna.

reklama
Kitka- zasada bdm polega na tym ze 2 stosunki zeby trafic w sama owu- ale zwiekszyc ph w srodku i ilosc nasienia , plus zakladaja ze 24 h po pozytywie jesy owu, a ja np mam ,2 dni po pozytywie :) , stad 2 stosunki, zeby po prostu trafic , jak bym miala o chlopca sie starac to bym zaczela od nich bo naprawde dziewczyny maja dobre wyniki , po 4-5 corek i chlopak metoda bdm, takze ja polecam, jesli nie chce sie nikomu bawic w jakies skomplikowane rzeczy- naprawde , dodac , czerwone mieso, zrezygnować z redbulli (mezczyzna bo to ponoc plemniki uszkadza ) ,

Sory dziewczyny ale macie mega podobne nicki - kotkowe i teraz nie wiem ktorej mam co odpisac [emoji85][emoji85] lol

Do góry