reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kredka króliczki normalnie do końca ale raz wypadł jeden dzień przerwy a potem w sama owu sexy dwa razy . Ja już po prostu bardzo chciałam zajść .

W odstęp i metodę nie wierze ale chłopców miałam z sexow co 3-4 dni wiec tu chciałam inaczej

U mnie dieta padła na wyjeździe wakacyjnym, jem tu wszystko rybki mięso słodycze i przytulam z 3 kg heh może to tez pomogło w takim sensie ze wcześniej dużo schudłam i może organizm nie był nastaiwiony na ciąże.. nie wiadomo :)

reklama
Oj Leeleeth kochana u nas to samo, miali co chwilę chorują, teraz znowu gorączka ból gardła, właśnie wróciliśmy od lekarza i znowu lekarstwa-już z sił opadam :(
A i ja też coś podupadlam na zdrowiu bo i mnie jakaś cholera wzięła... sypie się...

Luisa gratuluję i trzymam mocno kciuki za zdrową dzidzie no i za córkę :)✊✊✊

@Marzycielka86 u nas znowu totalny chaos, Witus znowu chory, gorączka 40st nie wiem już na co diagnozować i gdzie sie udac po poradę [emoji53]
U nas staranka zawieszone, czekamy na lepszy moment [emoji6]
Co u Ciebie Kochana?

@Luisa2018 gratuluje kreseczek! I trochę zazdroszczę
Niech rośnie pięknie co sie zasiało [emoji1307][emoji8]

Dziewczyny ja mam rephresh do oddania i replens jeśli chcecie [emoji6]
Jestem zainteresowana rephreshem

Patrzcie co znalazłam, ja się popłakałam [emoji23]
Twoje ubrania:

Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.

Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.

Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi
ciuchami.

* * *

Przygotowanie do porodu:

Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.

Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.

Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

* * *

Ciuszki dziecięce:

Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.

Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.

Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

* * *

Płacz:

Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.

Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.

Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

* * *

Gdy upadnie smoczek:

Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.

Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.

Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

* * *

Przewijanie:

Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.

Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.

Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

* * *

Zajęcia:

Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.

Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.

Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

* * *

Twoje wyjścia:

Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.

Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.

Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. * * *

W domu:

Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.

Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.

Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

* * *

Połknięcie monety:

Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.

Drugie dziecko: Czekasz aż wysra .

Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

* * *

WNUKI: Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.

Mnie ciągle śmieszy:D, aż boję się mieć 3dziecko haha aaaaaaaaaa w sumie to dziecko powinno się bać [emoji14]

I taka prawda bo ciągle muszę sprawdzać czy strasza nie wkłada młodej palca do buzi albo do oka [emoji23] i cały czas proszę aby jej nie męczyła no szok haha

Ostatnia edycja:
reklama
Hahahaha genialne :D
Obstawiam że u nas ta metoda będzie się w baaardzo dużej części pokrywać z rzeczywistością hahaha :D

U nas chorób ciąg dalszy, ledwo stoimy na nogach, ja to już wogole ;/

Do góry