reklama
szczypiorkowa12345
Fanka BB :)
Szczypiorkowa fakt, mam
Wrażenie ze tylko ja będę miala trójkę hahaha a przecież ludzie maja więcej dzieci i jest ok!
No jak tylko Ty?! A ja?! patrz na leeleeth tj kobieta niezniszczalna i z niej powinnyśmy brać przykład
Będzie dobrze, tylko musisz sama przejść ten okres 'zaloby płci'. Wiem doskonale co czujesz i jak to boli. Będzie etap że będziesz się wkurzać na widok małych dziewczynek - ja tak miałam na widok małych chłopców a teraz nie zwracam uwagi ...
Życie
Justyna_maj2017
U mnie pojawiają się komentarze, że może 3 będzie chłopak. To nie sklep, żeby sobie płeć wybierać... Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe, ale ludzie zawsze się do czegoś przyczepia...
My imię zaczniemy wybierać po polowkowych jak już na 100% będziemy wiedzieć, że to dziewczynka
Mi się też tli myśl o 3, ale najpierw zobaczymy jak damy radę z dwójką i taka mała różnica wieku. Na razie jestem przerażona
@mihasiaaa ja też właśnie wczoraj poczułam pierwsze kopniaczki super uczucie
My imię zaczniemy wybierać po polowkowych jak już na 100% będziemy wiedzieć, że to dziewczynka
Mi się też tli myśl o 3, ale najpierw zobaczymy jak damy radę z dwójką i taka mała różnica wieku. Na razie jestem przerażona
szczypiorkowa12345
Szczypiorkowa straszne to jest! Boże jakie teksty... nie dość ze człowiek sam sobie nie radzi do końca, musi się oswoić a ludzie dowalają do pieca. Jakby oczekiwali ze człowiek się z tego wytłumaczy.
Skoro piszą mi „ przykro mi” to co by napisali jakby okazało się ze chore ?? Ohhh ludzie ludzie. Nigdy nie przejmowałam się opinia ludzi, ale jednak czuje takie ukłucie i presję.
Sorki ze wam truje ale muszę wyrzucić z siebie te emocje, ja już widzę tego mojego małego chłopca kochanego i nie mogę się go doczekać. Tylko boli ze córki nigdy nie będzie, ale muszę to przetrawić zrozumieć. Docenić to co mam <3
A truj. Gdzie jak nie tu? Tu nikt nie więźmie cię za nawiedzona wariatkę pocieszymy i wytłumaczyły że to żadne tragedie ... Jest ciężko ale minie - obiecuję ! Ja już 2gi raz przechodzę przez to ''rozczarowanie plci'. Chyba mi bardziej zależy jak mężowi.
Chociaż teraz jak dowiedziałam się k tym 'niedkonczonych' sprawach z przeszłości rodzimych to naprawdę chce mieć 3 córki i wystarcza mi w zupełności !
szczypiorkowa12345
U mnie pojawiają się komentarze, że może 3 będzie chłopak. To nie sklep, żeby sobie płeć wybierać... Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe, ale ludzie zawsze się do czegoś przyczepia...
U nas miał być 2 go chłopa i 3ci chłopak a teraz poznać 4rty chłopak hahaha
Mówię oficjalnie że ja liczyć potrafię do 3 i koniec
mihasiaaa
No jak juz wczoraj poczułam pierwsze kopniaki to czuje się, ze naprawdę jestem w ciąży. Uwielbiam to uczucieU mnie pojawiają się komentarze, że może 3 będzie chłopak. To nie sklep, żeby sobie płeć wybierać... Najważniejsze, żeby dziecko było zdrowe, ale ludzie zawsze się do czegoś przyczepia...
@Luisa2018 jak nie potrafie zrozumiec ludzi, którzy komentują " przykro mi" na zdrowe dziecko. Ja bym nigdy nikomu tak nie powiedziała. Zdrowe dziecko to naprawdę skarb!
@Luisa2018 piekny dzidziuś, cudownie że zdrowy, cóż więcej powiedzieć, widac tak było pisane. Pociesze Cię tylko że termin porodu bedziesz miała jakos na wiosnę więc pełna radości i optymizmu podejdziesz do potrójnego macierzyństwa!
@leeleeth aż cofnęłam sie kilka postów, czytałam na bieżąco, pamiętam Twoje testy, nie wiedziałam że to jednak ciąża, bardzo mocno tulę, w końcu sie uda a wtedy sam brokat sie bedzie sypał!
Mi małżon zakomunikował, że on by chciał żeby zaszła w ciążę i bardzo by sie ucieszył z drugiego dziecka, ale.... jak on ma być nasatwiony że ROBIMY DZIECKO to nie nie nie, nie chce tak. Kurde czekają mnie znowu podchody, kombinacje i nadzieje że trafię. Jak widze ile u Was wyrzeczeń, planów i efekty planowania słabe to w sumie biore ten inofem tylko zeby moje stare jajka podrasować i zachodzę, u mnie zegar biologiczny tyka i trzeba się sprężać.
@leeleeth aż cofnęłam sie kilka postów, czytałam na bieżąco, pamiętam Twoje testy, nie wiedziałam że to jednak ciąża, bardzo mocno tulę, w końcu sie uda a wtedy sam brokat sie bedzie sypał!
Mi małżon zakomunikował, że on by chciał żeby zaszła w ciążę i bardzo by sie ucieszył z drugiego dziecka, ale.... jak on ma być nasatwiony że ROBIMY DZIECKO to nie nie nie, nie chce tak. Kurde czekają mnie znowu podchody, kombinacje i nadzieje że trafię. Jak widze ile u Was wyrzeczeń, planów i efekty planowania słabe to w sumie biore ten inofem tylko zeby moje stare jajka podrasować i zachodzę, u mnie zegar biologiczny tyka i trzeba się sprężać.
@Luisa2018 tule Cię mocno i wierz, że bardzo rozumiem co czujesz!
Tylko ja Cię proszę nie pisz/nie myśl, że musisz docenić co masz!
To nie w porządku, ze każe nam się myśleć, że pragnąc kolejnego dziecka odmiennej płci nie „doceniamy” tego co już mamy. Tak jakbyśmy miały zagryźć zęby i nie pozwalać sobie na pragnienia bo inni nie maja nawet tego... co z tego? Mój ból nie posiadania córki potrzebuje realizacji! To moje pragnienie, pomimo, ze cenie chłopców. Każdy z nich jest moim cudem. I jestem szczęśliwa, ze mam to mam tez brak! Który zawsze zadra w sercu będzie!
Masz prawo tęsknić za córka! Co wcale nie oznacza, ze jesteś nie wdzięczna i nie cenisz chłopców!
To taka niesprawiedliwość, ze nie pozwala nam się pragnąc córki, mówiąc, ze nie cenimy[emoji17]
Strasznie jestem czuła na tym punkcie! Przepraszam, za przydługi post.
Luisa dasz radę! Od trzeciego już łatwiej jest organizacyjnie! Także przemyśl to czwarte [emoji6]
Na razie to wypłacz i wykrzycz żal z serca niech Robaczek czuje pełnie Twojego uczucia.
@mihasiaaa Ignacy to piękne imię! Ostatnio bardzo modne, ja tez lubię stare imiona, takie ze znaczeniem. I bardzo dla mnie jest ważne by dobrać dobrze imię do dziecka. Tak się złożyło, ze moi synkowie maja imiona po wielkich przywódcach [emoji16]
Mamy Jana, Jarema, Mikołaja (to nie my nadaliśmy imię, ale zostawiliśmy bo bardzo do Niego pasuje), Witolda i Emila.
Dla córki miałam Hania od zawsze. Ale teraz jak maja być czarne to trzeba poszukać odpowiednie imiona. I mamy wstępnie na listę wybrane Ghanima [emoji16]
Jutro pierwsza wizyta w ośrodku i bardzo się boje. Liczę, że jakoś to pójdzie jak trzeba.
W tym miesiącu ostatnia próba. Jak nie wyjdzie to widać nie pisane mi być po raz kolejny w ciąży i odpuszczam. Może sama zechce do mnie przyjść [emoji6]
Mało nas tu staraczek, czy tak mało dziewczyny się dziela staraniami?
Tylko ja Cię proszę nie pisz/nie myśl, że musisz docenić co masz!
To nie w porządku, ze każe nam się myśleć, że pragnąc kolejnego dziecka odmiennej płci nie „doceniamy” tego co już mamy. Tak jakbyśmy miały zagryźć zęby i nie pozwalać sobie na pragnienia bo inni nie maja nawet tego... co z tego? Mój ból nie posiadania córki potrzebuje realizacji! To moje pragnienie, pomimo, ze cenie chłopców. Każdy z nich jest moim cudem. I jestem szczęśliwa, ze mam to mam tez brak! Który zawsze zadra w sercu będzie!
Masz prawo tęsknić za córka! Co wcale nie oznacza, ze jesteś nie wdzięczna i nie cenisz chłopców!
To taka niesprawiedliwość, ze nie pozwala nam się pragnąc córki, mówiąc, ze nie cenimy[emoji17]
Strasznie jestem czuła na tym punkcie! Przepraszam, za przydługi post.
Luisa dasz radę! Od trzeciego już łatwiej jest organizacyjnie! Także przemyśl to czwarte [emoji6]
Na razie to wypłacz i wykrzycz żal z serca niech Robaczek czuje pełnie Twojego uczucia.
@mihasiaaa Ignacy to piękne imię! Ostatnio bardzo modne, ja tez lubię stare imiona, takie ze znaczeniem. I bardzo dla mnie jest ważne by dobrać dobrze imię do dziecka. Tak się złożyło, ze moi synkowie maja imiona po wielkich przywódcach [emoji16]
Mamy Jana, Jarema, Mikołaja (to nie my nadaliśmy imię, ale zostawiliśmy bo bardzo do Niego pasuje), Witolda i Emila.
Dla córki miałam Hania od zawsze. Ale teraz jak maja być czarne to trzeba poszukać odpowiednie imiona. I mamy wstępnie na listę wybrane Ghanima [emoji16]
Jutro pierwsza wizyta w ośrodku i bardzo się boje. Liczę, że jakoś to pójdzie jak trzeba.
W tym miesiącu ostatnia próba. Jak nie wyjdzie to widać nie pisane mi być po raz kolejny w ciąży i odpuszczam. Może sama zechce do mnie przyjść [emoji6]
Mało nas tu staraczek, czy tak mało dziewczyny się dziela staraniami?
reklama
U nas miał być 2 go chłopa i 3ci chłopak a teraz poznać 4rty chłopak hahaha
Mówię oficjalnie że ja liczyć potrafię do 3 i koniec
Szwagierka pewnie tez tak mówiła [emoji6][emoji23][emoji23][emoji23]
Wez tu ogranij jak zajść jak w owy nie zaszłam, a tydzień przed owu zaskoczyło.
Koleżanka ma córeczkę z tabletek anty, synka z prezerwatywy, i drugiego z żelu plemnikowbojczego. Także jak ma być czwarty to będzie [emoji6]
@Luisa2018 piekny dzidziuś, cudownie że zdrowy, cóż więcej powiedzieć, widac tak było pisane. Pociesze Cię tylko że termin porodu bedziesz miała jakos na wiosnę więc pełna radości i optymizmu podejdziesz do potrójnego macierzyństwa!
Uwierz, że sama w szoku byłam. Tyle planowania a finalnie wpadkę zaliczyłam. W dodatku z tak smutnym finałem. Jednak lekcja z tego taka, ze wszystkie stosunki „nie zapładniające” matko jak to brzmi [emoji85] tylko z zabezpieczeniem. A docelowy bez.
Mężowie to chyba najszczęśliwsi są jak to trochę poza nimi te planowanie itp. Mój grzecznie łyka tabsy, diety itp ale nie lubi jak mu rozpiskę pokazywałam kiedy seksy! Wiec ja planuje a on myśli ze taki seksowny jest[emoji23] wiem [emoji200] ze mnie.
Podziel się: