reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

@kinga_z1 Ty się nje śmiej bo za chwilę ja będę się śmiać z Ciebie jak bd przez to przechodzic z Brunem [emoji41]
@Marzycielka86 ale mnie rano w zasadzie nic. Teraz na wieczór dziwne... Ale to pewnie po wodzie :) bo jestem a 'diecie' czyli poprostu jem zdrowo i woda się w to wlicza [emoji23][emoji39]

* o mnie: 2 córy, 'walczymy' o syna :)
Szczypiorku nic się nie śmieje, wspieram jak mogę ale co to za ciąża bez mdłości[emoji6] za dobrze Ci było do tej pory niechże Igor ruszy mały zadek i trochę mamusi da o sobie znać[emoji23][emoji6] tak tych tyci[emoji4] A tak na powaznie- nie ucieszyłas się? Bo ja pamiętam że się cieszyłam z mdłości co prawda miałam takie delikatne nie wymiotowalam ale wręcz do męża dzwoniąc byłam dumna że je mam (niemądra[emoji23]) ja to mogę być sponiewierana mdlosciami aby tylko mieszkał tam BOY[emoji4]
Kruszynka Tobie też zdrówka niech rośnie maleństwo a mdłości miną za chwilę choć wiem że to dokucza bardzo[emoji8]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kruszynka Tobie też zdrówka niech rośnie maleństwo a mdłości miną za chwilę choć wiem że to dokucza bardzo[emoji8]

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Dziękuję [emoji8]
Daje rade[emoji2] chociaż czuje ze jestem w ciąży [emoji6] oby do czwartku do wizyty [emoji6]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Luisa No to bardzo dużo schudłaś. Uważaj na siebie jednak. Powolutku lepiej bo po co ma coś się komplikować i będziesz musiała odrzucać diety itd żeby wogole zajść w ciąże także może te kcal za mało na Coebie wiec zwiększ ilość tłuszczy i białek na górna granice. 60 g tłuszczy i 50g białka dziennie.
Mihasia to mu powiedz ze produkcja spermy trwa 3 miesiące Ok 90 dni wiec tyle by musiał czekać [emoji6]
Baby_girl tak jak myślałam u Ciebie taki urok wiec spokojnie owu w 14 dc.
Kredka mi odpisano ze można clo przy kp ale w sumie załatwiłam sobie po kp wiec akurat odstawiłam syna. Co do tylnozgiecia któraś tu na forum je miała hmmm i chyba pozycja musi być inna i nie tak szybko j&d żeby coś jednak tam do jajeczka dotarło. Ale dokaldnie się nie znam niestety. Kruszynka może właśnie miałaś dogodne pozycje tzn nie misjonarskie tylko z pełna penetracja i nie j&d odrazu? Jak to u Ciebie?
Gosica kurde może faktycznie masz jakiś problem a co radziła gin? Może już nie kombinuj tylko podstawiaj wszystko a męża tylko faszeruj a jak to nie da rady to mąż pewnie tez będzie musiał mieć przerwę. Już długo to trwa i myśle ze u Ciebie i tak jest super dziewczynkowo

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Miciurka, może w takim razie sprawdzę fertility friend-ten program z baby compa jest mało czytelny.
Teraz byłam u przypadkowej lekarki-sam monitoring. Mówiła ze może po prostu trafiłam na cykl bezowulacyjny-twierdzi ze w moim wieku mogą być 2 takie cykle w roku-od takie pocieszenie. Wiem, ze na clo pęcherzyk ładnie mi rósł, wiec prawdopodobnie kolejny cykl będę miała już z clo. Cóż, termin porodu jakby co na święta-mam to już gdzieś [emoji12]
Chyba wprowadziłam Cię w błąd, Leeleth zastanawiała się czy brać clo, jednak chyba się poki co rozmyśliła.
Kredkaczarna, to fajnie ze jednak ivu była, nic tylko czekac na wynik testu.
Szczypiorkowa, ciąża jest to i mdłości musza być-za dobrze by było gdyby ciąża była bez żadnych oznak [emoji12]powodzenia!

Imama, trochę się dzisiejszym monitoringiem zmartwiłam, ale może rzeczywiście trafiłam na cykl bezowulacyjny. W moim wieku podobno zdarza się to częściej. Może jakiś błąd pomiaru, w piatek 13mm, dzisiaj 16mm a jajeczko rośnie min 1,5 mm/dobe.
Lekarka, która mi robiła monitoring to taka z przypadku. Pocieszyła, ze 2 dzieci mam wiec nie ma ci się przejmować. Ale może warto wyluzować na 2 mies sretu tetu. Mam jeszcze 2 opakowania clo od swojej lekarki i rzeczywiście chyba swoje suple odkładam na bok i w kolejnym cyklu łykam clo 3-7dc. Jak pamiętasz przy clo pęcherzyk ładnie rósł bo robiłam przy clo monitoring-to mnie aktualnie podbudowuje. Od dzisiaj (16dc) nie wezmę vitexu i Lukrecji, może któryś z tych ziół spowalnia wzrost jajeczka. Ja myśle, ze u męża sporo się zmieniło po tej Lukrecji, on nie narzeka na samopoczucie, wiec jeszcze 1 cykl go na tym przetrzymam a potem co najwyżej szyszki i OLE.

No ja sie o drugiego synka dlugo staralam juz mi psychika siadala a juz w owu celowalismy i nic nie wychodzilo. I nie ze utrudnia zajscie w ciaze a samo dotarcie plemników.
Dzieki Imama na Ciebie zawsze mozna liczyc :*

Gosica No to Cię babka nastraszyla takimi tekstami.
Ale ona tak jak piszesz nie zna Cię wiec nie ma co faktycznie panikować. Ale ważne żeby coś zmienić bo dużo tego robisz jednak. Jeszcze teraz ta lukrecja. Ciekawe czy ona jakoś nie zatrzymuje owu Hmm skoro temp takie lipne przy tym u Ciebei tez i Miciurki. Mało jednak na ten temat na necie.
Wszystko odstawiaj lepiej w 14 dc tak będzie bezpieczniej. A czekaj na owu, cykl trwa i może jeszcze pęcherzyk urośnie jak odstawisz suple. Kciukasy. Ja tam wierze ze wkrótce wytrwałość popłaci [emoji7]

.
. Kruszynka może właśnie miałaś dogodne pozycje tzn nie misjonarskie tylko z pełna penetracja i nie j&d odrazu? Jak to u Ciebie?

Za pierwszym razem pozycja misjonarska i odrazu wstałam za drugim też było szybko bo mąż wpadł z delegacji za pol godziny i zaraz jechał i też zaraz wstałam bo musiałam mu przygotować posiłek a za 3 cim chwilę polezalam z 5 min teraz tak samo także nie wiem od czego to zależy ale nigdy nie miałam problemow z tym związanych [emoji6]

[/QUOTE]

Imama, najgorsze jest to ze nie wiem czy przy samym vitexie pęcherzyk ładnie rósł. Pamietam zwracałam mi uwagę, ze tempka w ostatnim cyklu nie wykazała ovu. Może ta lukrecja namieszała. Chyba dla komfortu psychicznego spróbuje to clo, bez większego cudowania, tylko j&d i Rephresh ale z większym odstępem. Poki co jeszcze będę czekała na ovu, kto wie może cis ruszy. Jeszcze wstrzymam się z dupkiem.
Należę do tych cierpliwych, ale dzisiaj już ten monitoring konkretnie dał mi do pieca [emoji30]
Kruszynka, na płodność chyba narzekać nie możesz [emoji4]

reklama
Kruszynka, na płodność chyba narzekać nie możesz [emoji4]

U mnie byl problem raczej natury braku męża wtedy kiedy trzeba[emoji6] za 3 razem szybko się udało niewiadomo czemu strata...
Dlatego teraz gin przepisał clo na przyspieszenie owu zeby zdarzyć przed wyjazdem meza i się udało [emoji2] i dodatkowo duphaston ze względu na poprzednią stratę.

Do góry