reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Moi 3810g i 3750g - starszy 2tyg.po terminie, młodszy idealnie w czasie i dniu spodziewanego porodu.

Dziewczyny te które są w ciąży, pamiętacie może jaki miałyście Śluz i szyjkę kiedy dopiero co zaszłyście w ciążę? Bo u mnie wszystko na dole jakby troszkę opuchnięte Szyjka Zamknięta i Śluz mam taki biały kremowy i bardzo gęsty.Zastanawiam się czy to może być jakiś pierwszy znak /
U mnie właśnie było duzo takiego białego mętnego.

Dziewczyny co rodziły min. 2 razy, czy drugi poród faktycznie idzie szybciej i łatwiej niż pierwszy?

reklama
U mnie prognozowano w Medicoverze że syn ma niecałe 4kg a w szpitalu tuż przed porodem lekarz powiedział że 3700 a ledwo urodziłam bo okazał się solidnym chłopcem 4420:) Ale udało się
Ciekawe jak będzie teraz
No właśnie, ja się boję tego niedoszacowania wagi...mam nadzieje tylko, ze pojdzie łatwiej niż za pierwszym razem.

Dziewczyny co rodziły min. 2 razy, czy drugi poród faktycznie idzie szybciej i łatwiej niż pierwszy?
Hej. Niczego się nie bój,będzie dobrze;)
U mnie drugi poród porównywanie czasowo z pierwszym. Ale świadomość co się dzieje z tobą i twoim ciałem bezcenna.
Zazwyczaj mamy mówią że za drugim razem jest łatwiej i chyba szybciej też. Dla mnie ważne było to że wiedziałam co i jak, co sie wydarzy za chwilę,co z moim ciałem. To daje takie poczucie komfortu ze czas mija szybciej;)
Mój drugi synek był mniejszy id pierwszego bo ważył 3200 a starszy 3320. Także to też nie reguła ze drugie większe. A usg przeklamuje wagę.
Powodzenia kochana i pamiętaj moc jest z tobą;)

Moi 3810g i 3750g - starszy 2tyg.po terminie, młodszy idealnie w czasie i dniu spodziewanego porodu.

Dziewczyny te które są w ciąży, pamiętacie może jaki miałyście Śluz i szyjkę kiedy dopiero co zaszłyście w ciążę? Bo u mnie wszystko na dole jakby troszkę opuchnięte Szyjka Zamknięta i Śluz mam taki biały kremowy i bardzo gęsty.Zastanawiam się czy to może być jakiś pierwszy znak /
Ja pamiętam że 10 dpo miałam szyjke jeszcze nisko i pomyślałam wtedy że się nie udało bo i test nie wyszedl. Natomiast 12dpo już była wysoko szyjka test też pozytywny. Śluz był raczej taki gęsty i biały. U mnie zmiany w szyjce zastąpiły z dnia na dzień, dzień przed planowaną miesiączka.
U mnie prognozowano w Medicoverze że syn ma niecałe 4kg a w szpitalu tuż przed porodem lekarz powiedział że 3700 a ledwo urodziłam bo okazał się solidnym chłopcem 4420:) Ale udało się
Ciekawe jak będzie teraz
Mój gin 2 dni przed terminem prognozowal 4 kg synka. Dwa dni potem w dniu terminu w szpitalu jak rodziłam lekarka powiedziała, że ok 3,5kg
Urodził się 3920g. Przynajmniej wiem, że mój lekarz ma dobre oko do wagi.

Wprawdzie ja miałam vbac przy drugim porodzie, ale przy pierwszy miałam cała akcję bardzo bolesna. Czasowo było podobnie do tych 10cm ale drugi poród był o stokroć przyjemniejszy. Mniej bolesny. Mimo że synek większy iż starszy brat.

@martoosia04 u mnie wszystko wyglądało jak przy mega PMS.
Szyjki nie badam,ale mój M stwierdził że jestem "mięciutka w środku" ;)

Mishaa zadko pisze ale ci powiem ze pierwszego syna rodzilam 10 h a drugiego wody zaczely odchodzic o 6 a urodzilam juz o 12. W tym do 10 nie mialam zadnych skurczy. Ostatnie 2 h tak szybko poszlo.
Co do wagi pierwszy 2 tyg po terminie 4200, drugi tydzien przed i 3930.lekarz monitorowal wage i gdyby przekroczyl 4300 robilby cc. Ale i tak dogadywalam z polozna wczesniejsze wywolywanie. Na szczescie maly sam chcial juz wyjsc.
Przy przyjeciu na oddzial z drugim jak zrobili usg idealnie podala babka wage.

Miciurka[emoji844] no wręcz bosko [emoji85] będzie dobrze [emoji1320][emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji6] który masz tc?
Martusia też mialam jakieś dziwne śluzy [emoji849] a szyjki nie badałam także nie pomogę.
Hey dziewczyny powiedzcie proszę jak to wygląda śluz vs starania na daną płeć.
Bo mnie tu coś nie psuje [emoji848]

reklama
Miciurka[emoji844] no wręcz bosko [emoji85] będzie dobrze [emoji1320][emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji6] który masz tc?
Martusia też mialam jakieś dziwne śluzy [emoji849] a szyjki nie badałam także nie pomogę.
Hey dziewczyny powiedzcie proszę jak to wygląda śluz vs starania na daną płeć.
Bo mnie tu coś nie psuje [emoji848]
Kitqa - a nie wiem jakos tak chyba 7 tydzien bedzie, szczerze powiem ze jeszcze u lekarza nie bylam i tak nie śledzę tej ciazy [emoji85] musze sie przyzwyczaić najpierw chyba i zobaczyc na wlasne oczy [emoji23][emoji23]

Justyna - piekna papusna corusia :) super ze zdrowiutka !

Mihasiaa- bierzesz znieczulenie? Ja napewno chce! Tyle powiem [emoji85]porod mialam rownie szybki 2 jak i 1 , ale o wiele bardziej bolalo za 2 razwm... :/ az zalowalam ze nie bralam znieczulenia hahha no ale coz [emoji23],

Do góry