reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Witaj Mara-atha dawno Cię nie było super dziewczynka z tej twojej córci
Nie raz myślałam o Tobie bo chciałam wypytać jak radziłas sobie z zabkowaniem bo z tego co pamiętam to twoja mała też miała ciężkie zabkowanie

@gorligorligor przy adopcji dobre chęci nie wystarcza, ani największa nawet miłość. Największym problemem tych dzieci jest utrata rodziców biologicznych, zerwanie tej wiezi powoduje czasem nieodwracalne szkody. Dziewczynka, która miała byc moja córka, miała zaburzenia wiezi. Nie wchodziła w relacje, mimo, że staraliśmy sie o Nią 8mscy, jeździliśmy w każdy weekend po 140km w jedna stronę, to traktowała bas jak maszynki do zachcianek. Inne dzieci chciały sie z nami bawić, przytulać, czy porozmawiać a ona uciekała od nas. Pozwalała okazywać sobie uczucie a sama nic nie dawała. Jak pozwolono nam zabrać ja do domu, to zaczęły sie kłopoty dopiero, załatwiała sie do łóżka, potrafiła iść do ubikacji, a wracając ość do pokoju, odsunąć łóżko i zrobić tam kupę. Nie chciała jeść, albo wykradała jedzenie,,niszczyła wszystko, od zabawek aż po ubrania. Miała do każdego dorosłego inna twarz. Potrafiła wrzeszczeć od wyjścia męża do jego powrotu, chłopaki byli wystraszeni jej zachowaniem, nie mogli zrozumieć co sie dzieje, po dwóch tygodniach wszyscy zaczęli jej unikać, bo takie napięcie tworzyła. Zaczęła byc autoagresywna, np poprosiłam by przyszła na obiad to uderzyła twarzą w metalowa krawędź łóżka, miała pół twarzy sino granatowa. A potem powiedziała mężowi ze ja pobiłam, onanizowala sie do krwi, bardzo zainteresowana była męskimi genitaliami, nienawidziła mnie strasznie,
Byłam na badaniu u specjalistki zajmującej sie dziećmi takimi jak Helenka, i stwierdziła, że to jedno z najbardziej zaburzonych dzieci jakie poznała. Ze najprawdopodobniej nigdy nie zdoła nawiąż normalnej i w miarę pozytywnej relacji. Stwierdziła, ze takie dzieci dobrze funkcjonują w placówkach, ponieważ tam nie ma nikogo kto oczekiwałby przywiązania, oba nie potrafi zaangażować sie w relacje, wiec wyrośnie na zaburzona osobę. Niestety. Jest jakaś tam terapia ale niektórym dzieciom nie można pomoc, trauma jest tak wielka, że nigdy nie dochodzą do siebie. Tkwią w takim stanie zamrożenia.
Jako nastolatki przekraczają granice, piją, ćpają, często zachodzą w niechciane ciąże, porzucają te dzieci i tak koło sie zamyka.
Mój synek nadal ma chorobę sieroca, wciąż sie boi ze Go zostawię albo po niego nie wrócę. Tak bardzo próbuje zasłużyć na nasze uczucie ze aż meczy. Wyobraźcie sobie Maluszka 2letniego, mega drobnego który biegiem leci "pomagać" znieść wózek mamie. Myśle, ze porzucenie przez Mamę to nie do odrobienia jest tak naprawdę.

Zobaczcie jaka to śliczna dziewczynka jest, serce ni pęka jak o niej myśle [emoji24]

1508784092-ef1e2aafb6419782-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Leleth brak mi slow...lzy same cisna sie do oczu..
Zla jestem na te matki na panstwo polskie ze to tak wszystko dlugo trwa...i dzieci cierpia..

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Majorcia u nas byl hardcore z zabkowaniem... Ulge przynosil tylko orajel z USA sprowadzalam sobie a wyprobowalam wszystko od bursztynow homeopatii po dentinoxy bobozele i inne ustrojstawa... Duzo sily i cierpliwosci...

O dziewczyny a ja wkoncu do domu dotarłam cały dzień w takim ogromnych figloraju z dzieciaczkami. Mały taki uradowany ze buziaki na koniec mi serwował hehe biegał tam jak szalony. Złe się czuje ale muszę gdzieś jednak wychodzić właśnie dla nich[emoji7]
Leeleeth oj bardzo ciężko z ta dziewczynka. Szkoda takich małych istotek bo skoro niestety taka problematyczna to raczej będzie tylko gorzej. A mając jeszcze w domu dzieci nie można na takie zachowania pozwolić. Przykre niestety.
Ana87 kurde co za dupek z tego lekarza. No niemożliwy. Ale ja już jednego takiego spotkałam w szpitalu z pierwszym synem to nawyzywał mnie ze mi się dzieci za młodu zachciało i kazał mi podejmować decyzje czy rodzę a byłam wtedy w 25 tc! Także tragedia. Cała popłakana stamtąd wyszłam a mąż do niego wparowal!
Co do zdjęcia to wg mnie to dziewczynka. Widzę te kreseczki ale tez widzę ze pępowina jest rozniez pomiędzy nóżkami. To tak na moje amatorskie oko.
Jak chcesz mogę wstawić zdjęcie na fb tam ocenia i zobaczymy czy oceny są podzielone czy wg nich np 100% dziewczynka. Myśle ze to córa ale ja ekspertem nie jestem a jednak lekarz widzi więcej podczas usg. Później to już coraz ciężej określić jest płeć bo mało miejsca dzidza ma i może być za późno.
Maran śliczna ta Twoja Córeczka [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

reklama
Ok Anna wiec wstawiłam skoro mam pozwolenie [emoji6] one bardzo dobrze oceniają wiec mam nadzieje ze się dowiesz. Jak 100% głosów na dziewczynkę to bym się nastawiła ze tak jest. Trzymam kciuki. Dam znać

Do góry