reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

To jest chyba właśnie najgorsze. Otoczenie. To co myślą mówią inni. I co mają inni. Jak znajomym lub rodzinie udaje się mieć syna to nie to ze zazdroszczę i żałuję im tego że go mają a boli mnie ze ja nie mam. I jak są spotkania i widzę tych chłopców to serce mi pęka. Nie wspomnę o mężu. On to dopiero ma fioła na syna....
Nawet nie wiesz jak rozumiem co czujesz... a jeszcze lepiej rozumiem Twojego M :) ta igiełka na sercu zawsze lubi ukłuć nawet w najbardziej radosnych chwilac. Widzę dziewczyny, że chyba jako jedyny zaryzykuje podjąć walkę o syna przed owu. Przypomnę zasady lcb. Odpalamy urządzenie już za niecały miesiąc.
P.S.
Ale jestem dumny Córci - była wczoraj przegrzeczna na sesji :) tata czas do pracy...miłego dnia

Załączniki

• _20190114_055448.JPG
    _20190114_055448.JPG
    944,8 KB · Wyświetleń: 109
  • cykl-kobiety.jpg
    cykl-kobiety.jpg
    46,6 KB · Wyświetleń: 120
reklama
Nawet nie wiesz jak rozumiem co czujesz... a jeszcze lepiej rozumiem Twojego M :) ta igiełka na sercu zawsze lubi ukłuć nawet w najbardziej radosnych chwilac. Widzę dziewczyny, że chyba jako jedyny zaryzykuje podjąć walkę o syna przed owu. Przypomnę zasady lcb. Odpalamy urządzenie już za niecały miesiąc.
P.S.
Ale jestem dumny Córci - była wczoraj przegrzeczna na sesji :) tata czas do pracy...miłego dnia

Wg twojego wykresu powinnam mieć teraz córkę. Czy tak będzie - zobaczymy niedługo [emoji23] ja nastawiam się na trzeciego chłopca. Choć czuję się okropnie. Do tego dobija mnie przeziębienie. Katar mnie męczy, chyba dostaję zgagi, wczoraj już prawie jedną nogą byłam w wc - ubieram się i nagle takie zamulenie aż musiałam usiąść i oddychać by nie wymiotować. Brak apetytu absolutny.

Lubrykanty maja często składnik uszkadzający plemniki ( durexy np chyba wszystkie) i mogą utrudnić/ uniemożliwić poczęcie.

@mie cudna Mała! [emoji7][emoji7]

@martooosia piękne objawy dzidziuś się mości elegancko! Kiedy masz następna wizytę?

Jak tam staraczki?

Lubrykanty maja często składnik uszkadzający plemniki ( durexy np chyba wszystkie) i mogą utrudnić/ uniemożliwić poczęcie.

@mie cudna Mała! [emoji7][emoji7]

@martooosia piękne objawy dzidziuś się mości elegancko! Kiedy masz następna wizytę?

Jak tam staraczki?

Wizyta juz w pt. Niestety dopiero o 17:10 :( do tego czasu oszaleje! Ostatnio tak mnie ze stresu bolał żołądek, że prawie wymiotowałam w autobusie [emoji33]

Update z mała fasolka:
IMG_2981.jpg

Ja wizytuje jutro prenatalne [emoji7]
Powodzenia. Ja, jak dobrze pójdzie, to prenatalne mam na sam koniec lutego. Ale czekam do piątkowej wizyty, by lekarz potwierdził silne serduszko, bo jak byłam ostatnio, to dzidzia okazała się tydzień młodsza i serduszko dopiero zaczynało bić, więc teraz w pt decydująca wizyta. Daj znać jak po badaniach :*

Powodzenia. Ja, jak dobrze pójdzie, to prenatalne mam na sam koniec lutego. Ale czekam do piątkowej wizyty, by lekarz potwierdził silne serduszko, bo jak byłam ostatnio, to dzidzia okazała się tydzień młodsza i serduszko dopiero zaczynało bić, więc teraz w pt decydująca wizyta. Daj znać jak po badaniach :*
Dam znać [emoji7] zdrówka będzie dobrze [emoji106]

Hej [emoji4]

Miś gratuluję ślicznej corci [emoji6]jest do schrupania [emoji7]

Martoosia gratuluję ciąży. Oby z tego wyszła zdrowa córcia [emoji16] masz prorocze sny [emoji6]

Za inne ciężarne trzymam kciuki za wizyty, a za staraczki, żeby starania były owocne [emoji6]

U mnie już ostatnia prosta i już mi bardzo ciężko, bo wszystko boli, ciągnie i się czuje jak słonica [emoji16]

Jak u Ciebie Mihasia?

Hej [emoji4]

Miś gratuluję ślicznej corci [emoji6]jest do schrupania [emoji7]

Martoosia gratuluję ciąży. Oby z tego wyszła zdrowa córcia [emoji16] masz prorocze sny [emoji6]

Za inne ciężarne trzymam kciuki za wizyty, a za staraczki, żeby starania były owocne [emoji6]

U mnie już ostatnia prosta i już mi bardzo ciężko, bo wszystko boli, ciągnie i się czuje jak słonica [emoji16]

Jak u Ciebie Mihasia?
Hej kochana, u mnie też już ostatnia prosta. Powiem Ci, ze już wszystko mnie boli i ciągnie, chciałabym donosić do tego 38 tyg i prosto na porodówke :) Popijam herbatke z lisci malin i codziennie modlę się o szybki poród, bo bezbolesny to jest raczej nie możliwy ;) Jutro mam wizytę, pozniej pod koniec stycznia (mam nadzieję, że już na nią nie pojadę ;)) i raz w tygodniu mam jeździć na ktg. Wczoraj już mnie wzięły takie lekkie skurcze z parciem na pecherz, mała już się wstawia w kanał rodny. Brzuch mam już dość nisko. A u Ciebie jakie dolegliwości? Ile malutka waży?

reklama
Wg mojej lekarz chlopiec w owu to 90% będzie chłopiec. Wg niej ważna jest dieta i monit. Dieta bo chodzi tu bardziej o ten sluz głęboko w szyjce (czyli trzeba trzymać się diety minimum 3 mc) i pozycja aby plemniki miały łatwiej. Jajo aktywne do 12h po owu. Pęcherzyk rośnie ok. 2 mm dziennie pęka przy 22 mm.
Ja właśnie biorę pod uwagę te wszystkie diety suplementy wszystko co mogę zrobić ale kurczę boję się <3 w owu. A czy ktoś wie dlaczego po owu dziewczynka ? jeśli biorąc pod uwagę szybkość plemników itd to te żeńskie nie powinny zdarzyć. A męskie mogłyby mieć szansę. Więc ja to obstawialam ze wtedy byłby chłopak albo nic. I do następnego cyklu od Nowa próby.

Miś ja mam dwie córki i też kocham je nad życie. Ale jak w drugiej ciąży dowiedziałam że ze będzie córka to byłam załamana. Nie umiałam.zaakceptować tej wiadomości. Bałam się ze nie będę umiała pokochać jej tak jak pierwszej córki bo przecież pierwsza to moja kochana jedyna dziewczynka . Ale jak już urodziła się to jest mi wstyd za tamte myśli. Jest moim promyczkiem .
Kiedy planujecie starać się o synka ? Ja myślę o czerwcu bo według chińskiego ( traktuje to z przymrużeniem oka ale jeśli mogłoby coś pomóc to.czemu nie poczekac) mam otwartą furtkę od maja do sierpnia czy września na syna. Więc będziemy próbować chyba w czerwcu pierwszy raz. Później ew lipiec

Do góry