reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@szczypiorkowa12345 dobrze ze porozmawialiscie z mężem o swoich uczuciach.
Ja dzisiaj tez rozmawiałam i mój cały czas raczej jest na nie z 3 dzieckiem :/ cały czas nie ma odpowiedniego momentu. Wszystkiego jest za mało. A ja czuje ze czas mnie goni. Nie chce 15 letniej różnicy między dziećmi. Do tego jakby chciał to tez córkę a nie wiadomo czy się uda itd. Już mam dosyć. A wiem ze kiedyś będę żałować ze odpuściłam. Dzisiaj mam gorszy dzień.
A w ogóle to chciałabym żeby płeć była mi całkiem obojętna zebym nie miała żadnych wyobrażeń, marzeń itd.

reklama
@szczypiorkowa12345 dobrze ze porozmawialiscie z mężem o swoich uczuciach.
Ja dzisiaj tez rozmawiałam i mój cały czas raczej jest na nie z 3 dzieckiem :/ cały czas nie ma odpowiedniego momentu. Wszystkiego jest za mało. A ja czuje ze czas mnie goni. Nie chce 15 letniej różnicy między dziećmi. Do tego jakby chciał to tez córkę a nie wiadomo czy się uda itd. Już mam dosyć. A wiem ze kiedyś będę żałować ze odpuściłam. Dzisiaj mam gorszy dzień.
A w ogóle to chciałabym żeby płeć była mi całkiem obojętna zebym nie miała żadnych wyobrażeń, marzeń itd.
Oooo dobrze napisane . Żeby to wszystko było bez wyobrażen i marzen... A ja od początku, już przy pierwszej córce czułam potrzebę syna. No nic klata do przodu i żyje się dalej... Ile już jestem przygotowana na core tak czasem, mam takie ukłucie nadzieji że może jednak ten cholerny nub się podniósł hahaha :D

U nas dziś końcówka 15tyg! Zaraz zaczynamy 5msc!!!:)

Jeju Szczypiorkowa 5 miesiąc! ale ten czas leci. A my ciągle odkładamy. Pytałam męża czy na czerwiec będzie już psychicznie gotów. Bo tak jak Naomi piszesz mój też wszystkiego ma za mało, za mało zrobione, za mało wyremontowane, za mało czasu itd. On biedny ciągle tak gna. Powiedział że będzie gotowy.
Jeszcze wam napisze jak na mnie Lukrecja podzialala.Bralam ja przez dwa cykle, zaczynałam już 4 dni przed @ Przede wszystkim wydluzyla mi 1 fazę cyklu z 10 dni do 12-13. I co dziwne przez dwa cykle nie miałam tego klucia w jajnikach co zawsze. Czyli u mnie na odwrót. Bo leeleeth pisała że ona czuła owu. Mierzylam temp i robilam testy tak więc chyba owu wylapalam dobrze.
Muszę też z ta dieta przystopowac bo mam już 3 kg na minusie a ważyłam 51 kg. Nie podobam się sobie teraz ale czego się nie robi, żeby się udało :)

Dzięki Marzycielka! Zastanawiam się czy testowac. Jakoś czuje ze nic z tego w tym cyklu. Jeśli nie zaskoczyło to robię sobie min. 1 mies przerwę.

Ja dostałam @ w niedziele tak jak sądziłam.
Zastanawia mnie dlaczego
Od 3 cykli mam skąpe miesiączki? Co może być powodem? Byłam u gin i mowila ze wszystko ok i owulacja była.

szczypiorkowa mądra z Ciebie żona i napewno zajebista matka, także niech się reszta wypcha.
A moim zdaniem nie ważna jest płeć! ważne jakim człowiekiem będzie córka/syn i kim będzie w przyszłości.

Wczoraj mój mózg pracował na najwyższych obrotach przez 2h. analizowałam i skrzętnie zapamiętywałam ile i 'jakie' dzieci są w mijanych przeze mnie rodzinach w zoo safari : ) tak więc: widzialam w ogóle tylko dwie rodziny z dwójką córeczek i malym chłopcem, a żadną z dwójką chłopców i mała dziewczynka.
najwięcej było rodzin z dwójką chłopców i lub dwójka dziewczynek. kilka 'parek', w najczęstszej w konfiguracji pierwsza dziewczynka drugi chłopak! No mowie wam jak wariatka patrzyłam na dzieci haha no i aż mnie korcilo aby spytać się kobiet w ciąży jakiego babasa mają w brzuchu. haha
Mnie też co poniektore kobiety kukały do wózka haha przyznać się która z was była wczoraj w zoo? [emoji16]

U mnie pierwsze ciuszki wystawione na olx ;) męża za serce złapał widok tych aukcji...
Ja wrzuciłam na looz i w zasadzie odechciało mi się kolejnego bobasa, bo przyznac muszę otwarcie że chciałam mieć dziecko płci męskiej. A to złe... [emoji849](no chyba że nie? [emoji848]) sama nie wiem, trzeba chcieć dziecka a nie dziecka konkretnej płci.

Trzymam kciuki za wasze upragnione wyczekiwane dzidziusie[emoji1307]

@Naomi_24 dziękuję w imieniu takich jak ja. Mam skłonności do autodołowania się w temacie sama i cieszę się , gdy ktoś jednak rozumie pragnienie i mi nie dowala dodatkowo.
Wiecie co, ja wciąż jakoś nie mogę uwierzyć, że to chlopczyk tym razem. No jakoś tak nie rozumiem sama czemu. Wiem, że to pragnienie pewnie tak działa podświadomie (choć oczywiście najbardziej modlę się o zdrowie dzidzi).
Dochodzę do wniosku, że jestem jednak porąbana :D

reklama
Oooo dobrze napisane . Żeby to wszystko było bez wyobrażen i marzen... A ja od początku, już przy pierwszej córce czułam potrzebę syna. No nic klata do przodu i żyje się dalej... Ile już jestem przygotowana na core tak czasem, mam takie ukłucie nadzieji że może jednak ten cholerny nub się podniósł hahaha :D

U nas dziś końcówka 15tyg! Zaraz zaczynamy 5msc!!!:)
@szczypiorkowa12345 jak ja Ciebie rozumiem!!! Mam dokładnie to samo w drugą stronę hihi. Jasne, że klata do przodu. A ileż kobiet ma 3 udane córki, czy 4 synów? ;)

Do góry