reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A pewnie:)
Piwko jest dobre na ból głowy,na dobry sen,uwalnia od stresu... I jeszcze kilka plusów. Co prawda jest kaloryczne ale podnosi libido więc nadmiar kalorii można zbić szaleńczym sexem. I to wszystko ten złoty płyn :D
Przekonałas mnie! Dziś też będę się witamnikować [emoji39][emoji51]

Belle81, czyli potwierdza się teoria ze przy zachciankach odzywają się sadze niedobory itp.
Leeleth, Oo Ty już miałaś ovu. Tylko u mnie cykl taaaki długi przez to te staranka się tak ciągną [emoji19]

Belle81, czyli potwierdza się teoria ze przy zachciankach odzywają się sadze niedobory itp.
Leeleth, Oo Ty już miałaś ovu. Tylko u mnie cykl taaaki długi przez to te staranka się tak ciągną [emoji19]
Teoretycznie chodzi o niedobory. Jednak patrząc na wskazania dietetyczne w wyborach płci można się dopatrzeć zależności.
Dieta na chłopca bogata w sód i potas a potem mama nosząca dziecko płci męskiej uzupełnia te niedobory pomidorami,cipsami i mięsem.
Dla mnie to ma sens ;)

Teoretycznie chodzi o niedobory. Jednak patrząc na wskazania dietetyczne w wyborach płci można się dopatrzeć zależności.
Dieta na chłopca bogata w sód i potas a potem mama nosząca dziecko płci męskiej uzupełnia te niedobory pomidorami,cipsami i mięsem.
Dla mnie to ma sens ;)

Ekhm czyli u mnie znów chłopiec ahahaha :D już już naprawdę was nie czytam z tymi 'znakami' bo przysięgam od początku ciąży nie znalazłam u siebie ani pół znaku dziewczynki a póki co jest Inga :D (żart oczywiście z tym czytaniem :D)

No kochane my wczoraj mielismy staranka ale ciezko bylo oj ciezko. Wiec nielicze na wiele z tego cyklu. W dodatku testy owu nic niepokazuja. Chociaz bole okolo owulacyjne wczoraj i szyjka wysoko. Wiec wsluchuje sie w moj organizm a co ma byc to bedzie. No jak cos to za miesiac znow proby :)

Dla mnie to ma sens ;)
Owszem można tak to wytłumaczyć, ale nie odnośnie płci.
Tylko bardziej stawiałabym na fakt że im bardziej niedożywiony organizm tym większe zapotrzebowanie na konkretne składniki.
Tak jak u mnie przed ciąża w ogóle nie solilam (pewnie zrobiłam sobie niedobór tego pierwiastka w organizmie) tak w ciąży zaczęłam solić a nawet przesalać o czym powiadomił mnie mąż bo ja tego nie czułam!
Także:

Sód jest niezwykle ważnym i potrzebnym składnikiem elektrolitów w naszych komórkach, bez którego nie mógłby prawidłowo funkcjonować nasz organizm. Reguluje on gospodarkę wodno-elektrolitową i wraz z potasem tworzy tzw. pompę sodowo-potasową, która dostarcza składniki odżywcze do poszczególnych komórek. Nieprawidłowy poziom sodu powoduje osłabienie i niewydolność organizmu.
Także mój organizm wiedział co chciał aby dobrze odżywiać dzidziulka : ) a nie dzidziulka płci męskiej [emoji6]

reklama
Luisa, czytałam ze 5-12 dpo spadek może oznaczać implantację, ale nie musi [emoji6] Jak się chce to zawsze można sobie narobić trochę nadziei.
Tutaj post Link do: Implantation dip study
A ponizej mój wykres [emoji12]
IMG_6041.JPG

Załączniki

• IMG_6041.JPG
    IMG_6041.JPG
    158,2 KB · Wyświetleń: 286
Do góry