reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Super dzięki też patrzyłam z tej apteki tylko nie pasowało mi że SW ma 540 mg a czytałam że powinnam przyjmować 340 mg. Możesz mi to wytłumaczyć jak z tym jest? Szkoda że te dziewuszki tak ciężko nam zaplanować

Mis0890 sorry ze dopiero teraz, ale przy dwójce dzieci jest roboty ze ho ho [emoji846] ale widzę również że dzieczynki już Ci wszystko powiedziały [emoji1303]
Odniose się do wypowiedzi że dzieczynki robię się 'byle jak' a chłopaka z wielkiej namiętności, także któregoś razu zapytałam się koleżanki jak 'zrobiła sobie dwóch chłopców'? To odparla mi: 'że leżała jak kloda i czekala aż skończy' haha no[emoji846] to ja tyle w temacie.
Mis0890 to jak tam było z twoimi plemnikami przed staraniami? Sexy regularne? Co ile jeśli tak? A jak przerwa to ilu dniowa?? (jeśli odpowiedziałeś a nie widziałam to sorry za powtórkę, ale muszę wiedzieć [emoji41])

Mis0890 sorry ze dopiero teraz, ale przy dwójce dzieci jest roboty ze ho ho [emoji846] ale widzę również że dzieczynki już Ci wszystko powiedziały [emoji1303]
Odniose się do wypowiedzi że dzieczynki robię się 'byle jak' a chłopaka z wielkiej namiętności, także któregoś razu zapytałam się koleżanki jak 'zrobiła sobie dwóch chłopców'? To odparla mi: 'że leżała jak kloda i czekala aż skończy' haha no[emoji846] to ja tyle w temacie.
Mis0890 to jak tam było z twoimi plemnikami przed staraniami? Sexy regularne? Co ile jeśli tak? A jak przerwa to ilu dniowa?? (jeśli odpowiedziałeś a nie widziałam to sorry za powtórkę, ale muszę wiedzieć [emoji41])

Jeju...dowiaduję się coraz wiecej sprzeczności co do powszechnych artykułów :-) u nas niemalże w 95% wszystkie przytulasy kończyły się dużym O żony i potem moim. Sexy były u nas regularne, średnio 4-5 razy w tygodniu, żona brała do połowy marca tabsy, potem je odstawiła, nadszedł kwiecień, owulka i bach :-) szukam tu pomocy i za każdą udzieloną dziękuję. Czytam te wszystkie spisy i głupieje, boję się, że jednak nie tak trudno będzie nie trafić za drugim razem w upragnionego synka... :-) Trochę to dziwne, bo jak 14 wyszła owulka to przytulas był 9, 11, 12, 14 i 16. Nie wiem jak to rozumieć, może weszły X dlatego, że tak poprawialiśmy? ;)
Zastanawiają mnie te sprzeczności - podobno na chłopca należy dążyć do pH zasadowego, z kolei w tym "przepisie" zaleca się picie jak najwięcej wody z cytryną i innych cudów celem zakwaszenia środowiska (np. "Nalezy jesc jak najwiecej goracych posilków gdyz dzialaja zakwaszajaco.").

Ostatnia edycja:
Jeju...dowiaduję się coraz wiecej sprzeczności co do powszechnych artykułów :-) u nas niemalże w 95% wszystkie przytulasy kończyły się dużym O żony i potem moim. Sexy były u nas regularne, średnio 4-5 razy w tygodniu, żona brała do połowy marca tabsy, potem je odstawiła, nadszedł kwiecień, owulka i bach :-) szukam tu pomocy i za każdą udzieloną dziękuję. Czytam te wszystkie spisy i głupieje, boję się, że jednak nie tak trudno będzie nie trafić za drugim razem w upragnionego synka... :-) Trochę to dziwne, bo jak 14 wyszła owulka to przytulas był 9, 11, 12, 14 i 16. Nie wiem jak to rozumieć, może weszły X dlatego, że tak poprawialiśmy? ;)
Zastanawiają mnie te sprzeczności - podobno na chłopca należy dążyć do pH zasadowego, z kolei w tym "przepisie" zaleca się picie jak najwięcej wody z cytryną i innych cudów celem zakwaszenia środowiska (np. "Nalezy jesc jak najwiecej goracych posilków gdyz dzialaja zakwaszajaco.").
Woda z cytryną dziala ba organixm odkwaszajaco tak samo soda i alkaseltzer gold... wiec tu jest ok. Na chlopca zimne jesc a na dziewczynke gorace. Tam sa podane rzeczy, ktore sa alkalizujace i zakwaszajace, Ty starajac sie o syna wybierasz te ktore sa zasadotwórcze i o wysokim potasie i sodzie a dziewczyny na dziewczynke jedza i piha to co ma zakwasic np cola... Przeczytaj to jeszcze raz i zrozumiesz o co chodzi.

Woda z cytryną dziala ba organixm odkwaszajaco tak samo soda i alkaseltzer gold... wiec tu jest ok. Na chlopca zimne jesc a na dziewczynke gorace. Tam sa podane rzeczy, ktore sa alkalizujace i zakwaszajace, Ty starajac sie o syna wybierasz te ktore sa zasadotwórcze i o wysokim potasie i sodzie a dziewczyny na dziewczynke jedza i piha to co ma zakwasic np cola... Przeczytaj to jeszcze raz i zrozumiesz o co chodzi.
No właśnie nie to co kwaśne jest zakwaszające ;)
@kitqa z tą bylejakością i namiętnością to tylko część prawdy. Chodzi oczywiście o zmianę ph w pochwie po O. Ale na to ph też składać się musi kilka czynników przede wszystkim dieta. Więc nie można wrzucić wszystkiego do jedej szufladki. @maran-atha wszystko dokładnie opisała.
To forum jest wyjątkowe bo budowane na podstawie kilu lat wiedzy i doświadczeń wielu z nas. Przestudiowawszy różne publikacje możemy odnieść się z teorią do praktyki. Jak wiadomo z różnym skutkiem. Nie ma recepty na wybraną płeć. I nic nie da nam tej pewności ze mimo wielu starań osiągniemy wymarzony cel. Ale po walce będziemy mogli spokojnie powiedzieć ze zrobiliśmy co w naszej mocy.
Mimo różnic w wyborze płci w jednym jesteśmy zgodni... Każde dziecko to ogromny dar i każde będziemy kochać niezależnie od tego co ma iedzy nóżkami.
A ja wznoszę toast kawą z cynamonem-za marzenia-oby się spełniły.

reklama
Do góry