reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mi coś świta, ze chlopczykowe. Ale... sorki nie uważam, żeby zjedzenie jednego banana czy tam fasoli spłodzilo chłopca a pare wegli więcej spłodzilo dziewczynkę. Wszystko z umiarem... ;-))

My wczoraj zadzialalismy ale ... nie mam pojęcia kiedy owu. No nie mam. Dziś 18dc a śluzu dalej brak itp, może przed może w trakcie a może już po owu. Hehehe serio nie wiem!

Od przyszłego miesiąca chyba zostaną nam króliczki bo na nie chce zmarnować clo . Szkoda zdrowia

reklama
Mi coś świta, ze chlopczykowe. Ale... sorki nie uważam, żeby zjedzenie jednego banana czy tam fasoli spłodzilo chłopca a pare wegli więcej spłodzilo dziewczynkę. Wszystko z umiarem... ;-))

My wczoraj zadzialalismy ale ... nie mam pojęcia kiedy owu. No nie mam. Dziś 18dc a śluzu dalej brak itp, może przed może w trakcie a może już po owu. Hehehe serio nie wiem!

Od przyszłego miesiąca chyba zostaną nam króliczki bo na nie chce zmarnować clo . Szkoda zdrowia

Ostatnio koleżanka ma potwierdzona dziewczynkę, metoda co dwa dni, sex w owu i po owu wiec może to jest metoda?
W sensie wszystko dobre co skuteczne [emoji6]
Powodzenia [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Ostatnio koleżanka ma potwierdzona dziewczynkę, metoda co dwa dni, sex w owu i po owu wiec może to jest metoda?
W sensie wszystko dobre co skuteczne [emoji6]
Powodzenia [emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Moja koleżanka znów sexy co dwa dni i chłopczyk.
Mi się wydaje ze odstęp nie ka znaczenia.
@Luisa2018 ja króliczkami „zaplanowałam” córkę. Tez miałam problem z określeniem owulacji. I działałam od skończonej miesiączki do owu włącznie. Ale dzień przed owu tylko M a w dzień owu stosunek. Wcześniej króliczki.

Cieszę się okrutnie ciąża!:) i nie mogę się doczekać połówkowych!:)
Ale jednak jak słyszysz nonstop jakie to nieszczęście nas spotyka że 3 baby, albo że ktoś sobie wpadnie i na coś o czym tym marzysz to jednak gdzieś ściska w sercu, że pustka pozostanie :/
Idę budzić dziewczyny do szkoły ale mi samej taaaak się nie chce wstawić tym bardziej że noc ciezks bo młodszej uda zęby ehhh
Nie przejmuj się tępym gadaniem ludzi dziewczynki są super zobacz ile kobiet w tutaj o nich marzy a ty masz całą 3 ke dla siebie. Ludzie nie mają wstydu i będą śmieci gadać, moja teściowa na komuni syna w ndz wyskoczyła z tekstem :że będzie chłop! Z miną jakby tak oburzoną że miałam jej ochotę dać w twarz gdybym mogła! Jak można maleńkie dziecko nazwać Chłopem?!!!
Widzisz nie mamy wpływu niestety na innych, ale możemy się bronić i im odpyskowac ja tak robię i jest mi lepiej bo bronię też mojego malutkiego synka którego kocham już jak wariat mimo że jest chłopcem a nie dziewczynka jak marzyłam.
Mihasiaaa
Także uważam że to mężczyźni mają główny wpływ na płeć i koniec też znam przypadki samych córek lub synów u tego samego faceta z inną kobieta także nasze planowanie to taka zabawa z mega nadzieja ze się uda, i nie ma co się tu nastawiac że będzie napewno bo potem może być mega ciężko jak przyjdzie rozczarowanie..

Naomi dlatego kusi mnie czy nie spróbować jeszcze dzisiaj. W zasadzie wiem, ze może być już po owu albo dużo przed. W tym cyklu nie mam śluzu a on zassze mnie informował. Ale albo to zurawina zmniejszyła śluz ( biorę od lutego wiec dopiero teraz ?) albo jestem dopiero przed owu i za wcześnie zadzialalismy

Wiecie tak sobie myśle, ze to nawet nie chodzi o to ze może być (w moim przypadku) chłopczyk tylko o to, że może tej dziewczynki NIGDY nie być....
Taka ostateczność mnie strasznie rozwaliła, i mam straszny ból w sercu.
Przecież to nie jest tak, że dziecko wymarzonej płci wymazuje wszystko inne, mamy swoje dzieci, kochamy je i troszczymy sie o nie, pojawienie sie tego szczególnego dziecka, „dopełnienia” poprostu pozwoliłoby iść dalej bez pustki w sercu, i u mnie tak to wyglada.

Przepraszam, że tak żale wylewam, jakoś mnie tak wzięło na rozpacz [emoji17]

@mihasiaaa strączkowe maja sporo filoestrogenow co chyba jest dziewczynkowe? [emoji55]

Idealne podsumowanie. To o czym mówię ! To nie jest tak, że człowiek się mniej cieszy, czy broń Boże wogole nie cieszy z dzieci lub ciąży !!! Ja uwielbiam ponad wszytsko córki i tak najmniejsza też !!! I nie zamieniłabym za nic na chłopców ;) ALE jednak to uczucie że już więcej nie ma szans na tą upragniona płeć która poprostu dopełniłaby tą nasza mała rodzinkę.
@leeleeth Biadol ile chcesz , czasem i to jest w życiu potrzebne :) ja tam głęboko wierzę w Twoja córke i jakoś sobie nie wyobrażam że mogłoby byc inaczej ;)

Z tego co mi wiadomo sexy co 2 dni to na chłopca! bo przy takim współzyciu plemniki są najmocniejsze w sensie najświeższe i najlepsze. ale teraz tak sobie mysle że to nie oznacza wcale że to tylko xy robią się super mocne że xx też się wzmacniają przecież. Mikallo sexami co 2-3zrobila chłopca
Nie... nie mamy w pływu na płeć.
Odstęp obalony, timeing obalony.
Jedynie co dla mnie ma sens to dieta, zmiana trybu życia, stres i wiara : )
Leeleeth jeśli podchodzisz na serio do zaplanowania ciąży to właśnie ja też bym podejrzała jakie plemniki są w sperme męża, czy 'w ogóle jest snes' działać a no taka prawda.
Mihasiaaa trzymam kciuki za udane staranka[emoji1307]
Luisa2018 oby była już z tego ciąża! [emoji1307]

Dzięki kitqa:*
Chociaż podchodzę na chłodno do tego. Co ma być to będzie nie chce czuć zawodu.

Ja tez jedyne w co wierze to zmiana trybu życia i wlansie swoj zmieniłam ale czy to nie za mało ? Okaże się kiedyś tam :)

reklama
Do góry