reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej, mam nowe zdjęcia z dzisiejszych badań prenatalnych tj. 13t4d. Lekarz powiedział "płeć widoczna ale nie jest pewny" także nic nie wiem. Chociaż podczas badania na chłopca mi bardziej wyglądało, na co lekarz, że on przede mną pacjętce na tym samym etapie ciąży wskazał syna ale tam było ewidentnie widać. Dodałam na jakieś grupy na fb to na jednej dwa typy na chłopaka na innej 3 dziewczynki. Może macie ochotę pozgadywać :)

Załączniki

• IMG_20180109_215209.jpg
    IMG_20180109_215209.jpg
    797,5 KB · Wyświetleń: 136
  • IMG_20180109_215303.jpg
    IMG_20180109_215303.jpg
    489,4 KB · Wyświetleń: 118
reklama
Gorligorligor jeszcze raz gratuluję :-) życzę Ci bezproblemowej ciąży i oczywiście też zdrowej dzidzi-córeczki ;-)

Olaaam nie jestem ekspertem ale wydaje mi się ze to córeczka ale niech inne dziewczyny też się wypowiedza.chociaż na tym 1 zdjęciu jest chyba podobnie jak u Imamy i ma mieć podobno synka.

U mnie już po owu, śluz się zmienił i bolą piersi.

Ostatnia edycja:
Marzcielka dziekuje za sugestie:)
Na polskiej grupie fb typy 100%syn :) Jeśli jakimś cudem okarze się, że to jednak dziewczynka to opisze Wam swoje starania bo troche pokombinowałam;) Ale rozsadnie nastawiam sie na trzeciego chłopca, tylko z mężem mam od wczoraj problem bo jest pewny, że to córkao_O Niepoprawny optymista. Wizyte mam dopiero 1 lutego, mam nadzieję, że do tej pory nie dostane na głowe ;)

Dla mnie 90 % chłopczyk nub krociutki i idzie w górę ale żaden expert że mnie, dzieciątko śliczne gratulacje :) ale ty pisz jak kombinowalas bez względu na rezultat!

Hej podczytywalam watek 2 lata temu i teraz znow tu zagladam wiec mysle czas sie odezwac ;) jestem mama dwóch cudownych chlopakow 3latka i roczniaka. I marzy mi sie ta corka. Ostatnio sie nie udalo ale chyba moja wina bo spanikowalam ze w ciaze nie moge zajsc po poronieniu . Teraz sie zawezme :D podpowiedzcie od ktorej strony cos podczytac? Slynny post phirani mam juz obczzajony ;) aaa karmie piersia myslicie ze to moze wplywac niekorzystnie na starania o dziewczynke?

Monia, to fakt u mnie tez staranka się wydłużyły. Powoli modyfikuje moje restrykcyjne czynniki. Mam nadzieje, ze niedługo zaskoczy.
Kiedy się ponownie staracie? Mąż dalej w rozjazdach?
Olaam, gratuluje dzidzi. Wg mnie to chłopczyk. Jest ten cypelek, który może to sugerować-chodzi o pierwsze zdjęcie tak jak wspomniała Marzycielka. Ale tez ze mnie nie ekspert. Jak wyglądały staranka?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Kurde cały post mi wcięło! I muszę od początku.
Gorligor pomodlę się za twoja ciąże aby było wszystko do końca dobrze. Tez czuje dziewczynkę u Ciebie. Płeć i tak już zdeterminowana wiec pozostaje czekać.
Marzycielka mam nadzieje ze u Ciebie tez będą dwie kreseczki jak mąż się wziął do akcji hehe
Miciurka tak o dziwo robią tu glukozę. Słyszałam ze w irlandi ciężko bardzo o to. Z kwietniowek jedna dziewczyna próbuje załatwić i nie da rady.
Monia oj Ty szkoda ze nie ma okazji. Ale mam nadzieje ze szybko się trafi i będzie bum [emoji7]
Faktycznie mi ta ciąża tez mega szybko leci. I dobrze już wole mieć małego w domu.
Olaaam dla mnie to tzw tricky nub. Ja bym bardziej skłaniała się ku dziewczynce 70/30. Powyżej 13 tc inaczej już patrzy się na nub. Nawet jak jest cypelek to może być córka. U ciebie do tego pupa jest uniesiona do góry i dlatego tez wszystko inaczej wyglada. Widziałam już taki nub ostatnio i wyszło ze dziewczynka!
Zapisz się do grupy na fb: The Nub Experts BabyNub. Są tam administratorzy co naprawdę długie lata zgadują i daj posta z Twoimi zdjęciami.
Poczytaj sobie z ciekawości Link do: Confirmed Gallery of ~ Tricky Nubs! zwłaszcza str 6! I tam jest pare nubow właśnie podobnych. Ale tak jak pisze cypelek opada na dół i dla mnie to dziewczynka ale to właśnie tricky nub także sama jestem ciekawa. Trzymam kciuki.

7u229jcg4s0byzyg.png

Ostatnia edycja:
Olaaam tu właśnie ten co podobny do twojego. Jak byłam na grupie to dużo obstawialo ze zdj chłopca ale admini dziewczynkę.
1515578775-8c5244672d472971-aaaaaa.jpeg

7u229jcg4s0byzyg.png

Hej podczytywalam watek 2 lata temu i teraz znow tu zagladam wiec mysle czas sie odezwac ;) jestem mama dwóch cudownych chlopakow 3latka i roczniaka. I marzy mi sie ta corka. Ostatnio sie nie udalo ale chyba moja wina bo spanikowalam ze w ciaze nie moge zajsc po poronieniu . Teraz sie zawezme :D podpowiedzcie od ktorej strony cos podczytac? Slynny post phirani mam juz obczzajony ;) aaa karmie piersia myslicie ze to moze wplywac niekorzystnie na starania o dziewczynke?

Witaj,

Ponoć kp wpływa pozytywnie na staranka dziewczynkowe. Ja rownież Kp i czekam na @ bo cos nie chce przyjsc [emoji6]
Powodzenia [emoji1307]

atdc9vvjktz16vlw.png

reklama
Hey kredkaczarna witaj ponownie. Z tego co się orientuję to starania phirani są już nie aktualne, zostały trochę zmodyfikowane. Mamy tu naprawdę fajne ekspertki więc pytaj a dostaniesz odpowiedź :) karmienie piersią jest mega dziewczynkowe gdy starasz się o córkę [emoji106]
Opowiedz jak "zrobiłaś" swoich chłopców bo ten temat badziewiej mnie interesuje [emoji57]
Jak to jest że tyle kobiet stara się zaplanować córki a chłopczykow nie... Ja nie wiem.
Pytanie do mam chłopczykow:
Seksy na chłopca robić od okresu do owu co dwa dni z zabezpieczeniem? Czy bez? A potem 3x w płodne bez zabezpieczenia (to wiem od Imama :)) Ale wtedy wzmacniamy plemniki i nie jest wtedy więcej xx? Tak jak Miciurka pisała?
Idzie zwariować.
Wolę wcześniej zebrać info bo jak mi za kilka lat stąd zniknięcie to nie będę wiedziała jak zrobić tego chłopca [emoji6]

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry