reklama
Kruszynka123
Fanka BB :)
Prawie [emoji14]bo mi to jest obojętnie najważniejsze żeby z ciąża było wszystko ok.Prawie wszystkie chcą ominąć końcówkę roku?
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Grabcia123
Cześć jestem nowa na tym wątku...może coś o sobie mam 13 msc synka powoli zaczynamy myśleć o drugim dzieciątku, tak abym w tym roku zaszła w ciąże...ale...pierwsza ciąża była do 6 miesiąca wzorcowa a później szkoda słow...wymioty pobyt w szpitalu od przełomu 6-7msc a wyszlam 3 dni przed porodem... od poczatku 8-go miesiaca chcieli robic cc bo bylo juz ze mna bardzo zle ale sie nie godzilam ze wzgledu na dobro maluszka...byłam na zywieniu pozajelitowym ( schudlam 12kg w stosunku do wagi sprzed ciazy) i do dnia dzisiejszego nikt nie zna przyczyny..po rozmowach z lekarzem i pewną wspaniałą położną sugerowane sa dwa powody : 1)nieposwsciagliwe wymioty ciezarnych 2) lub poprostu tak moj organizm reaguje na ciaze i tutaj lekarz zasugerowal ze moze miec wplyw płeć dziecka..dlatego właśnie szukam sposobu jak zaplanowac sobie dziewczynke...może się udało??? jak to jest z ymi testami owulacyjnymi?? do 2 kresek można się starac od pojawienia drugiej kreseczki juz nie?? bede wdzieczna za każda wskazówkę
anija.82
My jak zdecydowaliśmy się na drugie dziecko to nie myśleliśmy o płci. Zakodowane miałam że będę mieć dwoje dzieci. Jak dowiedziałam się że też chłopak to nie miałam doła Tylko uderzyło mnie to NIE BEDE MIEC CORKI! I wtedy postanowiłam sobie będzie trzecie, a byłam wtedy w 14 tyg ciąży. Myślałam jak przekonam męża, ale trzy lata minęły i on sam się zgłosił. Oczywiście ja cały czas go informowałam chce, jestem gotowa ( nie namawialam). Boję się że teraz jak się nie uda to będę mieć doła. I że chłopczyk mnie tak nie ucieszy jak kiedyś cieszyłem się z 1 i 2 dziecka. Tylko że te myśli też mialam jak się decydowała na 2drugie dziecko, że nie będę kochać jak to pierwsze i guzik prawda. Kocham po równo. Trochę martwi mnie to że mam już 35 lat, że tak późno się zdecydowaliśmy no i jak to przyjmie rodzina bo u nas tradycja tylko dwójki dzieci. Nasi rodzice mają nas po dwoje, nasi dziadkowie też po dwójce dzieci. I czasem słyszę od nich komentarz gdy dowiadują się że ktoś ma trzecie dziecko taki troche politowania. Chociaż teść gdy się drugi syn urodził to zapytał kiedy trzecie.
Luisa2018
Anija ja nawet mojej mamie nic nie wspominam ze chciałabym trzecie bo ona uważa ze jedno to super. Owszem cieszy się z drugiego wnuka no ale jakby się dowiedziała o trzecim to zawał a dodam ze nie pilnuje mi dzieci ani nie pomaga wiec nie wiem co w sumie jej do tego
Wiem ze jak trzecia będzie córcia to rodzina „ to zrozumie „ a jak trzeci chłopak to będą durne komentarzem
Wiem ze jak trzecia będzie córcia to rodzina „ to zrozumie „ a jak trzeci chłopak to będą durne komentarzem
Kruszynka123
O to właśnie mnie wkurza delikatnie mówiąc!
Oczywiście że fajnie mieć dziecko wymarzonej płci i warto poprobowac żeby się udało,ale gdy się nie uda to nie koniec świata najważniejsze żeby było zdrowe! Jak moja teściowa nadaje że przydała by się jej wnuczka chociaż wogole się wnukami nigdy nie zajmowała to jej mówię że to nie koncert życzeń! Co Bóg da to będzie i już nie daj bóg się odezwie jak okazało by się ze chłopak to ja zabije wzrokiem.
Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Cześć jestem nowa na tym wątku...może coś o sobie mam 13 msc synka powoli zaczynamy myśleć o drugim dzieciątku, tak abym w tym roku zaszła w ciąże...ale...pierwsza ciąża była do 6 miesiąca wzorcowa a później szkoda słow...wymioty pobyt w szpitalu od przełomu 6-7msc a wyszlam 3 dni przed porodem... od poczatku 8-go miesiaca chcieli robic cc bo bylo juz ze mna bardzo zle ale sie nie godzilam ze wzgledu na dobro maluszka...byłam na zywieniu pozajelitowym ( schudlam 12kg w stosunku do wagi sprzed ciazy) i do dnia dzisiejszego nikt nie zna przyczyny..po rozmowach z lekarzem i pewną wspaniałą położną sugerowane sa dwa powody : 1)nieposwsciagliwe wymioty ciezarnych 2) lub poprostu tak moj organizm reaguje na ciaze i tutaj lekarz zasugerowal ze moze miec wplyw płeć dziecka..dlatego właśnie szukam sposobu jak zaplanowac sobie dziewczynke...może się udało??? jak to jest z ymi testami owulacyjnymi?? do 2 kresek można się starac od pojawienia drugiej kreseczki juz nie?? bede wdzieczna za każda wskazówkę
Witaj, strasznie trudno czasem sie wbić w pogaduchy ale sie nie krępuj i pytaj [emoji6]
Najlepiej cofnij sie trochę do tylu, całkiem niedawno któraś z dziewczyny wklejała cała ściągę jak wyglądają planowania na dziewczynkę, bo jeśli dobrze rozumuje to właśnie ta płeć planujesz ?!
PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]
reklama
Grabcia123
I
Mi to w sumie było obojętne co żeby tylko było zdrowe ale nie chce żeby się powtórzyła historia z pierwszej ciązy dlatego celujemy na dziewczynkę dziękuję wlaśnie czytam wsteczWitaj, strasznie trudno czasem sie wbić w pogaduchy ale sie nie krępuj i pytaj [emoji6]
Najlepiej cofnij sie trochę do tylu, całkiem niedawno któraś z dziewczyny wklejała cała ściągę jak wyglądają planowania na dziewczynkę, bo jeśli dobrze rozumuje to właśnie ta płeć planujesz ?!
PINK BABY DUST NEEDED [emoji166][emoji166][emoji166]
Podziel się: