reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
biedronka, strasznie często masz usg, dlaczego?
Ja dopiero w sobotę :(
Byłam tydzień temu ale gin nie puścił mi bicia serca bo było za wcześnie żeby słuchać [emoji7] i dla mojego świętego spokoju stwierdził zebym przyjechała za tydzień [emoji7] no i oczywiście że pojechałam [emoji7] teraz już jestem spokojna [emoji7] wizyta 28 grudnia [emoji846]

A Ty jak się czujesz?
Ogólnie bardzo dobrze. Jedyne co mnie męczy to wrażliwość na zapachy,przez co czasem mnie zemdli i wieczorami te mdłości szczególnie się nasilają. Oprócz tego muszę mieć drzemkę w dzień. Poza tym wszystko ok. Robiłam podstawowe badania i wyniki wzorcowe. Tsh unormowane z eutyroxem i beta idealnie w widelkach.
Jutro idę obejrzeć swoją kropeczke-wreszcie.
A reszta ciężaróweczek jak samopoczucie?

Ja też idę jutro na usg wreszcie, boję się strasznie... A jak nie zobaczę serduszka, a jak coś nie tak? Nie przeżyje
Kurcze ja miałam w pon wizytę u Gina, jutro dopiero usg a Ty biedroneczko już po tylu wizytach I za tydzień masz nastepna, że się martwię, mam raz na miesiąc wizyty.
A jak się czuje... chyba normalnie choć senna, ale mam dwulatka w domu, więc nie mogę pospać. Mam wypryski na czole, czasem delikatnie mdli I to wszystko

Miciurka no i dobrze, bo nie ma jakiejś głupiej spinki z ciążą, niektóre to chodzą co tydzień do gina albo na krew albo jak coś zakluje w nodze [emoji23]
A teraz jak tradycja nakazuje proszę powodziec kiedy był szczęśliwy strzał, ilu dniowe plemniory? No wszystko, wszystko :)

Dziewczyny macie jakieś doświadczenia z testami i bólem owulacyjnym?
Wczoraj pierwszy pozytywny test owu.
Jednocześnie wyraźny bol owulacyjny od 11 do 17 a najsilniejszy ok 16. Możliwe ze juz owu? W poniedzialek pecherzyk byl 17mm. Dzisiaj już nic nie boli. Podzialalismy o 23 to może będzie o+12?

reklama
Dziewczyny macie jakieś doświadczenia z testami i bólem owulacyjnym?
Wczoraj pierwszy pozytywny test owu.
Jednocześnie wyraźny bol owulacyjny od 11 do 17 a najsilniejszy ok 16. Możliwe ze juz owu? W poniedzialek pecherzyk byl 17mm. Dzisiaj już nic nie boli. Podzialalismy o 23 to może będzie o+12?

Mnie boli w sama owu jak ma pęknąć. I teraz tak było. [emoji177] wieczorem 05.12 a bolało MEGA(!) 06.12 po prawej stronie. Więc przyjmuje, że wtedy była owu, bo potem spokój. Teraz jajniki kłują mnie naprzemiennie. Do tej pory tylko prawy, ale dziś w pracy doszedł ból mocniejszy lewego jajnika.

Do góry