reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Gosica tak, ale co to za niedobór na chetkę na piwko haha
Nie no śmieje się : )
Tak jak namiętnie jadłam pomidory, ale no tonami te meliowe [emoji7] widocznie dzidziulek chciał więcej potasu.

Mi się chciało piwa w zeszlej i w tej ciąży . A normalnie pijam raz na kilka lat hihi. W zeszłej ciąży była bezalk.Bavaria a w tej nie zdążyłam kupić i się napić i przeszła ochota po jakimś czasie. To brak wit. B jak mi się zdaje. Za to pomidory kitqa to ja właśnie żrem na potas pewnie, a wcześniej ziemniaki i chipsy. Nie ma to nic wspólnego z płcią.

Jest taka książka "Rosa jak ty to robisz " o małżeństwie, które doczekało się 18-ki (jeśli dobrze pamiętam ) dzieci. Co daje każdemu nadzieję, bo ich pierwsza trójka dzieci urodziła się b.ciężko chora. Najstarsza córka miała zaraz umrzeć -o dziwo przeżyła 22 lata (zmarła chyba w zeszłym roku ). Dwoje kolejnych dzieci zmarło po urodzeniu. Odradzano im kolejnych prób. W tej chwili byliby bezdzietni i samotni, gdyby jednak się poddali. Reszta dzieci jest zdrowa i żyje :)

Luisa, ze mnie ovu chyba tez zadrwila, chyba ze tempka trochę wybiegła w przód ze skokiem. Wg wykresu dzisiaj mam 7 dpo a wykres trzasnął w dół-na szczęście cały czas jest powyżej temp bazowej. Niektóre łaski piszą na ff ze to może być dobry znak-hmmm alenie ma co się nakręcać tylko czekac przynajmniej do środy [emoji12]
Grabcia, czekamy zatem na rezultaty akcji.[emoji110]
Kitqa, jakieś minerały, witaminy chmiel musi mieć. Poza tym może efekt zakazanego owocu [emoji4]
Gorligorligor, budujące co piszesz.

Dziewczyny zobaczcie ile dobroci ma piwo:
Witaminy

tiamina (wit B1) - 0,005 mg
ryboflawina (wit B2) - 0,025 mg
niacyna (wit B3, PP) - 0,513 mg
witamina B6 - 0,046 mg
kwas foliowy - 6 μg
witamina B12 - 0,02 μg

Minerały

wapń - 4 mg
żelazo - 0,02 mg
magnez - 6 mg
fosfor - 14 mg
potas - 27 mg
sód - 4 mg
cynk - 0,01 mg
A to tylko ułamek tego jakie ma właściwości na organizm człowieka:)
Jak pokaże mężowi artykuł który znalazłam o piwie to powie "a nie mówiłem że piwko jest dobre na wszystko.

Grabcia powodzenia, chociaż u nas nawet abstynencja nie pomogła[emoji12]i tak jest siusiak [emoji48]
A tego jeszcze nie wiesz napewno,więc nie kracz :p
@Grabcia123 oby się udało &&&&.
@gorligorligor czyli nie można słuchać innych tylko zdać się na swój instynkt. I kierować się własnymi myślami i potrzebami. A natura jest mądra i zajmie się resztą :tak:
@leeleeth sex był,więc ciąża też może być;)
Nie spisuj jeszcze nic na straty.
Wczoraj stwierdziliśmy że my baby to z góry zakładamy ze i tak nic nie wyjdzie,a potem czarujemy się do ostatniej chwili żyjąc nadzieja ze może jednak. Także wiesz ;)

reklama
Do góry