reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@kitqa @Miciur-ka dziękuję za rady
Ostatnio w ciąże straconą zaszła po działaniach w 9 i 12dc,ale niestety nie znam płci mojego Aniołka.
A co myślicie o 11dc z zabezpieczeniem a 12dc docelowy. Boję się że przez to moje nastawienie na ten cykl nic nie wyjdzie.

reklama
Dzięki dziewczyny za fluidy :) już się nie mogę doczekać czy jutro dostanę potwierdzenie płci. Będzie 15+1, więc może jeszcze nie być widać...

Co do porodów to mój nie był bardzo ciężki. W szpitalu zaczęło mnie boleć dopiero przy 7 cm :) do pełnego rozwarcia chodziłam po sali i skakalam na pilce, a potem w różnych pozycjach parlam na łóżku porodowym. Dla mnie najgorsze było to parcie, bo chyba mi to z godzinę, albo więcej zabrało. Ostatecznie cały poród od odejścia wód trwał 5,5h :)

O i znalazłam jeszcze coś takiego stronie piekiełko.pl

Załączniki

• 20180822_120700.jpg
    20180822_120700.jpg
    199,6 KB · Wyświetleń: 93
Dziewczyny a ja mam takie dosc glupie pytanie... czy zel dopochwowy moze wywolac plamienia?
Czytalam ze niekiedy skladnik zelu moze powodowac podrażnienia blony pochwy i dochodzi do mikro podraznien i pojawia sie krew. Pytam bo u mnie byly te plamienia i ustalo wszystko i sluz jest juz normalny a wczesniej dzien zastosowalam abiofem i wtedy sie to zaczelo.ale czy to faktycznie wina zelu moze byc?

Ja nigdy nie miałam. Nigdy tez o tym nie słyszałam.

U mnie 8 dpo i zrobiłam test wg mnie biel wg apki pozytyw[emoji23]
IMG_6976.JPG
IMG_6977.JPG

Zdjęcie robione 10 min po skinięciu, nie z porannego moczu [emoji6]

Załączniki

• IMG_6976.JPG
    IMG_6976.JPG
    59 KB · Wyświetleń: 356
  • IMG_6977.JPG
    IMG_6977.JPG
    271 KB · Wyświetleń: 351
reklama