reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

U nas przy dwóch chłopcach jest tak, że może i faktycznie lepiej się dogadują niż jakby któryś z nich był dziewczynką, ale te wojny o auta, czołgi, samoloty... Awantury, bo i jeden i drugi chce wziąć do zabawy akurat TO auto, kupujemy podwójnie te same zabawki, ale średnio to działa hehe i tak zawsze sobie wyobrażam jak to by było mieć i córeczkę - oni z autem (pewnie z awanturą o nie, ale pomijam) a ona z lalką i błoga sielanka :D ach marzenia :D
U mnie dziewczynki są daaaaleko od Twojego wyobrażenia :D u nas królują auta, motocykle, parki linowe, wspinaczka, judo, narty itd ALE moja uwielbia chodzić w sukienkach i najeloeij robiła w nich wszytsko hahaha :D ostatnio stwierdziła że ona na ściankę wspinaczkowa założyły sukienkę :D
(Chodzą mężem 9na na sekcje dla dzieci ona dla dorosłych ).
A lalki ma 2, służą głowie do robienie im operacji albo jako pachołki na brmake do gry w nogę :D

reklama
Wiem Dziewczyny wiem :D dlatego napisałam ach marzenia hehe

Ja też wolałam auta, jakieś zabawy rozwijające, majsterkowanie itd. lalki miałam oczywiście, ale auta lubiłam na równi z nimi ;)

Ale to tylko pokazuje, że w cale nie musi być tak, że dzieci różnych płci będą się gorzej dogadywać :D

A w ogóle! U nas na osiedlu jakiś wysyp noworodków/niemowlaków ostatnio. I wszystkie to chłopcy - drudzy lub trzeci z kolei w rodzinie (a jeden pierworodny), poza jednym noworodkiem - dziewczynką, która ma starszą siostrę. W sumie nie zwróciłam na to aż takiej uwagi, w dodatku musiałabym do wózków zaglądać co kto ma (a staram się tego nie robić w miejscach gdzie mnie mogą znać hehe, w marketach dyskretnie spojrzę czasami ;) ), ale ostatnio na placu zabaw kobitki rozmawiały, że sami chłopcy na osiedlu, zero dziewczynek, że tylko ta Basia (imię przykładowe) ma pierwszą i teraz drugą córkę. Jedna z nich stwierdziła, że w takim razie ta Basia musi męża pilnować, bo teraz pół osiedla będzie do niego wzdychać skoro córki robi :D i że jej nie zazdroszczą w takim razie hehe ach te baby bzdury wymyślają :D

reklama
A w ogóle! U nas na osiedlu jakiś wysyp noworodków/niemowlaków ostatnio. I wszystkie to chłopcy - drudzy lub trzeci z kolei w rodzinie (a jeden pierworodny), poza jednym noworodkiem - dziewczynką, która ma starszą siostrę. W sumie nie zwróciłam na to aż takiej uwagi, w dodatku musiałabym do wózków zaglądać co kto ma (a staram się tego nie robić w miejscach gdzie mnie mogą znać hehe, w marketach dyskretnie spojrzę czasami ;) ), ale ostatnio na placu zabaw kobitki rozmawiały, że sami chłopcy na osiedlu, zero dziewczynek, że tylko ta Basia (imię przykładowe) ma pierwszą i teraz drugą córkę. Jedna z nich stwierdziła, że w takim razie ta Basia musi męża pilnować, bo teraz pół osiedla będzie do niego wzdychać skoro córki robi :D i że jej nie zazdroszczą w takim razie hehe ach te baby bzdury wymyślają :D

A ja wiem czy takie bzdury?! [emoji848]
Jak widać, taki co to córy umi robić jest chodliwy towar [emoji6][emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry