reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ale cisza dziewczyny.
U nas ciężkie nocki bo mały nauczył się przez choroby spać z nami ze teraz mecze się żeby znów spał sam. Do tego codziennie budzi się o 4 i nie umie zasnąć zreszta ja tez w ciąży jak się obudzę to pozamiatane i już nie śpię!
Gosica to kciuki aby e4d zadziałało. A jak tam testy? Który dc?
Biedronka, marzycielka to kciuki za te styczniowe cykle. Zobaczycie nowy rok nowe pozytywy [emoji171]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama oby twoje słowa się spełniły :-) Nam jeżeli nadal nie będzie się udawało to pewnie przestaniemy się starać. Moja nadzieja jest w modlitwie i witaminkach :-D
A Ty jak się czujesz?
Miciurka a co u Ciebie? Jak tam?

Imama, fakt cisza jak makiem zasiał. U nas lipa ze starankami-męża rozłożyło ze nie ma siły ;( u mnie chyba dzisiaj wieczorem pozytyw-No może prawie pozytyw. Robię testy co 4h, patrzę kiedy zacznie jaśnieć i wtedy max 24h jak będzie ovu. Poprawcie mnie jeśli złe kombinuje. Zechce męża wziąć w obroty jeszcze dzisiaj ale nie wiem co z tego wyjdzie. Ostatnie przytulanka były we wtorek, marne szanse żeby cos przeżyło. Dzisiaj 16dc.
Marzycielka, to fakt oby słowa Imamy się spełniły. Ja już nie wiem na co mam liczyć.[emoji29]

Marzycielka u mnie wporzadku, boli czasem podbrzusze ale taki chyba mój „urok” już nie mam sił się przejmować.
Witaminki napewno pomogą do tego jedzenie świąteczne hehe
Gosica ja zawsze miałam Ok 24 h ale nieraz 30-35h ale tak precyzyjnie to ciężko okresic. No na drugi dzień. Bo później skok temp.
Może mezus da radę, trzymam kciuki bo szkoda cyklu ale wiadomo czasem siła wyższa. Mój jak grypa i brał gripex to nie było by szans.

Imama, uważaj na siebie. Niby taki urok, ale wiesz lepiej dmuchać.
No właśnie mezus na fervexie i leży jak błoto. Szkoda cyklu ale co mam zrobic [emoji24]zawsze pod górkę.
Nie wiem jak z ta ovu, jeszcze za 2h zrobię 2 testy różnych firm, w sumie nie wiem co mi to da. Więcej się dowiem jutro w południe jak zrobię test-licze ze może ovu będzie np. w niedziele, a 1 dzień to może mąż stanie na nogi.

No to Gosica owocnego weekendu życzę:)

Wiecie co, ja niestety odkładam starania, styczen miał być ale Tsh mam 5!!!! mój endo zakazał staranek, poza tym sama wiem, że ewentualnego poronienia nie chciałabym. Teraz muszę zająć się zbijaniem Tsh. :( Tyle przygotowan a tu nici z tego.
Poza tym w święta przekonałam się że to całe planowanie to chyba genetyka. Pisałam Wam że w mojej rodzinie same babeczki. Mama ma siostrę. Moja mama ma 3 córki jej siostra 2 córki. Ja i moje siostry mamy po córce a w święta dowiedziałam się że jedna z córek cioci jest w ciąży i będzie miała córkę:) Nawet sama ciocia powiedziała zdanie "zgodnie z tradycją- dziewczynka". Także myślę że może ja poroniłam synka bo po prostu nie miał szans na samym wstępie.... A ciąża z córką była bezproblemowa zupełnie, mogłam góry przenosić. Także chyba zagadka rozwiązana, przynajmniej ja już bazuje na tym i specjalnie nie będę liczyła na syna. Z resztą na razie i tak odłożone staranka więc trzymam kciuki za każdą z Was oby nowy rok przyniósł każdej dwie kreseczki:)

@Kinga_1 szkoda że tsh tak Ci namieszalo w planach :( kurcze. Ale prawda trzeba je koniecznie zbić do odpowiedniego poziomu. Mam nadzieję że już za 2 miesiące tsh będzie w normie.

@Gosica weź męża w obory, jeszcze może się okazać że go cudownie postawisz na nogi :D

@Imama zapał opadł, chwilowe ekscytacje minęły i wszystkie wróciłysmy do życia.
Dbaj o siebie, a wszystko będzie dobrze. Byle do kwietnia! [emoji41]

U mnie spoko, fajnie mulutka jest tak spokojna i grzeczna że tylko pozazdrościć :)
Gorzej zaś z moją starsza córka...wszystko jest na "nie", o wszystko jest walka, nie chce się kąpać, myć zębów, ubrac w piżame, właśnie padła bo darciu się przez 1,5h :( bo nie chciała się ubrac po kąpieli. Z mężem nie mamy już sił. To chyba bunt dwulatka?
Sprzedajecie mi jakis złoty środek jak poskromić tą małą buntowniczke.

Napisane na WAS-LX1A w aplikacji Forum BabyBoom

Biedronka Marzycielka trzymam kciuki za styczen.
Gosica u mnie tez nastepnego dnia i kolejnego juz skok czyli po ptokach. mam nadzieje ze sie uda wam zdzialac.
Kitqa bunt dwulatka? no moj skonczyl przed wczoraj dwa latka i cie pociesze, ze mam to samo, mowie Davidku choc sie myc "nie cie myja " choc spac "nie cie pać " choc jesc "nie cie jesc" wszystko na nie:) Dobrze ze malutka grzeczna ja sie zastanawiam wlasnie jak to u mnie bedzie za chwile :/

reklama
Kinga, dzieki za doping. Udało się męża wsiąść za fraki :) szkoda, ze to tsh nawaliło, ale lekarz wie co mówi. Spokojnie, uregulujesz sobie ten poziom i będzie gitara ;)
Z ta przewaga płci w rodzinach to ciężki temat. Nie wiem dlaczego w niektórych rodzinach mogą być płcie mieszane a w innych nie. Ja nie mogę się pogodzić z tym ze w mojej rodzinie jest duuuzo więcej dziewczyn, u męża większość facetów i chyba ten czynnik męski przeważa.
Kitqa, chyba tylko czas, konsekwencja jest tu w stanie pomoc. Wiem o czym piszesz, ciężki etap dziecko zaczyna próbować pokazywać swoje ja.
Ana, u mnie dzisiaj już skok, jakoś szybko, nie wstawałam wiec wynik raczej miarodajny, a skok o 0,44 wiec naprawdę duży. Jeszcze wieczorem na jednym teście był pozytyw. Wyhaczylam 2 pozytywy na różnych testach wczoraj rano-tylko wtedy miałam szanse na test bo szlam do pracy. Nie wiem na ile był miarodajny bo jednak poranny, chociaż już z kolejnego moczu.
W każdym razie cieszę się ze udało sie męża ściągnąć do działań. Myśle ze mogliśmy się wstrzelic jakoś w punkt ovu, max 6h po [emoji4]
Leeleth, Biedronka co u Was?

Do góry