reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mi sie wydaje ze marzy się o tym czego się nie ma :D taka natura człowieka...
Ja chciałam córkę, bo pierwszego miałam synka. Moje kolezanki chciały synków, bo pierwsze miały córki :p
A mam pytanie, jak macie znajomych co mają trójke dzieci, i kombinacje kolejno SYN, CÓRKA to trzecie jakiej jest płci ? książęca para ma syn, córka, syn, i tylko tą pare "znam" co mają 3 dzieci a dwoje pierwszych syn i córka :) a jestem ciekawa jak jest u innych :p
Mi się ciagle marzy trzecie, ze względów mieszkaniowych chciałabym córke to by miała pokój z siostrą bo mniejsza będzie różnica niż między synem, a mąż chciałby syna :p oczywiście narazie nie planujemy, wstepnie za rok wrócimy do tematu i pomyślimy wtedy.

reklama
a powiedzcie mi jaki kwas foliowy bierzecie? ten zwykły syntetyczny czy w formie metylowej (folianów)? ostatnio czytałam, że nawet 50% osób moze miec mutacje MTHFR i wtedy zwykły kwas foliowy może szkodzić, bo się odkłada w organizmie. W pierwszej ciazy brałam zwykly, w drugiej na początku zwykly a potem witaminy w których było pół na pół tego kwasu. Zastanawiam się jakbysmy zdecydowali się na trzecie to jaki kwas foliowy wczesniej brać, biorąc pod uwage ze te mutacje mogą się dopiero uaktywnić z wiekiem, więc to ze mam 2 ciąże zdrowe za sobą nie musi gwarantować, że tej mutacji nie mam, bo mogę miec nie uaktywnionej.

@Kruszynka123 tak cholernie i z całego serca chciałabym żebyś napisała za te kilka godzin że lekarz się pomylił i wszytsko zabłysło BROKATEM :) :) :)
ja wiem, że nadzieja umiera ostatnia j to takie głupie wszytsko ...

Ja piewszabi drugą córkę zrobiła na króliczka - kiedy i jak chcieliśmy ot tak porostu . 3cia pociecha była skrupulatnie planowana, kupiłam chyba z 500 pasów owu i testowałam przez 5msc od 9dc co 3h i co? I siłd blada . Finalnie okazało się tak że będzie córka z teoretycznie z owu - więc nie mam siły na planowania :(

Co do mutacji genu to ostatnio mamagineklog fajny artykuł o tym wkleiła. Ja akurat biorę folian ale nie z powodu mutacji.

Kruszynka kciuki!

@Luisa2018 masz rację,bardzo fajny artykuł. Wiele wyjaśnia. Polecam te lekturę.

A u mnie...no cóż:( Temperatura spadła na pysk, brzuch zamula więc z ciąży nici tym razem. Ale to było do przewidzenia.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry