reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Przy synach nie testowałam tak wczesnie, ale pewnie spróbuje.
Chociaż nie nastawiam się ze uda mi się tym razem zajść w ciaze. Trochę to trwa, wcześniej próbowałam celować na o+12, chyba dzialalismy zbyt późno. Teraz z kolei dzialalismy w okolicach ovu, ale j&d był i zakwaszanie. Nie mogę się od tego zakwaszania wyzwolić, a tez boje się ze sporo plemników wybiłam [emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Imama, tak o stosunku pH poszybowało w górę do OK.8[emoji15] dlatego zrobiłam szło 2 -3minutach j&d a potem włożyłam troszkę sylku i pH zeszło do OK.5,5

@aleksandra_kow zejdzie Ci ze dwa dni i sie oswoisz z tą myślą i pokochasz drugiego księcia jak pierwszego.

@kitqa jestem tu od niedawna le po postach sie zorientowałam że domniemana córka stała sie synem i że chciałaś chłopca. Rodzisz już w grudniu? Kurcze osiwieć można z tą plcią...

@Gosica wygląda na to że się wstrzeliłaś w to O+12 , super! Teraz czekamy 2 tygodnie.
Ja planuje pierwszy test 3.11 ale to będzie 11 dpo więc dość wcześnie.

U mnie prawdopodobnie w tym cyklu prawy jajnik, bo lekarz powiedział że owu była, ale z którego to mu ciezko powiedzieć... za to z moich obserwacji wynika ze z prawego, niestety :( ponieważ z tej strony miałam pozamaciczną i teraz będę miała pełne gacie nawet po pozytywnym teście.

Hej dziewczyny :) jak tu aktywnie aż nie mogę nadążyć nad nowymi postami. Ja wczoraj wieczorem rozmyślałam nad tym wszystkim nie ukrywam, że było mi przykro. Nawet z mężem się o to pokłóciłam.
Chyba najbardziej czego się obawiam mając dwóch synów, że w przyszłości jak już będą dorosli nie będę miałam z nimi takiego kontaktu jakbym miała z córką. Córka wydaje mi się, że zawszę bedzie utrzymywała te więzi rodzinne i jak bedzie miała jakis problem zwróci się do matki a z synami jest bardzo różnie a jak jeszcze trafi się synowa która nie zaakceptuje swojej teściowej to już w ogole może być ciężko. Ze względu na to, że jestem bardzo rodzinna i sama mam bardzo dobre relacje ze swoim rodzicami to najbardziej przy różnicy płci dostrzegam dla mnie tą wadę. Wiem, że nie zawsze tak jest mój mąż ma brata i oboje się świetnie z mamą dogadują. A jak to jest u Was z czego wynika te silne pragnienie posiadania córki? :)

BB_Anna, nie wiem czy udało się z o+12. Jak widać nawet monitoring tutaj nie dał mi gwarancji. Musiałabym wczoraj powtarzać monitoring. Fajnie, testowanie już niedługo, ja jakoś tydzień po Tobie [emoji51]
Aleksandra, u mnie pragnienie córki się wzięli ze sporo dziewczyn w mojej rodzinie i wychowywałam się w takim środowisku. Jakoś zawsze chcialam mieć córkę. Nie powiem póki co mam super kontakt z synami i mam nadzieje, ze tak zostanie. Córka to inny świat i chciałabym tego doświadczyć!

No to Gosica kciuki oby się udało! A pH z sperma jest zawsze wyższe. Także nie ma co się przejmować [emoji6]
Aleksandra ja myśle ze właśnie u mnie tez chodzi o kontakt mama-córka. Ogólnie mam siostrę bo bracia za granica cały czas byli (przybrani). I tez chciałam zawsze dwie córeczki żeby dobrze się ze sobą dogadywaly No i z mama tez syn nie będzie miał aż takiego kontaktu żeby dzwonić czy się zwierzać- chociaż znam również i takich ale to wyjątki.
Ale teraz jak sobie tak myśle to cieszę się ze jest dwóch synów. Jednak brat-brat relacja zawsze lepsza niż brat-siostra według moich obserwacji. Chciałam ta ostatnia córeczkę No ale wychodzi ze i trzeci synek będzie ale za to super mała różnica będzie to myśle ze kontakt będą mieli fajny. Do tego mając trójkę dzieci większe prawdopodobieństwo ze będzie ten jeden wyjątek [emoji7] który będzie dzwonił i się zwierzał Haha to moje pocieszenie

Hej dziewczyny ja tak szybko bo jestem w pracy i nie mogę pisać, fajnie że pamiętacie o mnie[emoji4]
U mnie niestety chyba negatyw[emoji20]spróbuję jeszcze powtórzyć za 2-3dni bo jakbym widziała cień cienia ale pewnie to nie to i chcę widzieć po prostu[emoji20]
Gosica trzymam kciuki za owocny cykl[emoji110][emoji110][emoji110]

Sent from my LG-D722 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Szczerze mówiąc to synowie czasami są lepsi niż córki. Ja mam 2 siostry, 2 braci i tak naprawdę mój brat miał najlepszy kontakt z mamą. Znów u mojej cioci też syn pozostał przy rodzicach a córka za granicę po 18-stce uciekła. Mój mąż ma brata i obydwaj do mamusi wydzwaniaja codziennie. To wszystko zależy od wczesnych relacji...

Do góry