reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Ana wejdz na strone Medonet tam są fajne kalkulatory i liczą termin porodu, tydzien dzien ciazy po ginekologowemu haha sprawdz sobie bp my kobiety czasem zle liczymy

hej hej, ale tutaj się dzieje:)
wózek: ja b.lubię szare, czarne..niepstrokate
leelee-buzial duży dla Ciebie za wyzwani, a przede wszystkim za Miłość! Mnie tak bardzo poruszyły te trzy filmy (które Wam polecałam) o losach 5 dzieci adoptowanych przez parę z USA, że myślę o tym nawet teraz. Nie zawsze jest tak, jak byśmy tego chcieli i czasami dobre intencje nie wystarczą. LeeLee droga, a ta zaburzona biedna dziewczynka, o której wspominałaś, to myślisz, że specjaliści itd. są wstanie jej pomóc, czy Twoim zdaniem takie dziecko jest już na takim etapie niestety "skazane" na brak zmian? Źle może się wyraziłam. Mi w ogóle trudno pojąć, zrozumieć jak może dorosły człowiek wyrządzić krzywdę niewinnemu dziecku! Jak słyszę historie, że babki z brzuchem rzucają się po schodach, bo nie chcą dziecka, albo chleją od rana do wieczora, czy ćpają i skazują te dziecko już na starcie na wiele zła, bólu i cierpienie....to zwyczajnie nie mogę, coś się we mnie ściska aż do samej głębi..
Imama- ja się cieszę, że Ci się udało zajść w ciążę i że będzie upragniony dzidziuś:)
Staraczkom kibicuję mocno, mocno! Niech moc będzie z Wami:p
Pytanie mam kochane: Ja myślałam, że starania na chłopca, to im bliżej owulacji, a na dzewuszkę to tak ok.3-4 przed? dobrze mi się wydaje? Pytam, bo np. komputerem LC czy BC miałam kiedyś krótko), to mi pokazywał na odwrót!! Aż byłam w szoku, bo jego zdaniem w owu miała być dziewczynka! Afrodytę mam, ale dla mnie bardziej to problematyczne z tą śliną, niż siusianie na paseczek (że tak powiem)

@kinga_z1 ja mam 28 lat, nie taka mloda, ale cale zycie w sporcie, niby kariera zawodowa to i czasu nie bylo;) teraz od maja zaczynamy drugie dziecko robic i pozniej to juz poleci taśmowo;)
Chyba, ze drugie dzidcko bedzie tak trudne jak pierwsze to moj W. Powiedzial, ze to bedzie koniec;)

Niby za pierwszym razem syn sie udał, ale czytam tak Was i nawet nie rozumiem wszystkich skrótów o ktorych piszecie:)
Specjalistki jestescie:))

Ja jakos tak od zawsze marzylam o samych synach, a jak sie dowiedzialam, ze moj W. Tez chce duzo dzieci to za cel postawilam nam czterech lobuzów;)
W duzym miescie mieszkamy to moze to byc troche trudne, mieszkanie duze potrzebne, ale poki co mamy jednego, drugiego w planoe to sie mieścimy!!:)

Potem sie bedziemy dalej martwili:)

Ana dla mnie to malowana dziewczynka, w 21 tygodniu chlopcy wygladaja inaczej:))
1508767807-e6f27ca29f3850ea-aaaaaa.jpeg

To moj chlopak w 21 tyg:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ana nie dam rady bo siedze na telefonie i nie wiem jak to zrobic.Ale dziecko lezy rozkroczone slaba jakosc co prawda ale na tym zdjeciu wg mnie nie ma nic chlopiecego.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Millo- nie prenatalne tylko 3darmowe usg na Nfz. Na prenatalnym byłam prywatnie u innego lekarza i wtedy dziecko nie chciało się ułożyć.wtedy lekarz mówił ze nic mie sterczy ale jak w pewnym momencie się przekrecilo to zatrzymał obraz i powiedział ze to wargi .ale to było 16-17tydzien.
tu naprawdę super się rozlraczylo.21tc
tylko lekarz nie ten.☹ obraz skakał ale zdawało mi się ze wskoczyly te 3kreseczki ale ta niepewność mnie wykańcza.chciałabym wiedzieć albo w jedna albo w druga stronę.by się nie nakręcać.

Do góry